yıllar sonra karşına çıkan ve adı baran olan kişidir abi...illa kan bağına gerek olmadığını hissettirir..sonradan da yaşansa güzel bir duygudur abi demek veya abinin olduğunu hissetmek..(inşallah bir gün bende diyeceğim,ümitle bekliyorum)
sınırsız güvendir, koşulsuz sartsız sizi sevendir, her zaman ağlamak için orda duran omuzdur, ortak bir hayatın ortağıdır, düştüğünde yaralarını usulca sarandır, hep şımartandır, daha bir çok şeydir ama benim dünyamdır..
bir de fem abileri mevcuttur. bu şahıslar fem otoriteleri tarafından çeşitli deneme sınavları sonucunda yetenekli ve kendilerine pirim yaptıracağına inanılan ergenlik çağındaki oks ve öss mağduru gençlerimize bedava ders verme taahhütünde bulunurlar. çok ulvi ve insani gözüken bu çabanın ardında yatan ise genelde bambaşka bir amaçtır.
uykuda sizi seyredendir, doğdugunuz gün hastaneden gelmenizi inat edip kapıda bekleyendir, komşu çocuklarının korkulu rüyasıdır, en çok bilendir,siz hastayken hiç uyumayandır, kolu kırıldıgında o acısıyla ben bunu ufaklıga nasıl analatacm diye kara kara düşünendir, 3 günlük ayrılıkta tüm resimlerinize bakandır, hergün yumurta yiyen ama asla söylenmeyendir, çantanızın aniden para doğurmasını saglayandır,tüm sevgililerin kıskandıgıdır,dagınıktır, herseyin ilkidir, candır, ugruna göz kırpmadan ölünecektir. yanıma kalan en büyük kardır
yanında kendinizi asla yalnız hissetmediğiniz, siz üzüldüğünüz için onun gözlerinden akan yaşları gördüğünüzde içinizin eridiği, en anlamsız geyiklerinizi anlayan, bazen sizi hiç sallamayan, bazen dünya üzerindeki herkesten fazla kızdıran, üzen, sinir eden ama her şeye rağmen sizi asla yarı yolda bırakmayacağından, sonsuza kadar güvenebileceğinizden emin olduğunuz tek insan.
kızların birbirlerine abi demesiyle oldukça anlamsızlaşan hitap. kesinlikle hoş değil, ayrıca karşındaki erkek değil, br de üstüne abin değil.
fakat itüde kızların erilleştiği düşünülürse hoşgörüyle karşılanabilir.
bir tane olması dolasıyla biricik abimdir.
mesleğimi elime geren kişidir,
karşılığını benden bir ömür boyu garantisiz borç almakla eş değer bulmuştur.
verdiğim borçları büyük bir plan ile geri almayı düşündüğüm kaçaktır.
diğerleri gibi sevgili karşıtı değilir, hatta evlenmem için anlamsız diretmelerde bulanan ilginç kişiliktir.
muhabbet etmek üzere bir araya geldiğimizde, sadece onun sevgililerini dinlediğim, karşıma çıkmasından korktuğum erkektir.
ailesine bağlı olmasının anlamı gece yarısı eve gelebilmesidir.
sürekli iş kurup kurup devretmekle görevlendirimiş bir iş adamıdır.
büyük, küçük kız kardeşlerinin gizli babasıdır.
benim gözümde bir marabadır.
çok uzun bir zaman sonra sesini duyduğunuzda gözlerinizin dolmasına yol açandır.
kalbinizi herkesten çok kıran, kimsenin alamadığı kadar çabuk gönlünüzü alandır.
çok özlenendir.
yokluğunda paramparça olunandır...bundan böyle paramparça kalışıma neden olandır..delice sevilendir ama yoktur işte,gitmiştir...bir kere sımsıkı sarılamadan gitmiştir...göz yaşlarıyla yıkatarak geçtiği yolları daha gün ışımadan gitmiştir...
en tatlı çekişmelerin insanıdır.
yokluğunda evinizi , içinizi nasıl bir güvenle sardığı daha iyi anlarsınız.aslında herşeyi onun yaptığını tüm soruları onun def ettiğini , gece yatağınızda rahat uyumanızı sağladığını anlarsınız.evet abim burda ve o burdayken kimse bana bize zarar veremez-di , dersiniz.olmayıncada her tıkırtıda kim var orda diye dolanan bir paranoyak olursunuz.
o yokken aslında bir odayı tek başına kullanmanın hiçte zevkli olmadığını anlarsınız.geceleri konuşucak kimseniz olmaz , sayıklamalarını kaydedip makrada yapamazsınız.abi birlikte büydüğünüz aynı gofreti paylaştığınız , kızım bize inanma biz erkekler hepimiz aynı bokuz işte diyecek kadar güzel bir insandır.
o hepimizi korumaya gittiğinde.şimdi benim olduğum gibi , yani resmenpiç gibi kalırsınız ortada.
tıp camiası... kıdemli asistana, uzmana, bazen klinik şefine hitap şeklidir. yerine göre güzel yerine göre iğrenç bir durumdur. zira kendisine abi, abla diye hitap edilmesini isteyen kıdemlinizin, uzmanınızın o sıfatı zerre kadar haketmediği durumlar da olmaktadır.
tıp camiasında kıdemliye abi ya da abla diye hitap ediliyorsa o kişinin abilik veya ablalık yapması gerekir. koruyup kollamaı eksiklerini gidermesi kısacası tam anlamıyla hakkını vermesi gerekir.
abiliğin ablalığın hakkını veremeyen ancak kendisine abi veya abla denilmesini isteyenlere hitap ederken "abi" "abla" ağızdan yarım yamalak çıkar... ama gerçekten abilik ablalık yapan bir kıdemliye bir uzmana hitap ederken ağızdan daha bir gür çıkar. fırsat olsa da "abi" diye söze başlasam diye beklersiniz.
örneğin: güzel olanı...
- abi ben şöyle düşündüm, ondan şöyle şöyle tedavi planladım.
- doğru düşünmüşsün ama önce şuna şuna bi bak istersen... yüksek çıkarsa düşük doz başlarsın.
- tamam abi... bak bu benim aklıma gelmedi.
- olur öyle... ben takip ediyorum zaten yaptıklarını... ama aklına takılan olursa çekinme sor.
- sağol abi...
bu da güzel olmayanı:
- şu tahlili istedim sence uygun mu?
- efendim ne dedin?! (duymazdan gelip lafa abi diye başlamamı istiyor.)
- diyorum ki kanları aldırdım, tahlile yolluyorum abi...!!
- ha evet daha yollamadın mı yoksa... ohoooo! (gider ayak fırça.)
- yollayacaktım da belki ek bişeyler dersin diye?!
- e konuştuk ya... hemen yolla. alla alla...çık çık çık...
- peki abi... içinden konuş (ülen söylemesem çoktan unuttun be... artiz)
kendi benliğimden daha fazla onunkini sahiplendiğimdir..şöyle ki;çoğunlukla dalga geçmek ve geçilmek ile ilgili hiçbir derdim olmamasına rağmen,abime en ufağından bir ima yapıldığı vakit değişirim..en yakın arkadaşıma dahi " senin ağzını yüzünü sikerim orospu çocuğu" diyebilecek kapasitelere ulaştığım,beni o raddelere ulaştırabilen insandır abim;orda olmasa ve denilenleri hiç duymayacak da olsa,onun karakterine yapılmış bir hakareti kendime yapılmıştan bin kat beter algılarım.. bu nedenle siz siz olun,küçük kardeşlerin yanında abileri hakkında ileri geri konuşmayın..