80'lerde çocuk olmuş bizlerin hayal meyal hatırladığı, genelde küçükken izlediğimiz filmlerdir. mesela çocukken izlemiştim bir tanesini. sanırım hitchcock filmlerinden biriydi. insan etinden böyle yemek yapan bir adamın lokantası vardı. tekrar olsa izlerdim. bilen gören duyanlara duyurulur.
bir sahnesiyle akıllara kazınmıştır belki de. kişi aynı sahnenin kazındığı başka bir akıl bulduğunda dünyanın en mutlu insanı olur. onunla saatlerce konuşabilir. hatta belki filmden başka sahnelerde hatırlarlar. ve hatta iyi iki insan olurlarsa filmin adını bile hatırlayabilirler.
gerçekten adı hatırlamadığım çocukken izlediğim birkaç film var.bunlardan birisini hatırladığım kadarıyla çok sevmiştim.
iki çocuk (biri erkek,diğeri kız)ağacın altında öpüşürken katıl arılar gelip erkek çocuğunu öldürüyordu.bu sahnesi belleğimde yer edinmiş o kadar.
90-92 yılları arasında "emektar" sinema salonlarında gösterilen, her hafta yenisi gelen vietnam, kamboçya ya da bilimum uzak doğu filmleridir aynı zamanda.
her filmin sonunda iyi adam, kötü adamların esir kampını basar, hepsini döverdi. hayat ne garipmiş lan.