|
|
- seslerin doğasını ve anlamın ötesini görebilmektir adamı/kadını=insanı(!) şair yapan şeyler.
onun dışında "nasıl şair oldunuz?" en aptal sorusuna "aşık olarak" yanıtını veren gerçek bir şairle karşılaşmadım, karşılaşmayacağımdan da bir o kadar eminim.
edit:başlık üstüme kalmış.
- edebiyat ateşinde kavrulmuş yüreğidir adamı şair yapan. öyle bir ateştir ki o, bütün duyguları, bütün haykırışları barındırır. yüreğine sığmayan sözcükleri fışkırtır, sıralanır, dizilir mısra olur, şiir olur.
(dlord, 23.12.2005 19:28)
- popüler olmak,
iyi şiir yazmasa bile parayı basıp reklam yapmak,
kendini pazarlayabilmek
işte böyle şeyler.
vs
- balık burcu olmak.
- bahar havası...
gidlen tiyatro oyunları
ayrılık
aşk
acı
fazla mutluluk
galeyana getiren olaylar
- amcamızın, kayınpederimizin, dayımızın vs. gazetesinde beleşten bir köşe bulmak.
- sevgilinin gözüne girecek olmak...
- bir tür aşk rahatsızlığı belirtisi olarak kabul edilse de doğuştan şair olan adamlar için, rahatsızlığın nüksetmesine sebep olan şeyler olarak tanımlamak daha doğru olur.
kendisi adamı şair yapacak bir şeyken, 'adamı şair yapan şeyler' başlığına giri yapanlar da olabiliyor anlaşılan o ki. yok bakınız falan, boşuna bakınmayınız...
- (bkz: ayrılık)
(bkz: depresyon)
- can sıkıntısı.
bunu bana bir şair arkadaşım söylemişti. bir insan çok sıkılınca şiir yazar demişti.
- (bkz: güzel havalar)
- gün batımı,deniz'e yağan yağmur ve güneşin bize merhaba dediği an...
(karde, 01.03.2006 19:35)
- (bkz: ıssız bi adaya düşseniz yanınıza alacağınız 3 şey)
- (bkz: anket)
verdim ukteyi sözlüğe
bastım butona şahsıma
açtım anketi rahatladım habire
tanınmalıyım herkesin üstünde
formata haykırdım habire
de yi ayrı yazamadım cahiliye
açtım anketi rahatladım ölesiye
artık benden mutlusu yok ye beni ye...
- mutsuzluk.
- high hopes'un solosu..
- aşk insanın içini yakarken pencere pervazından gelen damlama seslerini duyduğu an şair olması için en muhtemel anlardan biridir.
- (bkz: beni bu güzel havalar mahvetti)
- aradığını bulamamak.
(eden, 01.05.2006 22:47 ~ 02.05.2006 15:19)
- şimdi mesela örneğin kuvvetli bir yazı yazma kaabiliyet yeteneği lazım anadın mı, ondan sonra kuşlar cıvıldamalı, roman okumalı insan askerden geldimiydi boşta kalmayacak anlıyacağın. seven kıskanır, sevecek adam kıskanacak ver edecek şiyiri ver edecek şarkıyı ver edecek romanı. güneş batarken takacak güneş gözlüğünü deniz kenaarında yürüyecek, üflük çalacak, aklına mazi düşecek, basacak şiyiri. edebiyat bilecek, güzel konuşacak, mesela ben kendim şiyir yazarken yanlız kalırım hiç yalnış yapmam, çok okurum bu şekil şayir oldum.
- güzel bir kadın
(qfwfq, 01.05.2006 23:13)
- yaşam hikayeleri. dün, bugün ve yarın.
- herkesin baktığı yönün tersine bakıp, herkesin yürüdüğü ana yollardan verim alamayıp ara yollara, sarmaşıklar dolmuş ara bahçelerde yürümek özlemi şair yapar insanı.. zamanla, hatıralarla, doyumsuzluklarla ve söylenmesi gereken zamanlarda söylenememiş ve duyulamamış cümlelerin kalbe yayılan ince melankolisi ile şair olur insan.
kurduğu devrik cümleler artıp da, "bilmiyorum" ve "belkiler" artıkça, pür neşe içindeki bir bar masasında yalnız olmadığı halde derin bir yalnızlıkla çarpıldıkça, buğulanmış camlardan bakarken sebepsiz yere gözleri yaşardıkça şair olur. bir arayışın, aranmanın ve huzursuzluğun dışa vurumudur şiirler. şiir koca bir küfür, koca bir çığlık, koca bir yamukluk, çarpılmışlıktır.
adamı çoğu zaman kadın şair yapar, adamı hüzün denen baş dönmesi şair yapar, kadını ise adamın salaklıkları şair eder.
"ecdadını sikeyim, ne olur geri dön be adam!" diye okumuştum bir keresinde bir şiirde, kim yazmışsa, hayalet gemi içinde gerçek bir şairdi.. kimimiz azı bozukça, kimimiz pek ağdalı sözcüklerle, yine de aynı b.kun içinde.
- istanbul,acı,keder,kader,ölüm korkusu,aşık olmak,delicesevmek,yağmur,kar,çocuk,masumiyet,pislik,hastalık,sağlık,mutluluk,cansıkıntısı,beşiktaş,istanbulun bütün semtleri,sigara,edebiyat,tarih ve aklınıza gelebilen çoğu şey sevdiğiniz hemen herşey şiirin anahtarları bence.
(zogo, 03.02.2008 18:09 ~ 18:11)
|