malatya'ya bağlıyken bilinmeyen bir ihtiyaçla (inönü'ye misilleme sanırım) 1954 yılında il statüsüne kavuşturulan güneydoğu şehri. özelliklerini başkası anlatsın ben adını taşıyan iki türkünün sözlerini yazayım
beni şaşırtacak kadar derli toplu ve temiz güneydoğu anadolu şehri.
gidildiğinde nemrut dağı'na mutlaka çıkılıp güneşin doğuşu izlenmeli ve zirvedeki heykellere hayran kalınmalıdır. aynı zamanda şanlıurfaile sınırında bulunan atatürk barajıda berrak, masmavi suyu ve sürü sürü balıkları ile ziyaret edilmesi ereken yerler arasında yer alır.
kasım 1998'de atatürk baraj gölü çevresini ağaçlandırmak amacıyla istanbul'daki 5000 üniversite öğrencisiyle beraber gittiğimiz ve 15 gün kaldığımız güneydoğu kenti ...
oğuz aksaçın tek kelimeyle berbat sesi ve adıyaman ile ne ilgisi olduğunu yıllardır anlayamadığım klibinden sonra dinlediğim güçlü soydemir ve edip akbayram yorumları ilaç gibi gelen, doğru ağızlarda söylendiğinde inanılmaz bir vuruculuğu olan harikulade türkü.
içinde sineması olmayan ama adıyaman üniversitesi'nin düzenlediği adıyaman-nemrut uluslararası film günleri sayesinde binlerce insana sinema keyfi yaşatılan, bu sene italyan kültür merkezi'nden temin edilen 3 filmle yabancı filmlerin de gösterileceği şehrimiz. ancak, bu 3 filmin içeriğini de cidden merak etmiyor değilim ve adıyaman'lıların buna tepkilerini.
babamın memleketi olan il.
18 yıl boyunca gitmeyip bu yaz ilk defa gittiğimde keşfettim harika bir yer olduğunu. özellikle tut köyünün dağlarında bir su var ki ahey.
gidip görülesi yer.