görseller
abdullah öcalan ın yol haritasıabdullah öcalan ın yol haritası

belki ilginizi çeker
  1. · kılavuzu karga olanın burnu boktan çıkmaz
  2. · bir ülkenin boka battığının anlaşıldığı anlar
gündem
  1. · boylumlama
  2. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  3. · the twilight saga new moon
  4. · ugg düşmanı ezik kızlar
  5. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  6. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  7. · ugg
  8. · ahmed barusso
  9. · sebastian carlos

abdullah öcalan ın yol haritası  

1. kendisini mezarlıklar müdürlüğüne çıkarmasını umduğum haritadır.
    (albertkamuvicdanı, 15.08.2009 13:32 ~ 13:59)
  2. bugüne kadar çizdiği harita 35 bin kişiyi öldürdü. artık bir başına kendi yolunda gitsin. cehenneme doğru...
    (bukalemun, 15.08.2009 13:41)
  3. (bkz: yollu)
    (kısaltma kablosu, 15.08.2009 13:45)
  4. güya bizim gibi faşist, milliyetçi,bağnaz, barış düşmanı insanların anlamayacağı, önyargılarından dolayı anlamlandıramayacağı harita.

hassiktirsin oradan!

bir şehit yakını olmamın bütün duygusal koşullanmalarını bir kenara bıraksam bile eğer ortaya bir harita konacaksa bunun bir caninin eliyle olması midemi bulandırıyor. 1984'ten beri adına devrim dediği şey uğruna binlerce insanın hayatını karartan bir adamın iki dudağının arasından çıkacak sözü kim barış umudu, kardeşliğe atılacak ilk adım olarak değerlendiriliyorsa değerlendirsin. sicilini kanla yazmış bir adamın, kürt halkına dair tüm algıları yerle bir etmiş bir adamın eliyle güzel günlere çıkılabileceğine kim inanıyorsa inansın. ben almayayım.

hani onca akil adam, kürt aydını, türk aydını ihtisasını barış akademilerinde tamamlamış insanımız vardı? ne oldu? barış için kullanılabilecek tek yol bu adamın çizdiği haritadan mı geçecek şimdi? yani bu adam bunca insanın hayatını barış uğruna mı kararttı. ve şimdi 12 milyon kürt halkı, söz sahibi mümessil olarak bu adamı mı seçti? tabi ki hayır. dtp yıllardır kürt kimliğini temsil ettiği iddiasıyla hareket etmiyor muydu? ne oldu? neden topu birden ta en gerideki defans elemanına şutladınız lan? hani orta sahada buluşup konuşacak, karşılıklı çiçek alışverişi yapacak, birbirimize şans dileyecektik?

yok ama ya. benim gibi faşistülkücükafatasçı insanlara laf anlatmak zor. uzlaşma kültüründen ne kadar da yoksun insanlarız değil mi?
    (hüzün bükülüşü, 15.08.2009 13:57 ~ 15:06)
  5. yıllarca "savaş,terör,ölüm" ile özdeşleşmiş bir simgeyi barış,kardeşlik adı altında yapılan bir açılıma katmak yapılabilecek en büyük yanlışlardan birisidir.

apo, yıllarca kan dökmüş terörist başı, kürtlerin gözünde barışı getiren kişi olacak ki bu pkk nın barışı getirdiği izlenimi verecektir.aynı zamanda türk halkının da terörist başının katkıda bulunduğu bu açılıma kuşkuyla bakmasına yol açacaktır.

kürt açılımını destekliyorum, ancak ne vakit ki bir terörist buna yol çizer, o açılım olmaktan cıkar ve pkk ya verilmiş bir tavize döner.

ilerde insanlar bu açılımı cocuklarına "barışı öcalan getirdi" diye anlatmasın da..
    (visam lord, 15.08.2009 14:17 ~ 14:19)
  6. (oerlikon, 15.08.2009 14:23)
  7. eğer işimiz gerçekten bu teröristin haritasına falan kaldıysa vah halimize! sevr tekrar ısıtılıp önümüze koyuluyor. kimse sevr paranoyası yaşıyorsunuz demokratik açılım kıl yün demesin. bundan üç sene önce bunları konuşabiliyormuyduk. emperyalistlerin bölücülerle işbirliği içinde aşama aşama nerelere geldiğini görüyoruz. bu orospu çocuğunu bundan on sene sonra meclise de sokarlar başbakanda yaparlar. bizim binlerce insanımız canından olduğuyla kalır.
    (mokaryus, 15.08.2009 14:31)
  8. uçakla türkiye'ye getirilirken, uçaktan atılmaması ile çizilmiş rota.
    (tiviti, 15.08.2009 14:32 ~ 14:32)
  9. en basit biçimde acizliğimizi gösteren haritadır. terörist elebaşını yakala, adaya hapset, sonra açılım adı altında ondan yardım iste. yardım da yardım olsa, oy toplamaktan başka amacı yok gibi görünüyor. bakalım haritanın ölçeğinden kaç sıfır girecek götümüze.

burası türkiye, hoşgeldiniz...
    (fl oz, 15.08.2009 14:41)
  10. (nedesembilmiyorum, 15.08.2009 15:04)
  11. türk milletinin sabrını taşıran haritadır, o it kim oluyorda bir yol haritası belirtecek dediğim haritadır, benim bildiğim bir harita var oda türk milletinin kanıyla susanmış olan türkiye cumhuriyeti'nin haritasıdır.
    (omurs25, 15.08.2009 15:18)
  12. (harmonia, 15.08.2009 16:04)
  13. güya yetişmemiş. bence hükümete gitti çoktan harita ve onlar uyguluyorlar. yoksa 3-5 madde neden yetişmesin? yanlış yollara girdiniz, demokratik-kültürel haklara evet ama terörü meşrulaştırma ve bölücülüğü azdırmak çok tehlikeli. altındaki zemin kayıyor tayyipciğim, yarın öbür gün iç çatışma başlarsa tüm ihale sana kalacak ve iki taraf da seni suçlayacak. sonrasında çatışmalar dursun diye ordu müdahale etsin diye dua etmeye bile kalkabilir halk haberin olsun.
    (essaysforthefuture, 15.08.2009 16:48)
  14. (sheed, 15.08.2009 19:10)
  15. (sanal pilot, 15.08.2009 19:22)
  16. - 500 metre ilerde yol ikiye ayrılabilir, ayrılmayabilir de...
    - ayrılacak mı, ayrılmayacak mı kardeşim?
    - hmm... şey... ya boşver sen onu... beni de atıversene...
    (annakarenin, 16.08.2009 00:32 ~ 00:34)
  17. şöyle bir şey sanırsam

(görsel: abdullah öcalan ın yol haritası/94682)
    (arrested development, 16.08.2009 00:43)
  18. son görüşme notlarıyla genel çerçevesi az çok belli olmuş sanırım. son görüşme notlarında şöyle diyor:

(...)

anlayış düzeyinde değişimler olacak. ben de eskiden devlet kurarsak her şey hallolunur diye düşünüyordum. sonra devletin çözüm değil, sorunun kaynağı olduğu düşüncesine vardım. hegel’in ulus-devlet için söylediği ‘tanrının yeryüzüne inmiş hali’ sözü önemlidir. doğrudur. devletin varlığı sorunu çözmüyor, daha da derinleştiriyor sorunları. bu nedenle ben çözümü devlette görmüyorum. bana güney’deki gibi bir federal devleti verseler de ben kabul etmem.

ama ben kürt sorunun çözümünde ‘devlet olmasın’ da demiyorum. devlet olacak ama özgürlüklere saygılı bir devlet olacak. şunlar olsun, bunlar olsun, şu olmazsa bu olmaz gibi şeyler önemli şeyler değil. kürtlerin topyekün yaşam tarzını folklorunu hatta sporunu içerecek. ya da devlet bize şunu versin şu kadar versin gibi şeyler önemli şeyler değil. içişleri bakanı da türkiye modelinden bahsetti. tabi bunu nasıl yapmayı düşünüyor, içini nasıl dolduracak bilemiyorum. türkiye modeli önemlidir ancak öyle kolay değil ama samimi olunursa başarılabilir. benim çözüm modelim şudur: devlet olacak, diğer tarafta da demokratik kürt ulusu olacak. kürtler devletin varlığını tanıyacak, kabul edecek. devlet de kürtlerin demokratik ulus olma hakkını kabul edecek. böylece orta bir yerde buluşacak, uzlaşacaklar. benim çözüm anlayışım kısaca budur. geri kalan her konu daha sonra gelir. bu şu demektir: sivil toplumun demokratikleşmesidir. yani demokratik sivil toplum oluşacak. sonra devlet isterse yine her yerde bayrağı olacak, isterse her yere hizmet götürecek, isterse her yerde türkçe öğretecek.”

“ama kürtlerin önü açılacak, kürtlerin her alanda örgütlenmesinin önü açılacak, kürtler demokratik bir ulus olarak varlık kazanacak. kendi sporunu, eğitimini, dini örgütlenmelerini, meclisini, belediyelerini yapabilirse kendisi yapacak, kuracak. hatta kendi özsavunması bile olacak. kendi ihtilaflarını çözecek bir savunma gücü olacak. yani kürtler kendi kendini demokratik bir şekilde örgütleyecek, savunacak. kendini örgütleyemeyen bir toplum ölü bir toplumdur. kendini örgütleyemeyen bir toplum sağır toplumdur. kendini örgütleyemeyen bir toplum dilsiz bir toplumdur. ama kürtlerle devletin bu uzlaşmasından sonra bu anlayışın içi nasıl doldurulacak, bunu konuşmak lazım. bu süreçte önümün açılması için bunu hep beraber yürütebilmemiz için koşullarımın düzeltilmesi lazım. bu topyekün bir süreçtir. anı anına bazı şeylerin yürütülmesi gerekir.”

(...)
    (asayisberkendal, 16.08.2009 13:58)
  19. ikinci görseldeki gibi birşey olsa gerek.
    (ustasına posta koyan jedi, 16.08.2009 14:48)
  20. ilkokul çocuklarının bile daha iyisini çizebileceğine inandığım haritadır.
    (delikedi, 16.08.2009 14:53)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil