abazanlığın doğumu, gelişimi ve yayılması olarak üç fazda ele alınmasıdır.
1 - hormonların gelişmesiyle abazan olunur. vücut "pompala pompala" nidalarıyla gerekli organları uyarır
2 - "hayır ben değilim, hayır" psikolojisiyle davranılır. "ehehe mehmet de abazanmış lan geçen gün, hehehe" tarzı ezik cümleler kurulur arkadaş arasında
3 - "ülkemizde cinsel açlık ne kadar kötü değil mi ?" gibi muhabbetlerle karılara yazılır, başarısız olunur.
cinsel açlığın sebep olduğu, ülkemizdeki acı gerçek ve tabudur abazanlık. bundan ötürü en kısa sürede, insan psikolojisi üzerine eğitim alan insanların bu konu üzerine esaslı bir şekilde eğilmeleri gerekmektedir.
itü sözlük sayesinde konu üzerine master- doktora veyahut benzeri alanlarda çalışma yapacak tıp öğrencilerine büyük avantajlar sağlanmaktadır bu konuda. buyrun ;
halbuki bu bana hiç de şirin, hiç de güzel, zeka dolu espiri ya da olumlu gelmiyor.
hani lisede birisi osurur, sonra "kim osurdu" bakışlarıyla etrafa laf atar. "öff yeter be, osurmayın ama" filan der. aklınca kendi osuruğunu bu biçimde örtmeye çalışmaktadır. halbuki osuruk doğal, insani bir olay, bir dürtüdür ama ergenlik daha bu gibi konuların aşıldığı bir dönem değildir. işte buradaki durum da aynıdır. lakin işin boku çıkmış, ortalık da bok denizine dönmüş...