belki ilginizi çeker
  1. · okulda timsahla gezmek yasak evladım
  2. · haydarpaşa anadolu lisesi
  3. · yaran okul müdürü lafları
  4. · apo
  5. · öğretmenlere takılan lakaplar
  6. · yaşar nabi nayır gençlik ödülleri
  7. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · ugg düşmanı ezik kızlar
  2. · colin kazım richards
  3. · annenin gençlik fotoğrafları
  4. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  5. · disko kralı
  6. · erkekte ses tonu
  7. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  8. · kızların futbol oynaması
  9. · kepekli simit

abdullah mollaoğlu  

1. bu adamın bir eşini daha bulamazsınız... haydarpaşa anadolu lisesi müdür yardımcısıdır.. müdür olması gerekir ama okuldaki bir takım entrikalar yüzünden olamaz..haydarpaşa'da geçen hayatınız boyunca size çok sert davranır; ders zili çalınca tavuk kovalar gibi koridorda bağırır; kıyafeti düzgün olmayanı yakalar, söylenir; ama kızmazsınız; çünkü bilirsiniz ki bunları sizi çok sevdiği için yapar.. kendine has muhteşem cümleleri vardır; 4 senede anca çözülür:
    -yıvrıımm * bu neeeee?
    -lise mecburi değil yıvrım, topla pılını pırtını çık çamlıca tepesine!!
    -ben edemiyorum sizinle uğraş!!
    -topla yıvrımm toplaaaaa...
    -adın kaç, numaran ne?!
    (üzümlü draje, 06.09.2004 12:02 ~ 09.02.2009 00:57)
  2. "yovrim senin numaran kim ismin kaç" diyaloğuyla beni kırmış geçirmiş idareci yaşam format atısı.
    (sidar, 14.03.2005 17:22)
  3. genelde lise 1 de fizik derslerine girmektedir.bu derslerde verdiği örnekler ve sorduğu soruları meşhurdur.baş müdür yardımcısı olması dolayısıyla sınıflara ani baskınlar yaparak öğrencilere ağır kayıplar verdirebilmektedir.bu baskınlardan sonra, öğrenciler 3sn de üzerlerindeki alakasız kazakları çıkarabilme yeteneği kazanırlar.her törenden sonra kravat,ceket kontrolü sırasında numaranızı alsada bunlar hiç bir zaman size disiplin cezası olarak dönmez.son sınıfları çok sıkıştırmasada yine baskınlardan vazgeçmez.izin ve geç kağıdı istenecek son kişidir.sınavlarında bir soruyu 2 hatta 3 kere uygun şekilde yazarak yüksek notlar alınabilir.kağıdın arkasını kullanmakta fayda vardır.bir ders önce birşey bilmeden bir ders sonra sınava girilip en yüksek not alınarak önündeki çalışkan kızlar sinir edilebilir.ayrıca bir sınavda kağıda sırf tükenmez kalemle yazılmış diye 60 vermiş daha sonra ise bu kağıdın kendi hazırladığı cevap anahtarı olduğu anlaşılmıştır.örnekleri uzatılabilirse de bir kaç ünlü sözü şöyledir;
    -yavrum kafana jöle sürüyorsun,bak fare gelir,zürafa gelir..
    -yavrum senin baban ne iş yapıyordu?yavrum bak burası okul, okumayacam diyorsanız çağırayım babanızı vereyim tastiknameyi gidin yavrum,gezin yavrum..bak orada çamlıca tepesi var çıkın yavrum..
    -yavrum önemli olan adam olmak,adamın derslerinin hepsi sıfır ama adam gibi adam..
    (smg, 13.01.2006 23:11 ~ 25.01.2006 05:03)
  4. kararlarındaki en önemli faktör o anki keyif durumudur.bir gün gs yağmurluğuyla gezen birine "aslan cimbomlu" deyip sırtını sıvazlarken ertesi gün ceketi okul ceketinden daha koyu bir renkte olduğu için avaz avaz bağırabilir.
    (omaz, 02.01.2007 17:38)
  5. sert gözükse bile haydarpaşa anadolu lisesi'nde herkes tarafından sevilebilen tek hocadır kendisi.tarif edilemez cümleleri,kendi sınav kağıdına zayıf vermesi gibi efsanelere sahip olsada,öğrencilerini hep korumuştur.
    (betatron, 05.01.2007 00:39)
  6. okulda timsahla gezmek yasak evladım demeci favorimdir.burada timsahtan kasıt lacoste kazaktır
    (heroine, 09.01.2008 20:59)
  7. odası hemen sınıfımızın yanındaydı ve her canı sıkıldığında baskın yaparak azarı çekerdi. sabahları olağan baskınlarını tamamlayıp fırçasını çektikten sonra "yavrum gazeteniz var mı?" diyerek asıl geliş amacını belli ederdi. aklıma gelen bir kaç diyaloğu:

apo: yavrum sen neden palto ile geziyürsün?
    öğrenci: üşüyorum hocam.
    apo: yavrum 1.90 boyun var hala üşüyorsun.

-yavrum sen git anan gelsin. (rte bu akımdan etkilenmiş olabilir mi acaba?)

-yavrum burası dingonun ahırı mı?! eğet burası dingonun ahırıysa kapısını örtün yavrum.
    (capslock, 01.05.2009 00:23)
  8. efsana insandı hakikaten. okuldaki en sert mizaçlı kişi gibi görünse de aynı oranda da öğrencilerine sadık ve sevgi doludur. saygıda kusur etmediğiniz sürece her zaman en iyi muameleyi gösteren kişidir.

(bkz: baba adam)
    (the godless endeavor, 01.05.2009 00:32)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil