bu gün akşam saatlerinde akp'ye laikliğe aykırı fiillerin odağı olduğu gerekçesiyle kapatma davası açan yargıtay cumhuriyet başsavcısı.
abdurrahman yalçınkaya, 21 haziran 2004 te cumhurbaşkanı ahmet necdet sezer tarfından yargıtay cumhuriyet başsavcılığına getirilmişti.
kimdir bilmem, neyin nesi kimin fesi, vazifesini hangi ideoloji doğrultusunda yapıyor, hiç ilgilenmiyorum. şunu diyebilirim yalnıca: adım gibi eminim ki ey yüce hukuk insanı! ismin tarihe kapkara harflerle yazılacak. bir savcının saygınlığından eser olmayacak anılmanda. ve vicdanının hapsinde bir ömür yatacaksın.
27 nisan tarihli e-muhtıraya imza atan yaşar büyükanıt paşa ile birlikte gizli akp'li olduğundan şüphelendiğim kişi.
cahil demokratlar, çakma liberaller, islamı siyasi görüş zannedenler yüzünden; demokrasiye bi
şamar atmak zorunda kalan, alenen kendini feda eden, ileride ne
sağcısı ne
solcusu tarafından sevilecek olan vatan evladıdır.
kendisiyle söyleşi yapmak istiyorum. işte soracağım birkaç soru:
1) refah partisi kapatıldığında yurtta mıydınız?
2) dsp-mhp koalisyonunu zorla seçtirttiler. sonraki seçimlerde ne oldu?
3) bugüne kadar asker sürekli islam siyasetinin karşısında durdu. asker bunu kötüledikçe bu siyasetin oyları ne kadar arttı?
4) diyelim ki kapattınız. erken seçime gidildi. kimin başa gelmesini istersiniz?
5) bugüne kadar islamcıların birçok kez partileri kapandı. sesleri çıkmadı. peki ya bu sefer ayaklanırlarsa?
kapatmanın dayanılmaz hafifliğine selefleri gibi dayanamayan, hangi dünyada yaşıyor diye merak ettiğim yargı kişisi. kapatamazsın filan demedikleri halde kim gaza getirdi bilmiyorum, zat-ı şahaneyi. ama tarihe geçecek bir iş yaptı. tarihler onu unutmayacak. kimisi gözyaşlarıyla kimisi de şimdi burda söyleyemeyeceğim ifadelerle anacak kendisini. evet gözlerim yaşardı...
açmış olduğu davadaki iddianamesinde özellikle türban ile ilgili yapılan konuşmalar üzerinde durmuştur.
yapılan anayasa değişiklikleri halen yürürlükteyken ve anayasa mahkemesinden henüz anayasaya aykırı olup olmadığı gibi anayasa mahkemesi her hangi bir karar vermemişken yürürlükteki yasaları suçmuş gibi göstermiş ve anayasa mahkemesinde görüşülmekte olan türban davasını etkilemeye yönelik bir girişimde bulunmuştur ve suş işlemiştir yargılanması gereken bir başsavcıdır.
(eser, 16.03.2008 22:34 ~ 22:37)
güven
özveri
tecrübe
sahibi bir insandır, yaptıkları tartışılır ama şu ortamda doğru olduğuna inandığı şeyi yapmaya çalışması takdir edilesidir.
urfalı din bilginlerinden
kürt hacı ali efendi'nin torunudur.
dayısı da 1994-1999 yılları arası
refah partisi'nden belediye meclis üyeliği yapmıştır.
sürekli ferhat sarıkaya ile karşılaştırılmasını doğru bulmadığım savcı.
ferhat sarıkaya'nın iddianamesi ile abdurrahman yalçınkaya'nın iddianamesini yanyana koyup baktığınızda, ister istemez abdurrahman yalçınkaya'nın akp ile ilgili iddialarının ferhat sarıkaya'nın yaşar büyükanıt'a olan iddialarına göre daha somut olduğunu görebilirsiniz. yalnız burada karşı çıkılabilecek bir durum, ferhat sarıkaya'nın meslekten ihracı olacaktır, ki ben bu durumu asla haklı bulmuyorum. yaşar büyükanıt'ın yargıyı etkilemeye çalıştığı iddia edilen eylemlerini basın diliyle bildiğimiz için ferhat sarıkaya'nın iddiası da doğru gibi geliyor. ama bu durum asla akp'nin kapatılması davasıyla eş tutulabilecek kadar delil sahibi değil.
bir de yaptıklarının sürekli hukuksal olmadığı söyleniyor zat-ı alillerinin. bu söylemleri ortaya koyanların anayasa'nın 69. maddesini acilen okuması gerekmektedir. hele bir de bu davanın "anti-demokratik" olması var ki, evlere şenlik. neyse ki, bu iddiayı ortaya koyanların demokrasisinin ülkenin tek bir grubun altında olmasını desteklemelerinden dolayı böyle bir iddiayı ciddiye almak zorlaşıyor.
fena halde dinci bir isme sahiptir kendisi, ismini değistirmesini talep ediyorum. aha buraya yazıyorum, kendisine isim kapatma davası acacağım.
http://www.itusozluk.com/...(leyl, 21.03.2008 00:00 ~ 00:01)
şanlıurfalı'dır.
eğer açtığı dava sonrası akp kapatılırsa "iktidardaki partiyi kapattıran ilk savcı" olarak dünya tarihine geçecektir. 2.si, 3.sü, 4.sü ....n'incisi yine bu topraklardan çıkacaktır.
kısa vadedeki ekonomik kayıpların uzun vadedeki devlet kimliği kaybından daha kabul edilebilir olduğunu gören, görevini yaptığı için klavyedeki tuş sayısı kadar beyin hücresine sahip olanların algılayamadığı başsavcı.
medya takip merkezidir kendileri.
(bkz:
itinayla gaste küpürü kesilir)
(cemre, 08.04.2008 12:03)
sabih kanadoğlu nun 2008 modeli.
anayasa mahkemesi üyelerinin önüne gelen ve
ak partinin kapatılması talebini içeren, ancak yüksek mahkeme üyeleri tarafından reddedilen mesnetsiz iddianamenin hazırlayıcısı ve savunucusudur.
(bkz:
sen sus da gözlerin konuşsun)
(bkz:
bi sus bi git bi yat uyu bi dinlen)
önce a nefretinin savunucusu ve iddianame hazırlayıcı olmuştur. şimdi de b nefretinin odağı ve mağduru olacaktır.
keşke siyaseten dostlar ve düşmanlara yaratıp, bunu medya aracılığı ile köstekleyen bir dünyada yaşamıyor olsaydık. yine de ilk taşı günahsız olan atsın diyeceğim... belki bir duyan olur.
yahu anlamıyorum bu adamın üstüne gidenleri. hemen zıplıyorlar er meydanına sonra da siyaset yapıyorlar.
şimdi yok mağdurculuk oynayacak diyenler acaba akp kapatılsa, recep tayyip erdoğan siyasi yasak alsa ne diyeceklerdi? şu ana kadar akp hep mazlum edebiyatı yapıp, oylarını artırmadı mı? yine de ilk taşı günahsız olan atsın evet duydum bunu.
birtakım parti sempatizanları tarafından yakışıksız bir biçimde alaylara maruz kalmış, kalacak olan baş savcı. hiçbir parti sempatizanı olmayan ben ve pek çokları, sadece işini yaptığı için kendisine saygı duymaya eskisi gibi devam ediyoruz.
bu adama bok atanları görünce aklıma aslan olur meydan köpeklere
* kalır lafı geldi. kendisi görevini yerine getirmiş cumhuriyet başsavcısıdır. eyy sizi dinddar geçinenler hoca efendinizmi öğretiyor size insanlara bu şekilde bok atmayı ? görevini yerine getirmeye çalışanlara hakaret edip aşalamayı bide bunlara yaparken dindar olduğunuzu unutuyosun heralde bi an için. zaten işinize gelmeyince dindarlığınızı unutmanız az rastlanan bir olay değil.
ekrem alican'ın 1955'te söylediği şu sözleri tekrarlamış bulunuyor:
"evvela iktisadi kalkınma, sonra hürriyet diyerek istibdat zihniyetinin uşaklığını yapanlar, büyük suistimal şebekelerinin, büyük menfaat gruplarının gizli ortakları veya bedbaht aletleri oldukları hakikatini hiç bir zaman örtmek fırsatını bulamayacaklardır."
tekrarlatana da göz atmalı.
göz ucuyla.
gözden ırakta.
gözünüz yiyorsa.