16 milyon euro karşılığında
olympique lyon'a transfer olan eski
lille oyuncusu.1981 doğumlu.
juninho'nun tam hazır olmamasından istifade edip, şu an ilk onbirde yer bulan ofansif orta saha oyuncusudur. juninho'nun form kazanmasıyla birlikte yedeğe çekilebilir ama bu formuyla onu kulübeye oturtmak biraz zor olacaktır.
galatasaray' a transfer olmuştur.
http://www.galatasaray.org/...
galatasaray'a transfer olan fildişi sahilli futbolcu.gerçek halini bilmiyorum ama pes 2009'da kazma.galatasaray bu sene çok sessiz sedasız bitiriyor transferleri takdir ettim.hiç ismi geçmemişti bu adamın.hayırlısı olsun.
acayip hayvanlara benzir..
http://www.youtube.com/...(tatar, 02.07.2009 09:43)
orta sahanın ve forvetin sağ kanadında oynayabilen bir futbolcudur.
inamotolar, carruscalar, bouzidler ve daha adını hatırlayamadığım bir sürü transfer fiyaskolarından sonra son iki sezonda yaptığı sansasyonel ve dünya çapında transferlerle taraftarını ihya eden galatasaray yönetiminin camiaya yeni hediyesidir. kanal a'da lyon maçlarını izleyebildiğim kadarıyla maç içinde epey aktif bir abidir, galatasarayıma büyük katkı sağlayacak olması su götürmezdir.
internette bir videosu var bu abinin baya hareketler, adam gecmeler, goller falan var. bir sezona yayarsa o videodaki hareketlerini ne mutlu galatasaraya. ama yok 2 maç yapar bırakırsa vay haline.
mahalle maçında topu alıp herkesi geçip gol atan adama benzeyen futbolcu. ver topu koşsun. lakin adam geçebilme konusunda başarılı olduğundan kendine boş alanlar yaratıp tabiri caizse sağdan akacak adamdır. hayırlısı olsun.
abdel kader şarkısını söyleyip tribünlere çağırılmazsa bu adam ben de mys değilim!
yeni transfer, hayırlı olsun. ancak baros'un olası bir sakatlığında ya da cezasında nonda ile beraber sahaya çıktığını, toplamda 1 metreyi tamamladıklarını düşünüyorum, rakip defanslar için geriliyorum, sıkılıyorum.
4-3-3 sisteminde ileri üçlü de sağ tarafı alacağı düşünülen oyuncu. ileri uçta baros olursa solda arda mı harry kewell mı oynayacak sorusu akıllara takılıyor.büyük bir ihtimalle orta 3'lü barış-mehmet topal-linderoth(tabi iyileşirse)-ayhan-mustafa sarp gibi savaşçı oyuncularla kurulacaktır.
sabah noluyo mınaki sesleriyle öğrendiğim transfer.
o değil 16 milyon € gibi bir para saçmıştı bu adama lyon. biz ne kadar verdik acaba. kiralıktır dedim o da değil. afallattı yemin ederim.
baros gibi lyondan gelen adam. haldun lyonla iyi ilişkiler içerisinde sanırım. bir defasında da juninho direkten dönmüştü zaten. neyse bonservis ödendi mi acaba bu adama onu merak ettim.
galatasaray aldığına göre kötü oyuncu olsa bile dünyanın en iyi oyuncularından biri olur. hatta bütün gs taraftarları bu abdülü tanır bi biz tanımayız, bakın görün. galatasaray klübüne hayırlısı olur inş.
tek bokluğu afrika kupasıdır. ilk 4'e mutlaka kaldığını düşünürsek fildişi'nin 1 ay kadar aramızda olmayacak eleman.
sağ açık'ta idareden oynayan harry kewell'ın yerine tam anlamıyla bir sağ açık eksiğini tespit edip,transfer edilmiş futblocu.iyidir kötüdür,olmuştur olmamıştır ama diyeceğim şudur ki hamle olarak mantıklı hamledir çünkü galatasaray'da bir sağ açık yokluğu herkseçe bilinirken eksik olan mevkiye oyuncu alınması en azından düşünce olarak doğru hamledir.
gs sağ kanadının sabriden kurtulacak olması anlamına da gelen transfer ulan bu. bu adam varken sabri çıkmaz ileri. orta morta yapmaz. diye umut ediyorum.
iki üç sezon öncesine kadar lille forması giydiği dönemlerde fransa liginin altını üstüne getiren galatasaray'ın yeni transferi. topla çok süratli ve dripling kabiliyeti muazzam ölçülerde. boyunun yanında bacak yapısının da uzun olmasından dolayı adımlarını uzun mesafeli atan ve çok kısa sürede mesafe katedebilen bir oyuncu. topla dikine oynaması da tribündeki ve televizyonu başındaki futbol severlere keyifli anlar geçirtir. 18 milyon euro gibi fransa ligi için korkunç bir rakama lyon'a transfer olmuş fakat sidney govou, zamanın formda oyuncusu wiltord gibi isimlerin arasında beklenen patlamayı yapamamıştı. galatasaray'da, rijkaard'ın 4-3-3 sisteminde küllerinden doğabilir. kaldı ki kader keita bir sağ çizgi oyuncusu olarak bilinse de 4-4-2 den çok 4-3-3 ün uç sağ taraf oyuncusu tanımına tam manasıyla uymaktadır. son derece yerinde ve nokta bir transferdir. ligin en kaliteli oyuncularından biri olarak gösterilen ibrahima yattara'nın bir üst kademesinde bulunur. hazır, konsantre ve formda bir keita süper ligin tozunu atabilir.
harry kewell ve aydın yılmaz'ın da tıkmda düşünülmediğinin göstergesi olan futbolcu. zira bu iki futbolcunun üstüne sağ kanat olarak alındığı izlenimi var. ha belki de baros'un yanına koyarlar forvet oynatırlar adamı, o yetenek var çok golcü olmasa da asistleriyle baros'u coşturabilir. belki de baros'un arkası için düşünüldü. anlayamadım.
ayrıca lyon'da oynayan futbolcuyu tanımak galatasdaray taraftarının üstün yeteneği değildir. lyon'un futbolcusunu tanımamak futbolu takip etmemektir. avrupa futbolunu özetlerden takip edenler, şampiyonlar ligi özetlerini zileyenler kader keita'yı zaten tanır. alim olmaya gerek yok. ha eğer futbolu takip ertmiyorsanız zaten yorum yapmanıza gerek yok. ama illa yapacaklardır. bakın görün.
bu gün facebook'ta galatasaray sayfasındaki duyuruyla galatasaray'a geldiğini duydum.
allahım bir transfer komitesi bu kadar mı güzel çalışır. bundan önce ne gazetelerde gördüm ne de televizyonlarda dinledim. adamlar resmen karda yürüyüp iz belli etmiyorlar. haldun üstünel'e buradan minnetlerimi fışkırtıyorum. umarım seni de bozmazlar bebişim diyerekten haldun abime olan methiyelerimi sonlandırıyorum.
gelelim keita'ya çok iyi transfer lan. allahıma çok iyi. adamın boyu uzun. arda - kewel ikilisinin ortalarına sanırım bir talip bulundu ki türkiye ligindeki defansların çoğunluğunun kısa olması bu talibiyette kendisine avantaj sağlayacaktır. umarım hayırlı olur.
o değilde editi: arkadaş videolarda gördüm . ya fransız forvetler çok yavaş ya da bu adam ebesinin amı gibi hızlı koşuyor. aman yarabbi.
(jimmy, 02.07.2009 11:21 ~ 11:28)
kesinlikle birinci sınıf bir futbolcu. eksiklerine gelince... son vuruşlarda biraz beceriksiz. şanssız diyemiyorum, çünkü 1 kere olur 2 kere olur, ama alıp gittiği bir çok topu bitiremiyor. lyon'un maçlarını izleyenler şu sahneleri iyi hatırlar; adam alıyor, sağdan akıyor, bir kaç kişiyi diziyor, patlaması da var, dribbling diyelim, fakat son hareketinde genelde ters bir şeyler oluyor. izlerken "ya bu adam manyak topçu. tek başına maç alır" filan diyorsunuz, çok kaliteli olduğunu belli ediyor çünkü, ama nedense bütün bunlara rağmen hep bugün "gününde" değilmiş gibi geliyor insana. yani şunu söylüyorum, diyorsunuz ki, bu adam çok iyi futbolcu, belli, ama bugün gününde değil, başka maçlarda çoşar. belki tam anlatamadım ama, bu adam böyle işte. tabii ki sağdan sabri gibi akıp sürekli dağlara taşlara vuracak demiyorum, nokta ortaları da var zira, ama yine de hazırlıklı olmak lazım. transferinin bende yarattığı etkiye gelince, çok heyecan verici.
(wamdoka, 02.07.2009 11:23 ~ 16:59)