1967 eskişehir doğumlu idi. 1992'de gürcü istilası ile patlak veren gürcü- abhaz savaşında türkiye'den gidip savaşan gençler arasındaydı. savaşta büyük kahramanlıklar sergiledi ve nihayetinde 20 eylül 1993'te başkent sohum'a düzenlenen son saldırıda vefat etti. kendini bağımsızlık için feda ettiğinde yirmi altı yaşındaydı. ondan geriye kalan satırlar şunlar:
"ben eskişehirden abagba bahadır.
apsuwayım. dünyaya apsuwa olarak, abaza olarak geldim. vatanım faşist işgalci gürcü güçleri tarafından işgal edilince üzerime vazife sayıp vatanımı savunmak için hemen buraya geldim. burası bizim anavatanımız, ata vatanımız…
ben devlet dairesinde çalışıyordum güzel bir geleceğim vardı. 4 milyon maaş alıyordum. diğer arkadaşlarımın da işi gücü vardı. türkiye`de kalsaydık burada ölmezdik. sakat kalan arkadaşımız olmazdı. işimizle geçinirdik. akşamları kahvemizde okeyimizi oynardık, sabah işe giderdik bir de güzel bir kız bulup evlenirdik. bu imkanlarımız vardı ama içimiz rahat etmedi. buraya gelen insanlar kendilerini buranın bu toprağın bir ferdi kabul ettiler, o yüzden geldiler .şu unutulmamalıdır ki, faşizm her zaman hüsrana uğramıştır. gürcü faşizminin sonu da hüsran olacaktır. burası anavatanımızdır halkımızın kaderini kendimiz belirleyeceğiz.''
bu satırları kendi sesinden ölümünden çok kısa bir süre önce kaydedilmiş haliyle dinlemek isteyenler için video da mevcuttu ama bulamadım şimdi. göremediniz videosunu. hastanede, hasta yatağında söylendi bu sözler. yaralı birini düşünün. yatıyor. güçlükle konuşuyor ve dilinden yukarıdaki sözler dökülüyor. pişmanlık ya da ölümden korku değil söyledikleri; hala uğruna öldüğü ya da öleceği şeyi savunuyor aynı inançla. davasına inanan bir yüreğin son eylemi bu. biraz sonra öleceğini bilen bir genç, bu kadar genç yaşında nasıl bu kadar metin olabilir bilmiyorum. bildiğim, bu görüntüler, bir insan olarak benim içimi yaktı. ruhun şad, mekanın cennet olsun abagba.
("abagba" sülale adıdır. bakınız:
çerkesler'de aristokrasi ve
çerkes sülale adları )