belki ilginizi çeker
  1. · akp ve gülen i bitirme planı
gündem
  1. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  2. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  3. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  4. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  5. · yasaklanması gereken şeyler
  6. · google wave
  7. · darwin i bitiren balık
  8. · hüngür şakır
  9. · jack sparrow

abdullah gül ün türban değişikliğini onaylaması  

1. şu saatler itibarı ile gerçekleşmiş hadise.

http://www.hurriyet.com.tr/...

zamanlama süper ama, daha uygun bir zamanda yapılamazdı. zira (bkz: 21 şubat 2008 kuzey ırak harekatı)
    (strutter, 22.02.2008 19:13)
  2. (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 22.02.2008 19:46)
  3. abdullah gül'ün insanları çocuk yerine koyarak kara harekatıyla aynı gün onaylamaya kalkışıp gündemi değiştirebileceğini sanması neticesinde bugün gerçekleşmiş olaydır.
    (marslan, 22.02.2008 19:48)
  4. "türkiye kara harekatının sürpriz olup olmadığını konuşurken, gözler kuzey ırak’tayken, cumhurbaşkanı sürpriz yaptı ve henüz inceleme süresi sona ermeden türbanla ilgili anayasa değişikliğini onayladı."

dün "yok çene altı yok meme üstü" derken vakıflar yasası onaylandı.
    bugün kara harekatı derken çat diye türbanla ilgili anayasa onaylanıyor.
    hani çocuk kandırırsınız ya "aaa bak kuş uçuyo" diye sonra da o bön bön havaya bakarken arkasından istediğinizi yaparsınız. öyle gibi.
    nereye bakıcağımızı şaşırdık. arkayı kollamak lazım.
    (quistis, 22.02.2008 20:05)
  5. mehmetçiklerimizi sınır dışına yolcu ederken, başka bir deyişle otobüslerinin arkasından gözyaşlarımızla ıslanmış mendillerimizi sallarken, allah yollarını açık etsin diye dualar ederken biz; mecliste "oo şimdi bunların aklı ordayken hazır şu yasayı geçirelim" şeklinde ortaya çıkmış olaydır. yorum yapmaya ne hacet!
    (epoca, 22.02.2008 20:16)
  6. (bkz: geldikleri gibi giderler)

edit: ahahah ben dememiş miydim?
    (strangelove, 22.02.2008 20:44 ~ 04.07.2008 20:00)
  7. belli olan bir sonuç olmasından ötürü şaşkınlık yaratmamıştır.
    türbanı onaylamasa şaşırır mıydık elbette bu duruma da şaşırmazdık..

hani her iki durumda şaşırtmayacaksa bizi bu enteresandır.
    türbanı kabul etmesi hem geldiği geleneğin, hem onu cumhurbaşkanlığına taşıyanların olağan sonucu ve beklentisi idi. ve büyük ihtimal ile büyük sermayeden izin alınıp verilmiştir bu onay.

türbanı kabul etmeseydi bu da büyük sermayenin izin vermediği anlamına gelecekti. başkan-ı cumhur da olsa insan parası olan düdüğü çalıyor. parası olanı arkasına alan bildiğini okuyor kardeşim.

işte tram da bu nedenle paranın değil vicdanın gücünü savunanların yanında olmanın zamanı, vicdan ile bilgili harmanlayıp yola koyulmanın tam vaktidir.

(doğru yol değil kardeşim devrimci yoldur bu yol)
    (gajo, 22.02.2008 21:19)
  8. (gurbish, 22.02.2008 21:21)
  9. onaylanma zamanı bizi şaşırtmamış olan hadisedir.
    (kaskate, 22.02.2008 21:38)
  10. bombaların tozundan etraf net görülemezken, cumhurbaşkanının fırsat bu fırsat deyip zınk diye onayladığı yasadır.ana haber bültenle utanamsalar alt yazı geçeceklerdi,neyseki bir 5 dakkalarını ayırdılar.

ekleme:birden en sevilmeyen olunca açıklama yapma gereği duydum; hayır burda kanallara atıfda bulunmuyorum sevgili yazar ve okurlar,tabiki şuan ki gündem kuzey ırak'a yapılan operasyon, lafım cumhurbaşkanı olacak zata, sorarım kendisine, 15gün dolmadan sınırötesinin başlaması için elinden geleni yapmadın mı? halk kafasını öbür yana çevirmişken fazla ses çıkarmadan yasayı onaylayayım demedin mi?
    (pasteteux, 22.02.2008 21:58 ~ 23.02.2008 10:37)
  11. geç kalmış adalet.
    insanlara yapılan zulümlerden bir tanesi kalktı. umuyoruz ki türkiye yasakçı ve yoz zihniyetten bir an önce kurtulur ve türkiye insan hak v özgürlüklerinde demokrasi yeterliliklerine ulaşır.
    önce başörtüsü,sonra imam hatip,sonra din ve düşünce özgürlüğü sağlandığında büyük yol almış olacağız.
    gerek alevi,gerekse sünni(müslüman) vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm inanç ve düşünceler özgürlüğe kavuşmalı v türkiye yasakçı zihniyetten çağdaş standartlara ulaşmalı....

akp yi en çok takdir ettiğim konu çarpık zihniyetlere ve yoz chp zihniyetine karşı din ve siyaset alanlarındaki liberal yaklaşımıdır. fakat barış ve huzur için, laiklik algılanışı ve ötekileştirme zihniyeti ortadan kalkmalıdır. bunların temelinde de sünnilerin,alevilerin ve kürt kardeşlerimizin de olmak üzere tüm insanlara eşitlik altında özgürlük sağlanmalıdır.

takdire şayan gelişmeler;
    başörtüsü özgürlüğü,alevi iftarı ve kürt açılımları sayesinde ve bunların devamı sağlanarak kalıcı bir barış sağlanmalı....

türkiye de amerika ve birçok batı ülkesi gibi din,dil ve ırk gibi unsurları ayırt etmeksizin bir dizi çalışmalara girişmeli ve mevcut çalışmaları hızlandırmalıdır.
    vakti zamanında osmanlının yaptıklarını yapan avrupa devletleri gibi bir an önce istenilen düzeye kendi kültürümüz ve kendi insanımızla ulaşmalıyız.
    bu manada türkiyedeki en büyük eksik geçerli ve kabul görecek bir demokratik sol partidir, fakat türkiye'de ne böyle bir oluşum ne de ibaresi vardır bunun. yanı sıra çağdaş bir sağ da....

ayrıca türkiye, kemalizm adı altında atayı putlaştıranlardan,kendi zihniyet ve çıkarlarına rant ve kar sağyanlardan ve laikliği dogmalaştırarak milletini hem sisteme hem de insanlara düşman eden kısıtlı ve özürlü zihniyetten bir an önce kurtulmalı ve büyük önder m k atatürk'ün hedeflediği muasır medeniyet temel ve yapılanmasını inkılapçılık esaslarına dayanarak ve kendi özbenlik ve kültürümüzden kopmadan ulaşmalıdır.

umuyoruz ki ecdadımıza yakışır, kendini ve kültürünü bilen ve geliştiren bir torun olabiliriz onlara yakışır....
    (x sentos, 22.02.2008 22:02 ~ 22:06)
  12. kadınların başını örtmesiyle özgürlüğün geleceğini sananlara çıkarılmaya çalışılan yasa.
    (augusto, 22.02.2008 22:26)
  13. adaletle alakası olmayan karar. zira üniversiteler ibadethane değildir, dini özgürlüklerin yaşanma yeri değildir. üniversiteler ilim, irfan yeridir (olmalıdır). dışarıda ne yaparsan yap, başındaki baş örtüsünü alıp kaçan mı var? camiye turistik amaçlı girenler kapanıyor, çünkü oranın kuralı öyle. üniversiteye girenler de başını açacak. üniversiteler dine hizmet etmez. bunun bilinmesi gerekir. bu dünya bir imam gazali gördü felsefeyi dinin emrine sokmaya çalışan. bir başka imam "istemezük" üniversitelerin dine hizmet etmesini sağlayacak.

üniversitelerde türban ne adalettir ne de hak. akp seçti diye abdullah gül benim cumhurbaşkanım değildir.abdullah gül onayladı diye anayasa mahkemesi kabul edecek de değildir, anayasa mahkemesi kabul etti diye din üniversiteyi ele geçirecek değildir.
    (fakespeare, 22.02.2008 22:34)
  14. (jenesaispas, 22.02.2008 23:01)
  15. onaylanan değişikliklerin türban değişikliği olmadığını söyleyenler var. yani chp anayasa mahkemesine gitse ve mahkeme konuyu görüşmeyi reddetse yani değişiklikler geçerli olsa bile yasal olarak üniversitelerde türban takarak eğitim görmenin hâlâ mümkün olmayacağını savunuyor bu insanlar. ben değişiklik metinlerine şöyle bir baktım ama anlamadım. anlayan varsa açıklasa ya. nasıl olur da anayasayı değiştirme gücüne sahip bir güç istediği yasal sonuçları doğuracak bir değişiklikliği yapmayı beceremez? ben iddia ediyor olsam neyse de, hukuk konusunda mürekkep yalamış insanlar söylüyor bunları. bu tür konuların tartışılıyor olması dahi şaşırtıyor beni.
    (recai pengül, 22.02.2008 23:11 ~ 23:22)
  16. hak hukuk bilen bir cumhurbaşkanının varlığına delalettir.
    (sipahi, 22.02.2008 23:28 ~ 23:37)
  17. r.t.erdoğan:şimdi elimdeki kostaklı saati takip et abdullah. tik tak tik tak. gözkapakların ağırlaşıyor abdullah yavaş yavaş uyuyorsun abdullah gözkapakların ağırlaşıyor abdullah... şimdi 3 e kadar sayıcam ve 3 dediğimde sen her söylediğimi yapmaya başlayacaksın. 1-2-3...
    r.t.erdoğan:adın ne?
    a.gül:abdullah
    r.t.erdoğan:türbanı üniversiteye sokacağız abdullah
    a.gül: üniversiteye 'sokacağız'
    r.t.erdoğan:türbanı devlete sokacağız abdullah
    a.gül:devlete 'sokacağız'
    r.t.erdoğan:devam et abdullah ne dersem yapacaksın
    a.gül:ne dersen yapacağım sahip...
    (mi atze, 23.02.2008 00:10)
  18. (novarese, 23.02.2008 00:30)
  19. beklenen olaydır zira sayın gül ün bunu onaylayacağı herkes tarafından biliniyordu onaylamada bu kadar bekletmesinin nedeni "bakın her şeyi hemen onaylamıyorum ince eliyorum sık dokuyorum bakıyorum" vs.. vs.. gibi bir izlenim edinmeye çalışmasındandır ayrıca onaylamasadaydı da bir çok üniversilerimizde kızlarımız okula türbanla rahatlıkla girip çıkıyorlardı. o nedenle de çok şaşırılmaması gerekir.
    (ispanyol paca pantolon, 23.02.2008 00:51)
  20. köşktede turşusu kurulmasına sebep olmuş olaydır zannımca, hayır sırf noter denmesin diye şart mıydı turşusunu kurmaya kurmaca bir mutfakta.
    (deulu, 23.02.2008 00:56)
  21. 23 şubat akşam haberleri gelgitleri: önce kara harekatıyla ilgili haberlerde son dakikalar başlar, sonra detaylar...birden o esnada aklıma sayın cumhurbaşkanımız da bu süre zarfında türbanı onaylar mı dersin diye içe dönük bir soru sorulur ama cevabım da hazırdır bu kadarı da olmaz canım şu an binlerce mehmetçiğimiz canla başla vatan için hayatlarını siper etmişler bir de araya bu türbancık meselesi giremez, girmemeli, yok canım sende sinyalleri yolluyorum beynime ki işte korktuğumun başıma gelmesi anı... onaylanmış, onaylanmış ya hem de böyle bir zamanda...bu kadar mükemmel bir zamanlamayı nokta atışıyla başardılar ya işte bu da bize kapak olsun
    (efemoline, 23.02.2008 04:42)
  22. demokratik bir seçimle seçilmiş yüce meclisin, tamamen demokratik yollarla devletin en yüksek makamına layık gördüğü kişi olan cumhurbaşkanı nın kanuni yetkisini kullanarak gerçekleştirdiği eylemdir. yapılan bu değişiklikle nelerin değişeceği, neler alıp neler getireceği kısaca irdelenmelidir.

öncelikle belirtmek isterim ki bu topraklar üzerinde yaşayan herkes, türk olsun kürt olsun, başı açık olsun başı kapalı olsun, müslüman olsun putperest olsun, herkes eşittir. aynı görüşe sahip iki kişiden biri cinsiyeti ve giyim terciği nedeniyle bu eşitlikten mahrum bırakılıyorsa da burada bir sorun vardır. aşırı dinci ve şeriat yanlısı bir erkek elini kolunu sallayarak tüm kapılardan geçiyor, inancı yada aile baskısı nedeniyle başını örten bir bayan bu kapıdan geri döndürülüyorsa burada bir sorun vardır. işte sevgili ülkemizde bu sorunu kullanarak rant elde etmeye çalışan çıkar çevreleri mevcuttur. bu kişiler ve kurumlar masum genç kızlarımızı maşa olarak kullanmakta ve türbanı olayını bir ölüm kalım savaşına dönüştürmektedirler.

toplumda birkaç kendini bilmezin dışında kimse türbanlı vatandaşları kötü kedi şerafettin misali yadırgamıyor, yargılamıyor. burası özgür bir ülke ve herkes yasalar dahilinde inancını özgürce yaşayabilir. ancak bazı sebeplerden dolayı devletin ve milletin bekası için bazı kısıtlamalar getirilebilinir ki bu dünyanın en medeni ülkelerinde dahi mevcuttur. 3-5 türbanlı kızın üniversiteye girmesiyle laik düzenin yıkılmayacağı herkes tarafından bilinmekte. ancak ortada bir oyun var ve bu olay oyunun önemli bir ayağı. üniversitede türbana karşı olanlar ülkemiz üzerine oynanan bu oyuna karşı gelen, bunu engellemeye çalışanlardır. kamu oyundaki anlaşmazlığın en büyük sebebi budur. bazı dar ve sığ görüşlü kişiler olaya küçük pencereden bakmakta, bunu sadece türban olarak irdelemektedirler.

aslında şöyle bir gerçekte vardır ki bu en acısıdır. ülkemizde şu anda bu oyunu yönettiğini sanan kişi ve kurumlarda aslında kullanılmaktadırlar. adete yabancı güçlerin taşeronluğunu yapmaktadırlar. kişisel hırslar gözlerini o kadar bürümüştür ki gidilen uçurumun farkında değiller. onlar kendilerine sözde demokratik yolla sağlanan iktidar gücünü kullanarak hayallerindeki yeşil devlete gittiklerini sanarken, onlara bu gücü sağlayanlar ağızlarının suyu akarak avlarının kendi içinde zayıf düşmesini beklemekte, saldırmak için uygun anı beklemektedirler.

uzun lafın kısası bu ülkede türban diye bir sorun yoktur. sorun şudur ki bundan sonra var olacak mıyız yoksa tarihin tozlu sayfalarına karışıp, çankaya forsunda yeni bir yıldız mı olacağız.

fazla uzattık güzel bir sözle bitirelim. ne demiş fuzuli;

(bkz: söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil)
    (safsata, 01.03.2008 00:41)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil