güya bizim gibi
faşist,
milliyetçi,
bağnaz, barış düşmanı insanların anlamayacağı, önyargılarından dolayı anlamlandıramayacağı harita.
hassiktirsin oradan!
bir şehit yakını olmamın bütün duygusal koşullanmalarını bir kenara bıraksam bile eğer ortaya bir harita konacaksa bunun bir caninin eliyle olması midemi bulandırıyor. 1984'ten beri adına
devrim dediği şey uğruna binlerce insanın hayatını karartan bir adamın iki dudağının arasından çıkacak sözü kim barış umudu, kardeşliğe atılacak ilk adım olarak değerlendiriliyorsa değerlendirsin. sicilini kanla yazmış bir adamın, kürt halkına dair tüm algıları yerle bir etmiş bir adamın eliyle güzel günlere çıkılabileceğine kim inanıyorsa inansın. ben almayayım.
hani onca akil adam, kürt aydını, türk aydını ihtisasını barış akademilerinde tamamlamış insanımız vardı? ne oldu? barış için kullanılabilecek tek yol bu adamın çizdiği haritadan mı geçecek şimdi? yani bu adam bunca insanın hayatını barış uğruna mı kararttı. ve şimdi 12 milyon kürt halkı, söz sahibi mümessil olarak bu adamı mı seçti? tabi ki hayır.
dtp yıllardır kürt kimliğini temsil ettiği iddiasıyla hareket etmiyor muydu? ne oldu? neden topu birden ta en gerideki defans elemanına şutladınız lan? hani orta sahada buluşup konuşacak, karşılıklı çiçek alışverişi yapacak, birbirimize şans dileyecektik?
yok ama ya. benim gibi faşistülkücükafatasçı insanlara laf anlatmak zor. uzlaşma kültüründen ne kadar da yoksun insanlarız değil mi?