|
|
- latince 'bir kişi ile alakalı, kişiye özel' anlamına gelen bir terim.
aynı zamanda bir tartışmada birinin savunduğu görüşleri, savunan kişiye saldırmak suretiyle çürütmeye çalışmak yoluyla gerçekleştirilen aşağılık bir savunma mekanizması, bir tartışma-piç-edicisi'dir.
örneğin
"ülkemiz eğer pkk'nın rusya tarafından terör örgütü olarak kabul edilmesini istiyorsa, çeçenlere verdiği destekten vazgeçmeli ve kendilerini 'özgürlük savaşçısı' statüsünden 'terörist' statüsüne çekmelidir"
diyen bir insana, kalkar da biri
"kalkıp da pkk'dan çeçenler'den birinin hakkında intihal davaları olması çok üzücü. insan önce çalıp çırpmadan kitap yazmayı öğrenmeli ondan sonra konuşmalı değil mi ama"
der ise, kendisi ad hominem yapmaktadır diyebiliriz. deriz. dedik.
- bir adet endüstriyel black metal grubudur. 1998'de fransa / lyon ' da kurulmuştur. şu an tek kişidir. kaiser wodhanaz adlı bu şahsiyet vocals + guitars + bass + programming' den sorumludur. (aferin)
diskografi : omnes ad unum - demo, 2000
mankind's suicide - split, 2002
planet zog / the end - full-length, 2002
purification - split, 2003
a new race for a new world - full-length, 2003
treaty of alliance - agony of a dying race - split, 2004
we are the wolves... you are the sheep / black sabbath - split, 2004
black metal against the world split, 2004
climax of hatred - full-length, 2005
theory 0 ep, 2007
- (bkz: tu quoque)
- assassin'in itü sözlük radyosunda yaptığı programın ismidir..
an itibariyle official olarak yayında olan program..sabah sabah hard rock giremeceğini farkeden assassin'in ortamı filmlerin & oyunların ost'leri ile çoşturduğu bir program olmaktadır..öyle bir tad, öyle bir zevk vermiştir ki iş yerinde bile bana kulaklık arattırmıştır..
sağolsun, time only knows ile tüylerimi diken diken etti, take my breath away ve cycle of life* ile gözlerimi dolu dolu eyledi..
ama bu duygusal anları o leş ses tonu ile de bir anda dağıttı..
ehehe, şaka lan şaka, takıl sen, biz buradayız, severek dinliyoruz..(zeus, 07.03.2007 11:03 ~ 11:04)
- assassin'in adımı kullanarak polemik yaratmaya çalıştığı, gudik gudik müzikler eşliğinde sabah sabah beni gülmekten geberten radyo programıdır. ciddi anlamda karın kası çalıştım. hergün koşmak lazım aslında assassin de mi yiğenim? mutluluk gözyaşları bunlar.
(ucurtma, 07.03.2007 12:06 ~ 12:06)
- de-repe (eksi rep) dayalı bir radyo programı. insnalıktan nasibini mikron ölçeğinde alabilmiş sevimli bir dji var. "akaşin" nikli.
nekasee çiççu wining ilevın!
- tartışılan konuyu değil tartışan kişilerin karakterini irdeleyen radyo programı. şu anda çok sert konuşmalar yapılıyor.
- (bkz: rep to rep)
- ufak bir gecikme ile yayında olan program.
- güzel şeyler çalınacak radyo yayını.
- üç hafta sonra tekrar yayında olan güzide programsımtrak
- mantık veya nedenden çok kişisel düşünceleri dayanak almak.
- an itibariyle sonuna gelinen güzel bir yayındı. özellikle sahibini bulamayan cafe dört ikramıyla epey güldürdü.
- - abüdüdüdüğüğüğşşkkkkuuyytt!!
+ ne?
- ğppppuuııllkkşşşmmıfffaaıaıa!!
+ ha anladım beynini aldırmışsın. hayırlı olsun.
- ama kişiliğime hakaret ediyorsun. burada fikirlerimi tartışmalıyız. derhal ad hominem bakınızı verip, seni ayar içinde bırakıyorum. (üstün latince bilgimi gören hatunlar da mesaj atar belki) (bkz: ad hominem)
+ nanıskerim.
"tüm fikirler aynı derecede saygıyı hak ediyor bence ama? neye göre benim fikirlerimi 'tartışmaya değersiz' olarak nitelendirebiliyorsun?"
"tüm fikirlerin aynı derecede saygı hak ettiğini" söyleyen insan, kendisinin tam bir embesil olduğunu söylediğimde bana da saygı duyacaktır muhakkak. bir fikrin tartışmaya değer olup olmadığını belirlemek için, ismini bilmediğim bir akrabamın sünnet düğünü ile metallica konseri arasında seçim yaparken kullandığım uzvumu kullanıyorum. beynimi yani. ha pardon, sen aldırmıştın.
|