dışarıdan bakıldığı zaman bahçesi orman gibi düşünülen içlere doğru gidildikçe bir çölden ibaret olduğu anlaşılan okul..
kocaman bir bahçenin içinde binanın küçücük bir yer kapladığı,geri kalan kısmın ağaç ve top sahası olduğu,en güzel yıllarımın geçtiği okul.
adana'da balcalı yolunca konuşlandırılmış.alan bakımından bir çok okula nazaran büyük olan.her anadolu lisesi gibi 2004 yılında son 7 yıllık mezunlarını veren.bundan dolayı bu son 7 yıllık öğrencilerin içlerinde geçen muhabbet şöyledir.
"abi eski tadı kalmamış okulun ben gittim gördüm"
bu söze verilebilecek tek yanıt ise "ulennn okulu güzel yapan arkadaşlıklar değil midir?arkadaşın yoksa anılar yoksa tabii ki de ato'nun senin için eski tadı kalmaz...ama girip sorsan öğrencilere çoğu memnundur"
meşhur müdür muavini yunus güldür ile çığır açmış okuldur.hava sıcaklığı ne olursa olsun eğer okula gelip girişte yunus hocayla karşılaşırsanız ve kafanızda jöle bulunursa gözünüzün yaşına bakılmaz ve yalak olarak tabir ettiğimiz çeşmede şampuansız olarak buz gibi suda kafanızı yıkamak zorunda kalırsınız.her gün günaydın sağol laflarını duymak için okulun önünde toplanılırdı.bu kadar saçma şey olmaz.hocanın biri çıkar ve günadın arkadaşlar der.öğrencilerde uyuşuk uyuşuk sağoll der..
2005 mezunlari arasinda olmaktan gurur duyduğum hayatimin en güzel zamanlarının geçtiği lisem...hala adanaya gittiğim zamanlar uğramaya çalışırım
öğrencilerinin, hatta öğrencisi olmayanların, kısaca herkesin "ato" dediği okul. orman içindedir. (bildiğin orman).
deprem tatbikatında fırlama olan öğrencilerin sıralarını başlarının üstüne alarak dışarı çıktığı okul. candır,kandır,özlenesidir.
kendisine ait bir binası olmadığı için 1992 yılında mobil ticaret lisesinde eğitim öğretime başlayan sonrasında sırasıyla (1993-1994) kazım karabekir ortaokulu ve (1994-1996) incirlik lisesinde göçebe olarak faaliyetlerine devam eden ve nihayet 1996 yılında adana ticaret odası'nın balcalı yolunda tarladan bozma bir arazide yaptırdığı binaya henüz inşaat halindeyken taşınıp yerleşik hayata geçebilmiş almanca ve ingilizce dillerinden birinde okuyabiliceğiniz güzide eğitim yuvası.