adanalıyık allahın adamıyık,bici yerik şalgam içerik,garpuzu gabuuyla avradı donuyla yerik dien insanların bulunduğu 19 yılımı geçirdiğim büyük gurur duyduğum memleketim...
savaş ay gibi bir gazeteci, haluk levent gibi rockçı, caner* gibi bir damat adayı ve abidin gibi bir popstar çıkarabilme yeteneğine sahip yegane şöhret fabrikası
kebabın yanında pilav getirilmeyen onun yerine soğan maydonoz salatası getirilen tadına doyum olmayan adana kebabın dogdugu yer, ayrıca güzel memleketim.
insanlarının terbiyeli olduğu olmadığını terbiye etme özellikleri fazla olan neyiyle ünlü olduğu tüm türkiye tarafından bilinen tekrar burda ispatlanması gerekmeyen memleketim
en delikanlı dostlukların yaşandığı(bunu herkes kendi memleketi için der ama adanalıya bunu esasen diğer memleket mensupları der)24 yılımın 20 yılının orada geçtiği. berberlerde küfürlü konuşmalarla müslüm babanın dinlendiği, kebapçısı ibo bicicisi ora, şalgamcısı ali göde olan istanbuldayken özlediğim canım memleketim.
bu şehir türkiyede en yanlış tanınan şehirlerden biridir.burayı guneydogu zanneden insanlar haritaya baktıklarında akdenize kıyısı oldugunu görebilirler.şehir birçok avrupa kenti gibi dümdüzdür ve ortasından nehir geçer.her geçen gün yeni cafeler açılıyor ve sokaklar yenileniyor.kebap yiyin bici yiyin şalgam için şırdan yiyin kaktus cafede nargile için hey yavrum hey!
not: bu şehirde yaşayan herkes esmer değildir lütfen geziniz görünüz