hiç kurtulamadığımı bir psikolojidir. bilinçli bir sözlük yazarı olarak forumdan uzak durarak formatın hakkını verdik, tanım yaptık. şimdi asabi fikriyatımızla
ytong duvarları kamçılamaya başlayabiliriz.
abd'ye laf sokanlardan rahatsız olanlar için abd; özgürlük heykeli, nike, adidas, michael jordan, michael jackson, hollywood, hamburger, kovboylar vb. gibi uzayıp giden süslü püslü bir listeden ibarettir muhtemelen. ama benim gibi dangalakların aklına hep sömürü, cinayet, ırkçılık, işgal, bebek kanı, yozlaşma, kyoto protokolü, silahlanma, yalan, bush, puşt vb. gibi uzayıp giden bir başka ama daha karanlık bir liste geliyor.
özellikle
12 eylül'den sonra siyasetin öcü ilan edildiği bu memlekette, bireyselliği bencillik olarak algılayan mantar ve likenlerin rahatlarını bozmadan bir dala sarılıp mutlu mesut bir
koala edasında yaşama isteklerini anlıyor ve bundan gocunmuyorum ama dünyada abd'nin neden olduğu pislikleri görüp de isyan edenlere karşı "şşşt, sessiz olun uyuyoruz" demelerinden hoşlanmıyorum. ağızlarına burunlarına
okaliptus yaprakları tıkıştırmak geliyor içimden.
şarkılarıyla, filmleriyle, resimleriyle, konuşmalarıyla birileri vahşileğe karşı ses mi çıkarmaya çalışıyor? "mesaj verme kaygısı", "zorlama" filan deyip çıkın işin içinden, aman suya sabuna dokunmayın.
abd'ye laf sokma psikolojisiymiş! arkadaşım, elimde olsa neler sokacam bir bilsen!