|
|
- ing. soyut, genel, belirsiz.
- oop mimarisinde yalnızca inherite* edildiği class içinden çağrılabilen metodlar veya bir instance şeklinde çağrılamayan yalnızca extend edilebilen class'lara verilen isim.
(türkçe kelimelerle anlatılmıyor koyduğumun kavramı.)
- nesneye dayalı programlama mimarisinde miras aldığı sınıf içinden çağırılabilen metodlar veya bir nesne şeklinde çağırılamayan yalnızca başka sınıflar tarafından miras alınabilen sınıflara verilen isim.
- bir konuşmanın ya da makalenin özeti.
- (bkz: object oriented programming)
(bkz: yazılım mimarileri)
(bkz: bileşen tabanlı mimariler)
(bkz: nesne tabanlı mimariler)
(bkz: nesne tabanlı yazılım mimarileri)
(bkz: java)
(bkz: c++)
(bkz: eiffel)
(bkz: effective class)
(bkz: deferred class)
(bkz: abstract class)
(bkz: abstract method)
(bkz: interface)
(bkz: virtual class)
(bkz: virtual method)
(bkz: pure abstract)
(bkz: tey tey tey)
- somut olarak varolmayıp, nitelik ya da kavram olarak varolan.
- (bkz: abstract algebra)
- c++'da pure virtual metotlardan oluşan sınıflara denir. bu tür sınıflardan yeni bir nesne oluşturulamaz, ancak yeni bir nesne türetilebilir, türetildiğinde tüm metotları gerçeklenmelidir.
(bkz: interface)
- interface'ler ile sanki aynı kutsal göreve hizmet ediyormuş gibi gözükse de abstract class'ın çok önemli bir farkı, interface gibi yalnızca field ve metodları imzalarıyla tanımlayabilmesi değil, bu üyeler için kod da içerebiliyor olmasıdır.
- eiffel terminolojisinde "deferred" adını alan kavram.
- 4. nesil yazarlarımızdan*
dip not: lenfoma konusunda bana verdiği değerli bilgiler ve ayırdığı zaman için buradan tekrar teşekkür ediyorum kendisine
- abstract sınıfları inherite eden nesnelere literatürde concrete class denir.
- marmara tıpın ilk 3 yıl kabusu. her sene düzenlenen mascodaki araştırmalar için kitapçıkta görülmesi gereken özetin ingilizcesi (ingilizce okuyoruz ya soyluyuz ya ondan)
- aradığım şarkıları bana hiç üşenmeden ulaştırmış, yardımsever yazar. tekrar teşekkür etmek isterim kendisine.
|