"sorun sende değil bende" diyen ve klişe olmakla birlikte direk gerçekleri yansıtan, kendini bilen, tek doğru lafı bu olan alper'dir.
sorun sende alper haklısın. bu durumda ada peşinden koşup, enerjini buna harcamak yahut ada'dan ayrılıp avanak avanak dolanmak ya da boş hayatında eko yapan
orgazm seslerini dinlemek yerine paranı ve vaktini bir psikiyatra harcaman daha doğru olurdu kanımca.
teşhis tamam yani,
tedaviye geç diyorum..
tedaviyi reddeden kafadan belli başlı rahatsızlıklara sahip bir çeşit yaratıktır.
herkesin bildiği gibi toplumda çoktur bu alperlerden. gece yarısından sonra portakallı kekle beslemek sakıncalıdır. alkolle birlikte saldırganlaşırlar. en belirgin özellikleri ne yaparsan yap ibne kalışlarıdır.
hapur hupur dolma yerken duyulmaması gereken sözü söyleyen kimsedir.
-ada ben ayrılmak istiyorum.
+neden lan erken boşaldığın için mi?
-yok ya ondan değil sorun sende değil bende.
+ya bırak gece gece kalkıp orospulara gidiyosun ondan mı yoksa.
-uff ada iki dakikada tiksindirdin kendinden ne pismişsin ya.
+ellerimiz birleşti alper, çizgilerin çizgilerim oldu.
-hmppsss yapma lanaaaaoooourrrrrggghhhş.
alper büyükada' da yaşayan bir homeless adamdır. saçı sakalı birbirine karışmış alper çok ünlü bir restoranda başarılı bir aşçıyken bir akşam yemeğinde sütlaca şeker yerine tuz koyunca müşteriler tarafından acımasızca dalga geçilmiş ve insanlara küsmüş, soluğu büyükada' da almıştır. sahilde kayalıkların orda kartonların üzerinde yatan alper' in tek dostu ucuz şarabı ve dalgalardır ( hala karı götürme derdinde it!!). neyse gel zaman git zaman adaya gelen bir restoran sahibi alper' i görür, hikayesini araştırır ve kendisine iş teklif eder. alper'in "bu ellerle mi ha bu ellerle mi?" sorusuna "tabii ki deil göt herif bi elini yüzünü yıka, insana benze biraz." şeklinde karşılık veren adam cebinden çıkardığı bi deste yeni ikiyüz lirayı alper' in gözüne gözüne sallayınca alper kendisinden 5 dakika ister. kayalıkların oraya gider ve büyükada' ya şöyle bi' bakaraktan " ada ben ayrılmak istiyorum. o deil de yeni paralar amma küçük lan." der.
(fular, 21.01.2009 12:55 ~ 13:13)
sözlükteki ıssız adam salgınının devam ettiğinin göstergesidir.
otur oturduğun yerde denecek insan modelidir.midyat'a pirince giderken eldeki bulgurdan da olur bunlar.daha iyisini bulucam derken elinde ki ada'yı da kaçırırlar.
ada salağına hakettiği muameleyi yapan alperdir. ne bekliyodun ki lan salak ada o adamdan. insan biriyle ilişkiye başlayacağı zaman sadece 45 lik plak dinlemesine bakıp karar verirse böyle yaprak sarmasını boğazına dizerler işte. ilk sevişmenizde sana uyguladığı muameleyi görmezden gelirsen adacım, böyle şapa oturursun yavrucum. tecavüzde bile birini bu kadar kötü sikmezler be.
ulan bu film de amma oyaladı memleketi yahu. çağan ırmak çuvalla parayı götürdü biz hala ada'nın yaprak sarmalarını konuşuyoruz.
bok yemekten karnı ağrımıştır...
bu sözü söyledikten sonra susan ve ada bağırıp çağırıp olayı kabullenene kadar suskun kalmayı tercih eden alperdir.
gıcık olunası insan tipidir aynı zamanda. insana "geber emi" dedirten şahıstır diğer yanıyla.
yeni sevgili bulmuş alperdir. yenisini bulmadan şimdikini eski yapmayacak alperdir. klasik erkektir. çapkındır. tadını aldığı kadını işte böyle şak diye bırakan ve bir cümleyle herşeyi bitirebilcek güçte olan alperdir.
e tabi ayrılmak ister.
bi tencere sarmanın yanına, bardağına 2 gram meyva suyu koyan akılsızla kim devam etmek ister.
(bkz:
vallaha haklı)
hiç şaşırtmayan ve bu haltı yiyeceği taaa filmin başından belli olan alper'dir.
filmi henüz izlemeyenlerin "nası lan, noluyo ki, niye ayrılıyolar" diye çığlıklar atıp spoiler verenlerin bellerine odunları ekleyebileceğini de gösterir.
ben izledim de televizyonda sansürlü izlemek isteyen vardır belki olm.
ıssız değil
akılsız adam dır.
şahsen şu an neler oluyor farkında değilim, iyi ayrılsın ama alper kim lan? bunlar ayrılmadan birisi bana açıklasın, ha bu arada ikinci kayda değer soru, "ada niye boş kalsın?", kalmasın.
en azından bu alper hakkında şu yorumu yapabiliriz; insani ilişkilerinde iletişimi kaybetmemiş, nasıl yani? söyle, bir insandan, "senden ayrılmak istiyorum" demeden de ayrılınır. karşındakini hiç sallamazsın, "nerdeydin" diyen sevgiliye "uzun hikaye" deyip kestirip atarsın. bakın cümle bile kurmuyor şerefsiz, yani kısaca ayrılalım diyor, tabi karşısındaki mesajını alırsa.
bu arada bazı yapması gerekenleri yerine getirmediği için ada'ya da kızıyorum, ah bir de bilsem kim bu ada. şimdi hemen "lan tanımadığın birisi hakkında nasıl yorum yapıyorsun" diyenleri duyar gibiyim, bu bir varsayım canım. misal ada ile alper sevişsin, ne var canım bunlar ayrılmadan önce bir çift sevgili idi değil mi? hani şu sevgilisi olmayanlara nispet yapar gibi 14 şubat'ı tüm gün beraber geçirenlerden, evet işte onlardan. şimdi kusur ada'da olsun, bu ada sevişirken yalandan orgazm taklidi yapsin, alper de bunu anlasın, ada'ya ayrılmak istiyorum desin. ne var yanı olamaz mi? alper istedikten sonra olur, ya bir şey sorucam kim bu alper?
ayrıca olaylar şöyle gerçekleşmiş de olabilir, alper kadınlara karşı olan ilgisini kaybetsin, olamaz mi? olur. mutluluğu gay barlarda ararken, ada'ya ben ayrılmak istiyorum desin. biz bilemeyiz ki ama alper'in iç dünyasını, belki böyle mutlu olacak, olsun. bizi ilgilendirmez alper'in tercihleri.
son olarak alper, kimse artık, kaçıncı paragraf oldu unuttum hala bilmiyorum kim bu alper, hakkında çıkan ayrılık dedikodularının hepsini yalanlasın. evet olamaz mi? belki de alper cemiyet hayatından birisi ve bir magazin programında hakkında konuşulanlara açıklık getiriyor. ve abim bununla da yetinmeyip ana haber bültenlerinden birine canlı bağlanıp, "kim nerden uyduruyor, ben ada'ya öyle bir şey demedim" diyor. bu arada ekranda, tam da telefon işaretinin yanında, ne yazsa beğenirsiniz, ada ben ayrılmak istiyorum diyen alper. ah ulan, kim bu alper, en azından bir soyadı, bir sahne adı... yok, hiçbir şey yok, ulan alper acaip meraklardayım.
spoiler
bence alper denen düdük annesinin kırk yılda bir getirdiği bir kazan yaprak sarmasını ada ablamızın hepsini yiyecek olduğunu düşündüğü ve dolmaları kurtarmak istedüğü için ayrılmalıyız dedi. sonra da baktı tadına sonra tükürdü öeeh dedi ulan bi sarma yüzünden kıza siktir çektik diye kahroldu.. abazanın kralı oldu. traş olurken de ayağına düşen o diş macunu bardağı yüzünden ağladı zaten.. hep kesmişler oraları sansürlemişler amk. ibneleri.
spoiler bitti.
ada güzel kız ben olsam terk etmem. şahsen.