2. lig a kategorisinde ekonomik krize rağmen küme düşme mücadelesini bırakmayan ilginç sonuçlara imza atan mavi beyazlı takım
bir adanlı olarak sempati duyduğum fakat tribünlerinde maç izlemenin bir işkenceye dönüşebileceği(bkz.
(allahını,ekmeğini...)) fatih terim in eski takımı
renkleri mavi lacivert lakabı mavi şimşekler olan türkiye'nin köklü klüplerinden biri
şimşekler grubunun yenildiğimiz her maçta sahaya atladığı adanamızın takımı..
masmavi şimşekler!!
beşiktaşın tarihi fark attığı klüp (10-0)
hayata başladığım nokta. objektivitenin değil subjektivitenin önemli olduğunu öğrendiğim yer. ilk aşklarımdan biri.
"yenilsen de yensen de bu taraftar hep seninle
hiç bir şeye değişilmez mavi şimşek gönüllerde
haydi saldır mavi şimşek sıra geldi süper lige
saldır, saldır mavi şimşeğim" (levent yüksel - zalim melodisiyle)
hayalkırıklığının başarı kadar mühim olduğunu gördüğüm, yenilmesen hiç büyümeyeceğini gördüğüm, hayatın fena halde futbola benzediğini gördüğüm cemaat.
türkiye 1.futbol liginin bir maçta en farklı skorla yenilen takımıdır. yenen takım ise tabiki
beşiktaş'tır. (10-0, 1990)
bir zamanlar 30 maçta 39 gol atan çok iyi forvet taner demirbaş'ın oynadığı takım...
türkiye liglerinin asansör takımı...
adanaspor ile adana demirspor aynı şehrin iki takımı olmakla birlikte taraftarları hiç anlaşamazlar.
şimşekler gibi yüce bir taraftar grubuna sahip spor klübü.renkleri mavi lacivert olan takım 1940 senesinde kurulmuştur.. !:mavi simsekler
3. lige düştüğü günlerde bile en az on beş bin kişiye oynayan, taraftarı da futbolcusu da başkanı da (bkz:
adem atılgan) fanatik olan ve bana ilk defa futbolun sadece futbol olmadığını öğreten türkiye'nin belkide en ruhlu kulübü.
(aytok, 12.04.2007 20:55)
babacığımın taraftarı olmakta ısrar ettiği takımdır. zamanında az maçına götürmemişti beni. o zamanlar birinci ligdeydi tabi. hiç unutmam bi kez zorla bjk maçına götürmüştü de -recep vardı o zamanlar- recep'e küfür etmiştim bi daha gitmeyeyim diye . ne bjk'yi severdim ne adana demirsporu keza. adanaspor batmadıydı o zamanlar biz de adanasporluyduk kendimizce.
bir de buca'da deli taraftarı olduğunu düşünüyorum. her yere mavi şimşekler yazan birileri var. bulursam öpücem.
çubuklu formalarıyla aklımda yer edinmiş takım.
ligin sonlarına doğru sarıyersporla yaptığı maçta, tribünleri dolduran, sarıyere kendini deplasmanda hissettiren taraftara sahip takım.
hal-i hazırda ekonomik krizle cebelleşmekte ve maçlarına belediye otobüsüyle gitmekte olan takım.
fatih terim,
hasan şaş ve
aytaç durak biraz yardımda bulunsa batmazlar da takım ihya olur diye düşünürm bazen...
(maglor, 19.06.2007 02:49 ~ 02:49)
şimşekler grubu resmi web sitesi :
http://www.adanademirspor.com/
anılarımız bölümü okulunulasıdır..
türkiye liglerinde bir dönemin en medyatik oyuncularından olan
coulibaly'nin türkiye'de oynadığı ilk takım ...
antalyaspor'u kupanın dışına itmiştir kendileri. gerçekten kendinden güçlü demeyip karşıdaki takıma kafa tutan bir karaktere sahip. bu özellikleriyle çok yakın zamanda başarıya ulaşacakları muhtemel.
taraftarının çoğu aynı zmanada galatasaraylı olan takımdır.2 milyonluk şehirden adam gibi topçu çıkmamasının tek sebebi ise bu takımda dönen torpildir.yıldız ve gençlerde ilk 11!de iyi top oynayan değil yönetimde amcası olan oynar.
türkiye kupasında çeyrek finale yükselmiş, iki tane belediye takımının olduğu süper ligi fazlasıyla hakettiğini göstermiş asil takım..
(bvrak, 25.01.2008 13:37)
tff 1.lig play off maçlarında finale yükselmiş takım.final maçındaki muhtemel rakiplerinden
güngören belediyespor ve
bugsaşspor 'dan daha fazla bu ligi hak etmiştir.temennimiz final maçını da kazanıp 1.lige yükselmesi yönündedir.
güngören belediyespora 1-0 yenilerek
bank asya 1. lige yükselme şansını kaybetmiş takım. seney inşallah.