latince 'bir kişi ile alakalı, kişiye özel' anlamına gelen bir terim.
aynı zamanda bir tartışmada birinin savunduğu görüşleri, savunan kişiye saldırmak suretiyle çürütmeye çalışmak yoluyla gerçekleştirilen aşağılık bir savunma mekanizması, bir tartışma-piç-edicisi'dir.
örneğin
"ülkemiz eğer pkk'nın rusya tarafından terör örgütü olarak kabul edilmesini istiyorsa, çeçenlere verdiği destekten vazgeçmeli ve kendilerini 'özgürlük savaşçısı' statüsünden 'terörist' statüsüne çekmelidir"
diyen bir insana, kalkar da biri
"kalkıp da pkk'dan çeçenler'den birinin hakkında intihal davaları olması çok üzücü. insan önce çalıp çırpmadan kitap yazmayı öğrenmeli ondan sonra konuşmalı değil mi ama"
der ise, kendisi ad hominem yapmaktadır diyebiliriz. deriz. dedik.
bir adet endüstriyel black metal grubudur. 1998'de fransa / lyon ' da kurulmuştur. şu an tek kişidir. kaiser wodhanaz adlı bu şahsiyet vocals + guitars + bass + programming' den sorumludur. (aferin)
diskografi : omnes ad unum - demo, 2000
mankind's suicide - split, 2002
planet zog / the end - full-length, 2002
purification - split, 2003
a new race for a new world - full-length, 2003
treaty of alliance - agony of a dying race - split, 2004
we are the wolves... you are the sheep / black sabbath - split, 2004
black metal against the world split, 2004
climax of hatred - full-length, 2005
theory 0 ep, 2007
an itibariyle official olarak yayında olan program..sabah sabah hard rock giremeceğini farkeden assassin'in ortamı filmlerin & oyunların ost'leri ile çoşturduğu bir program olmaktadır..öyle bir tad, öyle bir zevk vermiştir ki iş yerinde bile bana kulaklık arattırmıştır..
en sık kullanılan tartışmayı piç etme hareketidir, ve dikkat ettiğim kadarıyla dogmalar üzerine yapılan tartışmalarda muhafazakar kalan kısım tarafından çok sık kullanılıyor. zaten dindar bir kimsenin, dindar olma adına sorgulamadan kabul ettiği gerçeklerden dolayı, bu konuda herhangi bir tartışmayı akılcı olarak sonuna kadar sürdürebilmesi mümkün değil. ad hominem tek çare oluyor.
gece gece moralimi yerine getiren tek şey, yalnız olmadığımı hissetmek*
şarkılar güzel, dj iyi, finallerin getirdiği mide ağrıma iyi geldi, daha ne olsun*
fatih ürek hadi hadi hadi parçasının üzerine disturbed stricken çalıp gece gece bütün kimyamı bozan radyo programı. fatih ürek'in yanlışlıkla araya karıştığını düşünmek istiyorum. yoksa bu bünye bu iki şarkıyı bir araya getiremiyor. kabus mu yoksa bu? kaba etimi örtün lan saçma saçma rüyalar görüyorum.
istek istek diyerek dinleyicilerin başının eti yenen program. lakin isteklerimiz yok diye bizi fatih ürek iler cezalandırmıştır. itiraz ediyorum hakim bey olmaz böyle işkence. gelin dinleyin efendiler sanki gece gece yapacak başka işiniz varmış gibi; ders gibi.
bizim memlekette sanal gerçek her türlü platformda, tartışmak, siyaset, fikir alışverişi demek. öyle ki, ülkücüler ne kadar halk düşmanıysa komünistler o kadar yurtsever, komünistler ne kadar vatan haini ise ülkücüler o kadar vatanperver, akp ne kadar yolsuzsa chp o kadar kurtarıcı, chp ne kadar statükocuysa akp o kadar özgürlükçüdür. bu memlekette karşıt addettiğinin gayrimeşruluğundan meşruiyet kazanmaya çalışan, kendi varlığını karşıtlığıyla açıklayan hangi derde deva bilinmez bir anlayış var. hakkında güzel yazmak mı, allah bin belasını versin diyorum.