belki ilginizi çeker
  1. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · 2012
  2. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  3. · yaran diyaloglar
  4. · uludağ sözlük
  5. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  6. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  7. · 100 opera
  8. · ananı potaya asarım amına smaç basarım
  9. · 11 aralık 2007 porto beşiktaş maçı

abazan dostu winning eleven  

1. çok haklı bi' slogan. gerçek... öncelikle konami'den allah razı olsun. severek mıncırıyoruz vallahi... neyse cümleyi analiz etmeye başlayalım. "dost" kelimesini hemen fark edeceksinizdir di mi? edin; çünkü bu alışık olduğumuz dostluk kavramı gibi değildir; mesela bazılarına eski günlerdeki topçuluğunu, bazılarına hayatı boyunca nail olamadığı keyfi yaşatmaktadır winning, bi' nevi iyilik perisidir, onu belirtmektedir. böyle dosta can kurbandır. diğer taraftan abazanlık kısmı cümlenin aslında en karmaşık noktasıdır, kabul edelim, zoraki bi' durumdur öncelikle. onlarca adam bi' mekanda ikili gruplara ayrılıp, birbirlerinin küfürlerini, hırslarını, sevinçlerini, laubaliliklerini çekmekleri, üstüne üstlük hiçbi' işleri güçleri yokmuş gibi saatlerce masayı rehin almaları winning'in şehvetini gözler önüne sermiyor da ne yapıyor sayın ademoğlu? hali hazırda göğüs ucuna benzettiği analogları açmadan oynayamayan, edit kısmından hayalindeki hatunu yaratıp, maç esnasında replay yaparak pozisyon arayan son derece öküz insanlar vardır, yalan değil. winning'e duyulan bu arzu, insan ilişkilerini ancak; "eline verdim gene", "nasıl koydum ama" gibi cümlelerle girmesinden öteye etkilemez. kız görünce geçiyor, ürkülmesin. bulaşıcı da değil. yine de o kadar da büyütülecek bi' mevzu olduğunu sanmıyorum.

(bkz: ukteydim doldum)

hatta;

*

edit: büdüt
    (zoser, 05.02.2008 09:59 ~ 10:03)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil