belki ilginizi çeker
  1. · sümüklü
  2. · güzel kızlar solcu olmaz
  3. · kürt kızları
  4. · önce adam ol
  5. · kocaman adam olup hala çizgi film izlemek
  6. · adam gibi adam recep tayyip erdoğan
  7. · kadıköy anadolu lisesi
  8. · okan bayülgen itü sözlüğe yazar olsun
  9. · çirkin parasız tuncelili alevi ve kürt olmak
  10. · batı karadenizli olmak
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · aylin aslım
  2. · author gibi erkekler
  3. · onur öymen
  4. · tunceli alevileri dinsizdir
  5. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  6. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  7. · disko kralı
  8. · türklere özgü asılma cümleleri
  9. · ereksiyon halindeki aleti saklama teknikleri

adam olmak  

1. çok fazla dile dolanan ama herkesin birbirinden göreceli anlamlarda kullandığı klasik türk lafı.
    (spitfire, 24.12.2004 04:26)
  2. (bkz: adam sandler olmak)
    (ateşli koala, 11.04.2007 02:52)
  3. (bkz: laik olmak adam olmaktır)

(bkz: mustafa kemal atatürk)
    (witchontheroof, 21.06.2007 02:02)
  4. herkesin layıkıyla yerine getirmesinin şu ortamda mümkün görünmediği söz.
    (sinefilolog, 28.11.2007 00:04)
  5. tam tanımı budur:

adam olmak

çevrende herkes şaşırsa bunu da senden bilse
    sen aklı başında kalabilirsen eğer
    herkes senden kuşku duyarken hem kuşkuya yer bırakır
    hem kendine güvenebilirsen eğer
    bekleyebilirsen usanmadan
    yalanla karşılık vermezsen yalana
    kendini evliya sanmadan
    kin tutmayabilirsen kin tutana

düşlere kapılmadan düş kurabilir
    yolunu saptırmadan düşünebilirsen eğer
    ne kazandım diye sevinir, ne yıkıldım diye yerinir
    ikisine de vermeyebilirsen değer
    söylediğin gerçeği büken düzenbaz
    kandırabilir diye safları dert edinmezsen
    ömür verdiğin işler bozulsa da yılmaz
    koyulabilirsen işe yeniden
    döküp ortaya varını yoğunu
    bir yazı turada yitirsen bile
    yitirdiklerini dolamaksızın dile
    baştan tutabilirsen yolunu
    yüreğine sinirine dayan diyecek
    direncinden başka şeyin kalmasa da herkesin
    bırakıp gittiği noktaya
    sen dayanabilirsen tek

herkesle düşüp kalkar erdemli kalabilirsen
    unutmayabilirsen halkı krallarla gezerken
    dost da düşman da incitemezse seni
    ne küçümser ne de büyültürsen çevreni
    her saatin her dakikasına
    emeğini katarsan hakçasına
    her şeyiyle dünya önüne serilir
    üstelik oğlum adam oldun demektir.

rudyard kipling
    (dişikartal, 28.11.2007 16:58 ~ 02.04.2009 19:31)
  6. günümüzde ki anlamı para ile doğru orantılıdır..
    (obsession, 07.12.2007 22:43)
  7. (bkz: kadın olmamak)
    (heidi, 07.12.2007 22:44)
  8. hayatın her türlü pisliğine göğüs germektir.

zordur adam olmak. hayat öyle kahpe bi hayat olmuştur ki, ne yaparsan yap bi tarafından seni yakalamaya çalışır. bu; çamurlu yolda yürürken, çamurun elbisene sıçramaması için gayret sarfetmene benzer. ancak ne yaparsan yap çamur sıçrayacaktır elbisene. yani hayat yolunda adam olunamadığı anlar da olacaktır. ancak bu zamanların az olması için gayret göstermelidir.

hayat sonsuz değil elbette ve bize verilmiş kısa bir ömür var. bu ömrü iyi işler yaparak geçirmek varken kötülük yaparak ve kötülük yaparken en büyük kötülüğü kendimize yaptığımızdan habersiz geçirmenin ne anlamı var. adam olmak lazım adam olmak. şu aşağıdaki şiir rahmetli bi arkadaşımdan bana kalan son armağandı. paylaşmak istedim.

adamlar lazım

adamlar lazım !...
    saglam karakterli,ülkesini ve milletini seven,
    inancı yolunda ölmesini bilen,
    çanakkale,yemen ve sakaryada şehit düşen,
    allahüekber dağlarında donarak ölen,
    adamlar gibi adamlar lazım…

verdiği sözü namus borcu bilen,
    ölüme düğüne gider gibi giden,
    düşman kalabalıklarına aldırış etmeden gülen;
    namuslu ve mert adamlar lazım…

yarınını unutmayan, engin kavrayışlı,
    dostuna dost,düşmanına düşman tavırlı,
    hür,vakur ve yolunda kararlı,
    yüreği,beyni ve bileği saglam adamlar lazım…

adamlar lazım!...
    düşmanına kılıç, dostuna kalkan,
    besmeleyle uyanıp,duayla yatan,
    dünyaya,insanlıga,sevdiklerine şefkatle bakan,
    yüreği,imanla ve aşkla dolu adamlar lazım..
    adamlar lazım!...
    adamlar lazım!...
    (general olma hevesi kursağında kalan adam, 03.04.2008 11:21)
  9. eğer çevrendekiler itidalini kaybedip de seni suçlandırdığı zaman sen soğukkanlılığını muhafaza edebilirsen;

eğer herkes senden şüphelendiği halde onların bu şüphesini hoşgörü ile karşılayabilir ve kendine olan güvenini kaybetmezsen;

eğer bekleyebilir ve beklemekten yorulmazsan,

yahut senden nefret edilir de sen nefretle mukabelede bulunmazsan.

ve yine, ne çok iyi görünmeğe çalışır, ne de çok âkilâne lâflar etmezsen;

eğer hayaller kurabilir, fakat hayallerinin esiri olmazsan,

eğer düşünebilir, fakat düşüncelerinin kölesi olmazsan,

eğer zafer ve felaketle yüz yüze gelir ve bu iki sahtekârı da aynı şekilde karşılayabilirsen;

eğer doğru olan sözlerinin hilekârlar tarafından ahmakları oyalayacak bir tuzak haline getirilmesine tahammül edebilirsen
    yahut hayatını vakfettiğin şeylerin bir anda yıkılışını seyredebilir ve durup, yıpranmış âletlerle onu tekrar kurabilirsen;

eğer bütün kazançlarını bir hamlede şansın kucağına atıp kurban ede­bilir ve sonra yeni baştan başlayabilir ve kaybından ötürü hiç sesini çıkarmazsan;

eğer iş işten geçtikten sonra kalbini, sinirlerini ve enerjini tekrar seferber edebilir ve gayene ulaşmaya çalışabilirsen ve sana: "mukavemet et.” diyen iradenden başka hiç bir şeyin kalmadığı zaman dişini sıkmasını bilirsen;

eğer cahil insanlarla konuştuğun halde faziletlerini muhafaza edebilirsen.
    yahut krallarla dolaştığın halde gururlanıp benliğini kaybetmezsen,

eğer ne sevdiğin dostlarının, ne de düşmanlarının sözleri seni incitmezse,

eğer herkese kıymet verir, fakat kimseye fazla güvenmemeyi bilirsen,

eğer her dakikanın altmış saniyesini faydalı olarak doldurabilirsen,

işte o vakit, dünya da, içindeki her şey de senindir;

ve hatta daha fazla… sen o zaman, bir adamsın oğlum.

rudyard kipling 'den adapte eden: prof. dr.i. lütfü vural

saygılarımla...
    (volakoglu, 16.04.2008 04:06)
  10. herkesin hakkında atıp tuttuğu mesele.
    kimi insanlıktan öte br kavram olduğunu düşünür ;
    ''ben sana adam olamazsın demedim , insan olamazsın dedim '' der.
    çok yönlü tanım; adam olmak.
    kırk fırın ekmek yemek lazımmış adam gibi adam olabilmek için anneme göre.
    toplumun genel ahlaki , insani değerlerini toplayıp üstünde tutabilmek...
    yani çok düzgün , kusursuz ,mükemmele yakın olabilmek...
    bütün topluma hitap edeceksin.hepsinin hakkında adam gibi demesini sağlayacaksın.çok zor.çoğunluğa göre şekillenmek.sırf kalıba uyayım diye kendinden çıkmak.
    sürekli bir kontrol,hakimiyet,sürekli ıkınır vaziyette hal ve davranışlar.
    hayır ben adamım bunu yapamam diye iç hesaplaşmalar.
    niye kasıyorlar ki? evliya mıyız lan biz?
    kusurlar da sevilir , çirkinliğin de güzelliği olur.
    bazen sırf kendim istiyorum diye yaptığım herkese ters gelen hallerimi seviyorum.sırf diğerleri sevmiyor diye yapmaya devam bile ederim.
    kırk fırın ekmek de yiyemem ,rejimdeyim.
    (zefura, 16.04.2008 09:12)
  11. bazen birçoklarının olduğunu sandığı, oysa olmanın kolay olmadığı eylem.

bir ibne bile adam olabilir. bir kadın da adam olabilir.

şöyle ki:
    -------------spoiler--------------
    (bkz: delikanlı gibi ibne olduğunu söylemek/@3217694)
    enteresan bir söylemdir.

önce bu eylemi bir eşcinselden yapmasını bekleyen delikanlıyı incelemek lazım. delikanlılık nedir onun anlayışında? neye delikanlı der, nedir ölçü kıstasları bunu incelemek lazım. şahsen benim nazarımda bir eşcinsel de delikanlı olabilir. benim nazarımda adam olmak ile delikanlı olmak aynı şeydir. bir kadın dahi delikanlı olabilir gözümde. hatta "dahi" kelimesini kullanmak bile bok yemek aslında. elbette olur, olabilir.

diyeceksiniz "ibneden delikanlı olur mu, ne diyor bu" diye. bence olur. cinsel tercihi beni bağlamaz bana musallat olmadığı sürece. hatta ilgisini belirtmesi bile, bokunu çıkarmazsa sorun etmeyebileceğim bir şey olabilir. gelir der "sevişelim mi" diye, "hasiktir git lan" derim biter yani. bu argo cümleyi de şaşkınlıktan veririm sanırım. yoksa kalbini kırmak istemem normalde. "gay değilim" derim bitiririm eğer şaşırmazsam.

yani adam olmak aslında cinsel tercihle ilgili bir şey değil. eğer öyle olsa en adam gibi adamın siki 30 santim olan adam olurdu. yani ölçü, penis boyu, hiç ereksiyon problemi olmaması, çatır çatır iş görebilmesi, erken boşalmaması ve seks eşini mutlu edebilmesi olurdu. ya... ezber bozuluyor değil mi. o sebeple bir eşcinselden de adam olur, bir kadından da. çünkü adam olmak, dürüstlüktür, adam satmamaktır, yalanla dolanla işi olmamaktır, ona güvenenleri hayalkırıklığına uğratmamaktır, kimseyi yarı yolda bırakmamaktır, kimsenin hakkını yememektir, rüşvet yememektir yeri geldiğinde, amcık amcık konuşmamaktır çoğu zaman, kalp kırmamaktır yok yere, gıybet etmemektir durduk yere, kimsenin yüzüne söyleyemediğini arkasından söylememektir, laf sikiştirmemektir orda burda... adam olmak zor iştir. bunları bir gay de yapar, bunları bir kadın da yapar. o sebeple hepsi de adam olabilir.

peki bir eşcinsele "delikanlı gibi ibneysem ibneyim de" diyen bir delikanlı(!) müsveddesi nasıl bir adam(!)dır? zaten delikanlı/adam olsa bu lakırdıyı etmez. aklı sikindecilikten iki adım öteye gidememiştir bu tipler. hatta iyi biliyorum çoğu kızlara laf atar. laf atarken de "yavrum, anam" gibi söylemler kullanırlar. bak amk. işe. ensest pezevenkler. lan laf atmak bir kenara, böyle laf atan beynini siksinler senin. zaten o beyni de anca onun gibiler siker. zaten aslen adam olan kimseler, "ben adamım", "ben delikanlıyım" gibi söylemleri kullanmazlar. o laflarla ortada dolanmazlar. ama müsveddelerine bakacak olursanız ağızlarından düşmez. hatta bitirim ayağı takılırlar. çok iyi biliyorum, yalanım varsa şurada allah alsın canımı, ben delikanlıyım diye ona buna ders veren bir emekçimiz vardı. yani işçi. ama insanlara işçi demeyi sevmem. emekçidir en nihayetinde. çalışandır. dağıtmayayım, bu herif travestiye gitmiş bir keresinde. bir de anlatıyor şerefsizler. baktılar küfrediyorum hasiktirin diye, bu sefer sokmadım ayağı çekiyorlar. lan göt, soksan ne sokmasan ne. aklınızın tasını kendiniz sikmişsiniz zaten. midem bulandı. zaten sevmem böyle muhabbetleri. kendi anlatıp kendi rezil oldu. şimdi gel de daha sonra bunu adam yerine koyup da konuş. konuşamazsın tabi. zamanınızı çaldığımı düşündüyseniz affedim. sadece fikrimi belirtmek istedim. saygılar, sevgiler.
    -------------spoiler--------------

(bkz: ota boka ibne demenin faşistçe oluşu/@3206389)
    (albastropos, 14.03.2009 19:57 ~ 20:01)
  12. insanlık değerlerni özümseyerek davranışlarını bu değerlere göre biçimlendirmek.
    (okyanusotesi, 15.03.2009 11:34)
  13. (bkz: penisin yeterli olmadığı durumlar)
    (karyatid, 21.03.2009 15:34)
  14. türkçeye bülent ecevit tarafından çevrilmiş olan bir rudyard kipling şiiri.
    (diazepam, 02.04.2009 12:52)
  15. okumakla olunmayan şey.
    (sickthread, 02.04.2009 12:53)
  16. omurga, yeryüzünde, ‘her canlıda’ bulunması gereken bir mekanizmadır!.. cenab-ı allah, ayetlerinde, ‘kainatın en şerefli mahluku’ olarak nitelendirdiği ‘insan’ı tasarlarken, ‘omurgayı’ esas aldı!.. ‘dik’ dursun, ‘eğilmesin’, ‘bükülmesin’, ‘kırılmasın’ diye o harika yaratığı, bir ‘omurga’ üzerinde biçimlendirdi!..

adam olmak için, sadece ‘iki ayak’, ‘iki göz’, ‘iki kulak’, ‘burun’ve ‘ağız’ yetmez!..

‘adam’ olmanın birinci şartı, ‘insan’ olmaktır!..
    ‘insanlık’ değerlerini ‘özünde’ toplamaktır!..

‘adam gibi adam’ olmanın ilk şartı ise ‘omurgalı’ bir varlık olmanın şuuru ile hareket etmektir!..
    yalan dünyanın ‘sahte’ görüntüsüne itibar etmemek, ‘hakkın’, ‘hakikatin’ peşinden gitmektir!..
    ‘hak’ bellenen yolda ‘yalnız’ yürümektir!..
    ‘meşhur’, ‘ünlü’, ‘anlı-şanlı’, ‘namlı’ olmak ile ‘gerçekten büyük olmak’ arasındaki ‘kalın çizgiyi’ iyice idrak etmektir!..
    ‘olduğu’ gibi görünmek, ‘göründüğü’ gibi olmaktır!.. ‘korkaklığa’, ‘namertliğe’, ‘kalleşliğe’ prim vermemektir!..

hakiki kahramanlığın ‘saldırıp, bir daha geri dönmemek olduğuna’ inanmaktır!..

...............

adam gibi adam, ‘giyinişi’ ile ‘cebindeki para’ ile ‘boyu posu’ ile ‘güzel konuşması’ ile tanınan biri değildir!..

o, diyojen’in gündüz vakti ‘mum’ ile aradığı adamdır!..

onun hayatı ‘nokta’ gibidir, hiçbir zaman ‘virgül’ gibi eğri olmamıştır!..

düşman bellediği ‘düşmanları’ onun sırtını hiçbir zaman yere getirememiş, fakat ‘dost gibi gözüken’ düşmanları onu hep ‘kalleşçe’ arkadan vurmuşlardır!..

‘merhameti’ ve ‘şefkati’, ‘iyiniyeti’ daima istismar edilmiştir!..

karşılaştığı bütün güçlüklere rağmen adam gibi adam, hiç bir zaman ‘eğilmez’, her zaman ‘dimdik’ olarak ayakta kalmaya özen gösterir!..

‘yılgınlığa’ inat, bütün ‘olumsuzlukları’ olumluya çevirmeye çalışır!..

bakışlarındaki ‘keskinlik’ ve ‘parlaklık’, aynı zamanda ‘azim’ ve ‘kararlılığının’ da göstergesidir!..

‘oturduğu koltuklardan’, ‘bulunduğu mevkilerden’ güç almaz, onlarla alay eder, ama oturduğu koltuğa ‘güç’ ve ‘şeref’ katar!..

kendisinin üzerindeki ‘makamların’ ve ‘mevkilerin’ önünde gözü kapalı diz çökmez!.. boyun eğilecek yegane varlığın allah olduğuna inanır!..

...............

adam gibi adamların karakterinde ‘yanardönerlik’, ‘ikiyüzlülük’, ‘kahpelik’ ve ‘kalleşlik’ yoktur!..

sözlerinde ‘anlam dalgalanmaları’, ‘kavram dönüştürmeleri’, ‘kelime oyunları’ olmadığından, etraflarında ‘doğrucu davut’ olarak tanınırlar!..

çevresindekilerin ‘alkış’ ve ‘yuhalamalarına’ pek fazla önem vermezler!..

bilirler ki, en küçük bir başarısızlıkta, alkış sesleri bir anda ‘yuh’a dönüşebilir!..‘emel’, ‘özlem’ ve ‘ülkülerinin’ gölgesinde ‘uyuşuk’ bir şekilde pineklemek yerine, ‘yüksek dağlarda’ mücadele etmeyi boyunlarına borç bilirler!...

en nefret ettikleri kişiler, ‘şeklen’ kendilerine benzeyen, ancak ‘şahsi çıkarları’ için vicdanlarını ‘köle’ yapmış olan ‘insanımsı’ yaratıklardır!..

çünkü, insanımsı yaratıklar, onları gördükleri her yerde havlayıp ‘saldırıya’ geçerler!..

ancak adam gibi adamların, ‘kin’ ve ‘intikam’ çığlıklarına kulakları tıkalıdır!..

ölümün kendileri için ‘en sadık yoldaş’ olduğunu bildiklerinden sadece gülüp geçerler!..
    onların yolu ‘sarp’ ve çetindir!..
    ‘zorlukları’ göze alamayanların, ‘rahatlarına düşkün’ olanların asla adam gibi adam olamayacağının bilincindedirler!..

..................

el hasıl, ‘adam’ olmak, hele hele ‘adam gibi adam’ olmak, ‘omurga’ sahibi olamayan, ‘dik’ duramayan, ‘kula kul olmayı’ kendisine ilke edinen, ‘başkalarından’ emir alıp onların ‘borusunu’ öttüren, ‘gelene ağam, gidene paşam’ demeyi marifet sayan, ‘iktidar sahiplerinin’ etrafında oluşan ‘düzenbaz’, ‘yağcı’, ‘dalkavuk’, ‘yardakçı’ tabakası ile el ele verip, günlük ihtiyaçlara göre ‘rotasını’ tayin eden sürüngenlerin ağızlarına alacakları, ‘ayağa düşürecekleri’ basit bir vasıf değildir!..

ne mutlu, başkaları için değil, sırf ‘kendisini yaratana karşı’ sorumluluğunu yerine getirmek için ‘adam gibi adam’ olmayı ilke edinenlere!..
    hamdi yuluk
    (sandaletli seyyah, 03.04.2009 17:39)
  17. şiirin çevirisi de bülent ecevit tarafından yapılmıştır.
    (thedill, 22.07.2009 03:10)
  18. genç bakış programında baykal'ın şiiri seslendirişi;

(bkz: http://www.belgeselgoruntuleri.com/...)/
    (thedill, 22.07.2009 03:14)
  19. az kişide bulunan özellik.
    (galear, 06.08.2009 05:25)
  20. ben parker ın, ölürken son nefesinde yetişen peter parker a söylemeyi düşündüğü ama söyleyemediği söz:
    "örümcek adam olmuşsun, ama adam olamamışsın"
    (comfortably numb, 06.08.2009 09:02)
  21. kendisiyle başa çıkamadı bu çocuk. alışkın değildi ya belki de ondan, kaybetmeyi hazmedemedi.
    uçurtma uçurtmayı öğrenin. kaybetmeyi de öğrenin vakit varken. anlamadıysanız sorun yok.
    mucizelere inanın ama asla mucizelere kalmayın. kendinizden çok hiçbirşeye değer vermeyin. yapabilirseniz tabi. onlar o değeri haketmediğinden değil, siz o derece değer verdikçe herşeyi mahvedeceğinizden. sakin olmanın önemini anlayın. bağlayın kendinizi bir yere. öylece kalın bütün hafta. hisleriniz ölene kadar sıkın boğazını. hayatını kaybetmiş adam bilir inanın.
    öldüğünüzde bile yaşadığınıza inanın. ancak o zaman gerçekten ölmezsiniz. yalan söyleyin kendinize. hazmedin herşeyi. mutlu olmak değil mi amaç. olun işte. çok düşünmeyin. yoksa eninde sonunda kendinizi nasıl öldüreceğinizi düşünürken bulursunuz kendinizi.
    rahat uyuyun. bu çok önemli. herşeyi mahvedince bile öyle rahat uyuyun ki kimse inanamasın. uyudum diyin sadece. hasta olduğunuza asla inanmayın. tedavi etmeye çalışmakta hasta olduğunu kabul etmektir. hastaysanız kaybedeceksiniz iyileşsenizde. kabul etmezseniz yok olacak.
    yapamadı bu çocuk. çok hata yaptı. sonuçlarına katlanamayacağı hatalar yaptı. hata yapanı affedin. o hiç hata yapmamış gibi affedin. özür beklemeyin, yaptığı hata değilmiş gibi affedin. hatası için teşekkür edin. küpelere inanın. bi tek küpe yetsin aylarca. ona bile gerek olmasın. yalvarmayın. bilin ki yalvarmaya vardıysa iş sadece daha da berbat edersiniz.
    adam olun azıcık. değilseniz de yaşamayın boşa. uyuyabiliyosanız adamsınız. değilseniz üzmeyin dünyadaki en eşsiz şeyi. çıkmayın karşısına bir daha. bu rezil herif için o olağanüstü şey gözyaşı döktü ya. bir saniye bile üzülmesine değmez halbuki. şimdi nasıl ölürüm de onun haberi olmaz onu düşünün. onu daha fazla incitmeye nasıl el verir yürek. ölün ve onun ruhu bile duymasın.
    çok bilmiş gibi insanlara şunu yapın bunu yapın deyin sahte isimlerin ardından. yeter ki bozmayın meleğin uykusunu. bir damla daha akıtmayın o gözyaşını. herkesle kavga edin. herşeyden nefret edin. ama söylemeyin ona. o sizi mutlu sansın. neşesi yeter.
    aç bi blog kus nefretini herşeye. veya yorum yaz bana nefret et, iğrençsin de. hergün sayfalar dolusu mektup yaz ona. mesajlar yaz. ama gönderme. okumasın. sen bil güçsüz olduğunu. herkes bilsin. ama o bilmesin. bi boka yarar mı. yaramaz. yine berbat olur herşey. ama adam sanır melek seni. daha ne.
    belki biraz daha lütfetseydi melek adam olucaktı bu çocukta. ama olmadı işte. sabır en zoruydu. küpelerle yetinmeyi öğreniyordu tam da. ama işte beklemediği şeyler oldu. melek daha fazla üzülmek istemedi. anlayabildi mi çocuk. hayır. anlamadı. hazmedebildi mi. hayır. kendini kaybetti. saçmaladı. canını yakmaya çalıştı meleğin. ama nooldu sonunda. kendini tüketti. çünkü meleklerin canı acımaz. unutma bunu. acımasını da bekleme. kendini tüketene kadar savaştı. sonra melek daha fazla dinlemek istemedi bu iğrençliği. gitti.
    susabildi mi çocuk. hayır. adam değildi ki henüz. olmaya çalışıyordu ama daha erkendi. susamadı. ölüp bittikten sonra bile savaştı. zaten kaybetmişti. hem ağladı hem savaştı. sonra daha da sık ağladı. sonra herkese ağladı. neyse ki melek izin vermedi ona ağlamasına. konuşmadı daha fazla. yanlış yaptı çocuk. ama sadece yapabileceğinin en iyisini yaptı. yetmedi işte. sadece aşık oldu çocuk. gerisini çocukluğu yaptı. bağlasalardı o çocuğu, koparır ipleri yine savaşırdı. o derece güçlüydü. savaşmayı bırakmayacak kadar güçsüz. öğrendi mi bundan birşeyler. sanmıyorum. yine olsa yine savaşacak. öğrenmiş birşey vazgeçmiyor. ama bi çözüm yolu da buldu. hayatta olduğu sürece hiçbirşey, meleğin kendisi bile durduramadı çocuğu. o zaman yaşamamalı çocuk. durmanın tek yolu buysa böyle durmalı.
    peki sorun ne hala. ya melek duyarsa çocuğun güçsüz olduğunu. ya anlarsa başka türlü duramayacağını. ne işe yarar o zaman durmak. şimdi mesele meleğin haberi olmadan ölmeyi bilmekte. artık susmalı. ölerek bile mesaj iletme derdine olmayı bırakmalı. sessizce ölmeli. melek mutlu sanmalı. atlattı sanmalı. çocuk iyi oldu sanmalı. adam oldu sanmalı.
    içi öldü çocuğun. artık susacak. soranlara ölmeyeceğim diyecek. hatta kendi bile inanacak ölmeyeceğine. herkesi inandırdıktan sonra, gece olunca yine, gidecek ve susacak. durmakla uğraşmasına gerek kalmayacak. ama bu kez sabredecek. bu kez susacak. adam olarak ölecek.
    uçurtma uçurmayı öğrenin. ve susun.
    (denizsureya, 15.10.2009 01:28)
  22. (bkz: grow into a man)
    (lapatos piços, 15.10.2009 01:38)
  23. yolu, doğru hapı seçmekten geçer; gerisi eti pizza kraker.
    (mustafa, 19.11.2009 01:06)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil