belki ilginizi çeker
  1. · 7 den 77 ye
  2. · mühendis olacak çocuk
  3. · gece yarısı uykusuz almaya giden ergen
  4. · çift penisli doğan bebek
  5. · halı üzerinde konser vermek
  6. · gibigibi
  7. · assassin
  8. · arı olacak çocuk
  9. · pure reason revolution
  10. · barış manço nun ruhunu taşıyan çocuk
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · dersim katliamı
  2. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  3. · umutların yitirildiği anda hayata giren sevgili
  4. · domuz gribi
  5. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  6. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  7. · 100 opera
  8. · görünmez adam
  9. · sezensevdası

adam olacak çocuk  

1. barış manço'nun eğitici nitelikte; çocuklarla, diş fırçalamak, sebze yemek, arabada arkaya oturmak v.b üzerine muhabbetler yaptığı 7'den 77'ye programına ait bölüm...

(bkz. 7 den 77 ye)
    (8844455, 12.03.2004 03:40 ~ 25.11.2008 19:36)
  2. 10 puan 10 puan 10 puan...
    "programın sloganı haline gelmiş replik"
    (terso, 12.03.2004 17:15)
  3. böyle 5-6 yaşında çocuklara hediye dağıtırdı barış manço, bende büyük olduğum için üzülürdüm
    (invisibleruh, 01.04.2004 12:39)
  4. barış manço'nun sohbet ettiği her çocuğa tam puan(?) verdiği, izlemesi zevkli program
    (ati, 14.04.2004 18:26)
  5. barış mançonun programına çıkardığı bir çocuğun büyüyüp adam olduktan sonra kendi oğlunun da programa çıkması çok ilginçti.iki nesil dile kolay.
    (amorph, 30.08.2004 21:13)
  6. zamanında katılmak için evde terör estirdiğim program.barış manço'nun herkesle iletişim kurabileceğinin bir kanıtı...
    (parantezicindeucnokta, 30.03.2005 23:52)
  7. barış mançonun çocuklar için düzenlediği bir programdı. daha sonra kendisini kaybettikten sonra defalarca eski bölümleri yayınlamıştır. ayrıca genelde anneler çocuklarına yemekte çatal bıçak nereye konur, nüfus cüzdanı ne renk gibi soruların cevaplarını gitmeden önce öğretmiştir. sonra şarkı falan söylenir. şahsen ben yarısından başlamışım şarkının.. ama hoş bir programdı. çocukların eğlendiği açıktı..
    (despinaa, 19.06.2005 10:41)
  8. katılan her çocuğun 10 puan 10 puan 10 puan 10 puan ve 40 puanla şampiyon olduğu bir 7 den 77 ye klasiği.
    (kun3uli, 07.05.2006 00:16)
  9. küçükken annem hep söz verirdi bana
    "senide adam olacak çocuk programına göndericem sende şiir okur şarkı söylersin orda" derdi
    bende hep o programa gideceğim günü bekledim.
    barış manço sayesinde hep sebze meyve yedim dişlerim o yüzden sapasağlam belkide.
    sonra büyüdüm büyüdüm ve bir sabah öğrendimki barış manço ölmüş.
    işte o gün çok üzüldüm ne o programa çıkabilmiştim ne adam olabilmiştim üstelik barış abimizde gitmişti annemse hala sözünü tutmamıştı ve tutamayacaktı..
    80lerin sonunda 90ların başında çocuk olmuş herkesin hayatında çok önemli bir yeri vardır programında barış mançonunda.
    bir diğeri için (bkz: susam sokağı)
    (karışmasınkimselerbana, 31.01.2007 01:06 ~ 17.10.2008 17:41)
  10. önceden birileri tarafından şartlandırlan çocuktur.
    bence kendisini kendisine bırakmak gerekir...
    (bakarsinbirigelirelimdekielmayiyer, 25.05.2007 11:49)
  11. gerçekten "keşke bende orada olabilseydim" dediğim,hatırladıkça gözlerimin dolmasına sebebiyet veren program..orada olamadım ama barış manço'nun sorduğu soruların cevaplarını oturduğum yerden bağıra bağıra veriyordum.. doğru yanıt veren çocuğa "alkış" istediğinde sanki ben alkışlanıyordum. barış manço'nun mini mini çocuklarla kurduğu iletişim bakımından gerçekten örnek bir programdır. meb yayınlarının öğretemediği bir sürü bilgiyi bu program sayesinde öğrenmiştim.
    (cubuk kraker, 08.08.2007 00:52)
  12. youtube'de gezerken aklımdan asla silinmeyecek bir bölümüyle karşılaştım. buyrun izledikten sonra kesin hatırlayacaksınız. zaten barış abi sevilirdi bide üstüne üstlük dönemin en popüler grubu katılmış daha ne olsun. barış abiyi saygıyla anıyoruz. ne günlermiş be..
    (bkz: http://www.youtube.com/...)
    (donnie darko, 18.09.2007 07:19)
  13. (bkz: barış manço nun ruhunu taşıyan çocuk)

ben sana televizyonlarda şarlatanlık yapıp ünlü olamazsın demedim ki
    adam olamazsın dedim...
    (emigrant, 26.10.2007 07:37)
  14. (bkz: http://www.hurriyet.com.tr/...)
    (stocky2001, 13.05.2008 10:03)
  15. http://www.sakinkafa.com/...

küçücük çocukların kurtalan ekspres'le şarkı söylediği programdır.
    (şiirbaz, 02.08.2008 11:47)
  16. zamanında katıldığım ve barış manço yu kanlı canlı gördüğüm için kendimi hep şanslı hissettiğim program.. adam oldummu bilemiyorum ama o günden beri ıspanak yiyorum, dişlerimi fırçalıyorum ve programdan aldığım oyuncağı saklıyorum..
    (epitaph, 02.08.2008 12:28)
  17. bokundan belli olur derler.
    (uçan tavuklar kümesi, 02.08.2008 12:31)
  18. cedric...
    (ağula, 02.08.2008 13:13)
  19. 7 yaşımda katılma şerefine nail olduğum program. daha dün gibi hatırlıyorum dedirten anlar vardır, bu da benim için öyledir. barış abi'nin tüm sorduğu soruları, tüm konuştuklarını o kadar net hatırlıyorum ki o kadar olur. aradan 19 sene geçmiş olmasına rağmen. bahçenizde ağaç var mı, arkadaşlarının ismi nedir, bakkalınız kim, teybinizin kırmızı düğmesine basmıyorsun değil mi ayarında giden harika bir söyleşinin akabinde 10 puan 10 puan 10 puanları topladıktan sonra yerime geçtiğimi hatırlıyorum. o zamanlar bizim evimizde teyp falan da yoktu ama biliyordum o kırmızı düğmeye basılmayacağını. programdan hatırlamadığım tek şey söylediğim şarkıydı. ya da hatırlamak istemiyorumdandır. kesinlikle bundandır.

programa katılanlar için en heyecan verici hadise bölüm sonunda koşarak gidip alınan hediyelerdir. ben daha program bitmeden alacağım hediye kutusunu seçmiştim, en kocamanını gözüme kestirdim, şanslıydım ki hediyelere en yakın yerde ben oturuyordum, çeşitli stratejiler geliştirdim. barış abi hadi hediye zamanı dediğinde de kaptım allah'ıma o hediyeyi. kaptım da pembe ambalajlılar kızlara, mavilerin erkeklere olduğunu o heyecanla unuttum mu, ne bok yedim bilemedim. içinden çıkacak hediyenin heyecanlıyla paketi açınca kuaför setiyle karşılaştım. iyi bir göt olduğumu hatırlıyorum.

daha düne kadar, yakamıza taktıkları adam olacak çocuk ve ismimizin yazılı olduğu rozeti gözüm gibi saklıyordum ama kaybettim sanırım. yine de ıspanağı çok severim.
    (ameleperver cemiyeti, 11.10.2008 14:28)
  20. bir gün ali, öğretmeni ayşe hanıma giderek dersten sonra kendisiyle görüşmek istediğini söylemiş.

öğretmen;

-sorun nedir ali?

- ben bu sınıfın düzeyine göre fazla zekiyim. bir üst sınıfa geçmek istiyorum.

istek konusunda bilgi verilen müdür ali'ye bunun için bir testten geçmeyi isteyip istemediğini sormuş. tabii ki ali'de tereddütsüz kabul etmiş. o gün gelmiş ve test başlamış.

-söyle bakalım ali: 3x4

-oniki

-peki 6x6

-otuzaltı müdür bey

-japonya nın başkenti

-tokyo

test bir saat sürmüş, ali hiç hata yapmamış. test sonunda ali nin
    öğretmeni de soru sormak istemiş. ali ve müdür bu isteği kabul etmişler.

öğretmen;

-ineklerde dört tane, bende iki tane olan nedir?

-bacaklar öğretmenim!

-doğru! peki; senin pantalonunun içinde olup, benim pantalonumun içinde olmayan nedir?

(müdür bu soruya çok şaşırmış)

- cepler öğretmenim.

-kadınların tüylerinin en kıvırcık olduğu yer neresidir?

velet tereddütsüz yanıt vermiş;

-afrika'dır öğretmenim.

-yumuşak olup, kadınların ellerinde sertleşen nedir?

(müdür gözleri faltaşı gibi açılmış tam konuşacakken)

ali :
    -tırnak cilâsı.

-peki. bekâr bir kadına göre evli kadında daha geniş olan nedir?
    (müdür kulaklarına inanamıyormuş)

-yatak öğretmenim.

- kadın vücudunda en nemli organ hangisidir?

-dil öğretmenim.

nefes nefese kalan müdür olayı bitirmeye karar vermiş,

ve:

- değil bir üst sınıfa, ben bunu doğrudan üniversiteye göndereceğim. çünkü ben bütün sorulara yanlış cevap verdim aq!
    (sinirliyim ezelden, 25.11.2008 00:20 ~ 00:23)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil