|
|
- mezun olduğum öss kitapçığında 2 ismi bulunan isim problemini yeni halletmiş adananın köklü okulu
- ortaokuldan mezun olduğum ama nereden mezunsunuz sorusuna hala ala diye cevap vermek istediğim,kazandığım herşeyi bana onun verdiğini düşündüğüm ,ortaokuldan sonra öğrenci alımına başladıktan sonra kalitesini düşürdüğünü düşündüğüm canım okulum
- neden milletin ala dediğini hala anlayamadığım okul. anadolu lise of adana mı oluyo acaba?
- tezahürat edilirken aal nin zor olacağı gerekçesiyle bilmem kaç mezunlarının yaratıcılığını kullanarak ala şeklinde değiştirdikleri,ortaokulu okuduğum adananın en iyi anadolu lisesi..
- 7 senelik öğrencisi ve sonunda mezunu olduğum, beni ben yapan en önemli bir kaç etkenden **** biri olan, çok dallamalıkları bulunabilecek olsa da, çok daha fazla imkanları olan okullar bulunabilecek olsa da, yine de hiç bir yere değişmeyeceğim okulum. sayısız süper veya iğrenç ama uç noktalardaki hatıranın, bilinemeyecek kadar çok tecrübenin kaynağı. ilk platonik aşk, ilk öpücük, ilk birkaç milyon hayal kırıklığı, ilk futbol maçı, ilk haksızlığa başkaldırı, ilk x ilk y diye uzayıp gidebilecek ilkler silsilesinin hepsinin yaşandığı yer.
"aaaleeeaaa şkşkşk*"
- öğretmenlerinin "mutlaka" öğrenci kayırdığı, kendilerini dünyadaki en iyi öğretmenler zannetiği, ..... falan da falan yine de ortaokulda kötü olmayan yıllarımın geçtiği okul. ne de olsa "masa tenisi antremanı, satranç turnuvası, yağmurlu günlerde hortumla bahçe sulama" gibi bahanelerle az derslerden izin almadık. en sevdiğim tarafı koskocaman sahadaki futbol turnuvalarıdır. ayrıca en köklü,isimleri "f" harfiyle başlayan dostlarım ile dostluklarımın temelleri burada atılmıştır. lise yıllarımda her sabah yanından gectiğim halde eski okuluma dönüp bakmamışımdır bunlara rağmen. ala öğretmenleri(elbet hepsine deil sözüm) ve her hafta başında öğrencilerden yok "4 sene boyu görmediğim" laboratuar parası, yok duvar boyama parası, yok onun parası yok bunun parası isteyen yetkili (her) kimseler, işte onlar sağolsun ne diyelim
- 7 senemi geçirdiğim güzel okulum aslında okuldaki hocalar değildir sevilen asıl sevilen ismidir o 3 harfe gönül verip de kafa yorduk o kadar bu okulu kazanmak için ... ala...
- bu okulda bir biyoloji labında solunumla alakalı deney yapılacaktı. herkes böcek ile yapmayı denerken biz de kertenkele işine yöneldik. başarılı bir deneydi ama kafası ezilen kertenkele bir süre daha yaşıyormuş. deneyden sonra öğrendik.
enteresan bi okul. hala iyi mi kötü mü karar veremedim. boş derslere de başka öğretmenler giriyor. iğrenç bi durum.
dış görünüşünü ele alırsak genel olarak aklında bir lise görüntüsü olan kişiler için şok edici olabilir. içerisi orman gibidir. eski bir binası vardır. arkasında basketbol sahaları vardır. çok nostaljik, insanı kendine aşık eden bir atmosfere sahiptir. böyle liseye can kurban olsundur açıkçası. orası burası dökülse de insan böyle bir yerde okumak ister.(vera, 19.06.2006 08:34 ~ 31.03.2007 22:15)
- tahminimce bir raslantı sonucu öğrencisi olduğum ama içinde bulundukça severek gittiğim adananın en iyi anadolu lisesidir.
- bu okul tam anlamıyla bir okuldur.orada fiziği,kimyayı,geometriyi,analitği matemetiği...vs öğrendik tamam da, arkadaşlığı da öğrendik.daha da güzeli dostluğu öğrendik.şimdiye kadar eşi benzerine rastlamadığım, duymadığım bir bağ vardır her ala** mezunu arasında.nerde, nasıl, ne şekilde olursa olsun bir alalı başka bir alalıyla karşılaştığı zaman, sarılır, konuşur, gülümser.onunla muhabbetin yoksa bile artık vardır.hayatındaki en büyük iz, seni sen yapan tüm değerlerin kaynağı, en kalıcı dostluklarının başladığı yer, unutulmaz anılarının arka fonu ve bunun gibi sayabileceğim bir sürü şeyi ortak bu insanların.nasıl sevmesinler,nasıl yakınlık duymasınlar?
adana'nın eğitimde en ileri gelen anadolu lisesi olması bir yana, sosyal yönleriyle öğrenciye de en çok katkıda bulunan bir ortama sahip canım okulumun eski tadı kalmamış diyorlar gidenler.onlarca dönümük yemyeşil ağaçlıklı bahçesinin bir köşesine yeni bir lise inşa edilmiş.son halini görmeye kıyamıyorum, bir türlü gitmek içimden gelmiyor.
ama mezunu oolmak bu okulun, insanda inanılmaz bir özgüven geliştiriyor."ben ala'dan mezunum" diyince bir ortamda, duyacaklarını beklersin bir heyecanla; karşındaki hangi övgü sözcüklerini kullanacak diye...işte öyle bir okul bizimkisi,mehmet ali özkul'uyla, ali baz'ıyla,ayten korkmaz'ıyla,hasan kazan'ıyla,yusuf ziya demirsar'ıyla,neslin şibli'siyle...isimlerini yazmaya üşendiğim daha bir çok efsane hocasıyla nesillerden nesillere anlatılcak o kadar çok hikaye barındırır ki, bir gün bir kitap yazmayı hayal etmişimdir hep; alalı olmak diye...
- abimin mezuniyeti için gittiğimde çok beğendiğim köklü okul ama şimdi ne halde bilemem.
mezuniyet için gittiğimde bir de köpek gördüm bahçede tüyleri çok sert bakışları çok yumuşaktı; kafasını sevdim yiyecek bir şeyler verdim köpeğe. sonra tam hatırlamıyorum ama çok fazla kaşa sahip bir adam vardı evet evet mustafa sofu sanırım kendisi.
ingilizce eğitiminden dolayı ismi "anatolian lycee of adana" yani kısaca ala şeklinde bilinir.(bucuu, 11.05.2008 14:32)
|