1 . gücü bir işe yetmez olanın durumu, güçsüzlük:
"adamın aczine şaşmaktan kendimi alamıyorum."- r. h. karay.
2 . beceriksizlik:
"aczini bilmek de bir meziyettir."- ö. seyfettin.
3 . hukuk birinin borcunu vaktinde ödeyememesi durumu. *
güçsüzlük.şimdi tam anlamıyla bu kelimeyim: aciz.
derin uykumdan 5 saniyeliğine uyandım ve farkına vardım iğrenç aciz durumdaki ruhumun çektiği ızdırabın.
hangi kararımı kendim vermiştim? ben, başkalarından ayrı bir ben miydim?
bunları düşündüm.düşünüyorum.işte.. aciz durumdayım. önceden verilmiş kararları uyguluyorum yalnızca. bana sunulanlardan daha fazlasına sahip değilim ve nasıl olunur, onu da bilmiyorum. kendi kararlarımı verdiğim zamanlarda bile belliydi neleri seçeceğim. bu ne renk sorusunun iki cevabı vardı bilinçaltıma işlenen:
beyaz ya da siyah.
ben "özgür" irademle karar versem bile asla mavi demeyecektim, demedim de zaten. her şey planlandığı gibi. beni ben yapan özelliklerim bile bana sunulanlardan başka bir şey değil. nasıl biri olacağımı bile ben seçmedim. şimdi sadece düşünüyorum, hem de o kadar iğrenç bir durum ki, düşünme şeklim bile öğretilmiş. "onların" istediği gibi düşünüyorum. yine de içimde bana kalan parçalar var, olduğum kişiden iğrenecek kadar saf. saf ve aciz durumda..
sadece oralarda ve birazdan ben derin uykuma geri döndüğümde yok olacaklar.
yeniden hayata dönüyorum şimdi.5 saniyeliğine uyanış bitti..
hoşgeldim yeniden. hissediyorum ve işte yeniden beni ele geçirdi.. "aciz"im.
kelime ve dil bilgisi bazlı ayar vermeye çalışan yazardır. sözlüğün özellikleri arasında ücretsiz özel mesaj sisteminin olduğunu bilmiyor olmasıda muhtemeldir tabii...
egosunu tatmin etmek için en basit yolu seçmiştir.