|
|
- güzel beatles şarkılarından biri.
- fiona apple coverı da vardır.
- uzun bir yolculuk sırasında, camdan dışarı yolu izlerken, ilginç bir his ile yoğrulmuş çok hoş bir duyguyu kalbinize bırakacak bir melodisi vardır*..
- (bkz: jai guru deva om)
- orjinalinden kesinlikle daha güzel, meditasyon etkisine sahip bir fiona apple coveri bulunan beatles sarkisi.
sözleri ;
words are flowing out like endless rain into a paper cup,
they slither while they pass, they slip away across the universe
pools of sorrow, waves of joy are drifting through my open mind,
possessing and caressing me.
jai guru de va om
nothing's gonna change my world,
nothing's gonna change my world.
nothing's gonna change my world
images of broken light which dance before me like a million eyes,
that call me on and on across the universe,
thoughts meander like a restless wind inside a letter box they
tumble blindly as they make their way
across the universe
jai guru de va om
sounds of laughter shades of earth are ringing
through my open ears inciting and inviting me
limitless undying love which shines around me like a
million suns, it calls me on and on
across the universe
jai guru de va om
jai guru de va, jai guru de va
jai guru de va, jai guru de va
jai guru de va.
jai guru de va, jai guru de va.
- diğerlerinden farklı kılan brett anderson yorumu da dinlenmelidir. brett'in sesinden bi başka oluyor.
- beatles'ın süper şarkısı ki bence fiona apple coverı insanda daha farklı bir his yaratıp insanı farklı bir boyuta taşıyor.bu kadar yumuşak ve güzel bi ses olabilir mi diye düşündürüyor.'i am sam' filminin soundtrackinde ise rufus wainwright'tan dinlenebilir.
- her leziz şarkının birçok cover'ının olması gibi bu şarkıyı da farklı seslerden dinleyebiliyorsunuz..
misal (bkz: suede)
- fiona appledan dinlendiği zaman insanı inanılmaz bir huzura kavuşturan farklı bir dünyaya geçmenizi sağlayan mükemmel beatles parçasıdır.
- fiona apple'ın yorumladığı haliyle pleasantville'in soundtrack albümündeki ilk parça olan the beatles şarkısı.
- galasına gidemeyeceğim filmekimi filmlerinden en güzeli gibi görüneni.kasımda vizyona giriyormuş,mutlaka gidip göreceğimdir.daha görmeden büyük sempatimi kazanmıştır.
- ankara'da gösterime girmesi için heyecanla beklediğim ismiyle fetheden filmlerden biri. ayrıca nefis sözleri olan bir beatles klasiğidir.
- flimekimi'ne mükemmel bir kapanmış yapmış film. mutlaka izleyin ve the beatles hayranıysanız izlemeden ölmeyin. filmin bütün kareleri hala kafamda dans etmekte. bir de evan rachel wood var tabiki unutmak ne mümkün.
- damakta david bowie tadı bırakan beatles şarkısı.
- film ekiminde türkiye'de de gösterilen ve sonra vizyona giren , 33 beatles şarkısından oluşan mükemmel film. film deki ana karakterle lucy(bkz: lucy in the sky with diamonds) ve jude (bkz: hey jude) dur. filmin konusu olarak amerika'da vietnem savaşı na karşı oluşan hareketten bahsetmektedir ve bi de aşktan.
- an itibariyle nasa tarafından uzaya yollanacak beatles şarkısı. şarkının 431 ışık yılı uzağa gitmesi bekleniyor.
- geçenlerde seyrettiğim beatles şarkılarıyla renklenmiş müzikal..şarkılar muhteşem..özellikle hey jude'un çalmaya başladığı an tüyler ürpertici..oyuncular da çok iyiydi..ama nedense film bittiğinde birşeylerin eksik kaldığını hissettim..kelimelendiremiyorum ama duygusal anlamda içimde birşeyler eksik kaldı..aynı şekilde hisseden olduysa ve bunu isimlendirebildiyse lütfen paylaşsın..belki de birdaha seyretmem gerek..bilemiyorum
- insanı psikopata bağlayan, ard arda 4-5 kez seyretmeme neden olan, beni benden alan, başka diyarlara uçuran ve dünyaya indirmeyen muhteşem film. beatles şarkılarını oldum olası seven bir insan için, izlenmesi çok ama çok zevk verecek olan filmde, parçaların düzenlemesini yapan insanları alnından öpmek eylemiyle selamlamak istetir. ayrıca sinematografi olarak bu nasıl güzel bir yaratıcılıktır? oyunculuklar da, yaşları genç olmasına rağmen oldukça sağlamdır ve benden tam puan almıştır. herşeyiyle bir mükemmelik abidesi olan film, bıkmadan usanmadan binlerce kez seyredilebilir. öve öve bitirilemeyebilir. tadından yenemeyebilir. yıllarca bir kafeste tutulabilir. * *
- the beatles sever olmasanız bile izleyince size farklı bir çok şey sunacak olan bir film. hani sıkılmak gibi bir durum söz konusu bile değil, görsel ve işitsel bir çok cezbedici noktası var.
bir de, "en iyi kostüm tasarımı dalında oscar, "en iyi film" dalında da altın küre'ye aday olmuş filmdir ayrıca. ne olursanız olun yine de izleyin bu filmi bence.
spoiler:
çilek sahnesi en favori sahnemdir, diğerleri bir yana o sahne bir yana.
- filmin ortasında öyle bir sahne var ki gelmiş geçmiş en iyi sahneler arasında benim için ilk 3e oynar;
--- spoiler ---
jude bütün savaş hikayelerinden bıkmıştır, lucy'nin de ellerinden kayıp gitmekte olduğunu görüp ortalığı ayağa kaldırır ama beklediği tepkiyi alamaz. odasına kapanıp savaşa lanet ederek çileklere bıçak saplamaya başlayıp duvarında vurulmuş kalplere ithafen çilekten bir tablo oluşturur. o an strawberry fields forever çalmaya başlar, istemeye istemeye savaşta olan max tüm hırsıyla şarkıya eşlik eder, çilekler bombalar gibi şehirlerde patlar, yönetmen sizi ağzınızda tuttuğunuz bütün küfürleri yapılan iğrenç savaşlar için söyletir. o nasıl bir hayalgücüdür aklınız almaz, bir an gördüğünüz bütün rüyalar bunların yanında çerez kalır.
bir de bono var tabi sözlerin anlamsız kaldığı yerde, bütün oyunculara taş çıkartarak, yarı kendi karakterini oynayarak. cobain, joplin ve hendrix'in de kendisi olsaydı dedim içimden sessiz sessiz, bir de the beatles'ın varolmasına izin verdiği için tanrıya şükrettim.
--- spoiler ---
- en sevilesi beatles şarkılarından olmasının yanında adını en muhteşem filmlerden birine de taşımıştır. o kadar güzeldir ki izlemeye doyulmayan, 5 defa izlenmesine rağmen hala izleme isteği yaratan, şarkılarıyla(33 beatles şarkısı) seyirciyi kendinden geçirirken, senaryosu ve görselleriyle onları alıp başka bir diyara koyuverecek kadar güçlü bir filmdir. beatles'ın, oyuncuların, yönetmenin ve diğer emeği geçenlerin önünde saygıyla eğiliyorum.
living is easy with eyes closed.(gssm, 27.06.2008 02:16 ~ 02:18)
- günümüzden 300 yıl sonra ,bir yerlerde , bir üniversitede , müzikle ilgili bir bölümde beatles a giriş dersinde gösterilecek filmdir herhalde. öyle aşmış bir film
|