infrastructure mode bir kablosuz ağ kurmak için yalnızca bu iş için özelleşmiş access point'ler satın almak elzem değil. çoğu wlan çip üreticisi, herhangi bir pci wlan kartını (ki fiyatları yaklaşık 20-30$'a kadar düşmüş durumda) access point'e çevirebilecek yazılımlar üretiyorlar. bunlar yardımıyla kolayca pci wlan adaptörünü bir access point'e çevirmek mümkün. şu an deneysel takılmak üzere bu tür bir sistem üzerinden bu giriyi yazıyorum.
avantajları:
· eşek gibi konfigürasyon zenginliği var. hele unix based veya windows server family'den bir işletim sistemi çalıştırılıyorsa yapılabileceklerin sınırları, bu işletim sisteminin sınırlarıyla aynı. server 2003 altında yaklaşık 2 saattir pek başarılı olamasam da routing kasıyorum.
·
neden böyle yaptı anlamadık ancak kullandığım yazılımla bir kez access point kipine geçildiğinde yazılım herhangi bir şekilde çalışmadan ve servis dahi kurmadan access point olarak davranıyor. öyle ki, makina tekrar restart edildiğinde bile access point çalışır vaziyette duruyor.
dezavantajları:
· koca makinayı sırf access point olsun diye açık bırakmanız gerekli. gördüğüm tek dezavantaj bu oldu.
ne yapmaya çalışıyorsun be adam?
· kendi
wpa güvenlikli cisco wireless router'ımı ev içinde kendi kullanımım için atarken, zaten sürekli çalışan evdeki sunucumda wlan adaptörünü menzili artırmak adına 802.11b moduna getirip, web, msn gibi yalnızca birkaç portu açık bırakarak, ihtiyacı olan mahalle sakinlerine kablosuz internet servisi vermeye çalışıyorum.
sosyal sorumluluk dedikleri bu olsa gerek.