görseller
a history of violence 

belki ilginizi çeker
  1. · jedi mind tricks
  2. · şiddetin tarihçesi
  3. · birbirine benzeyen ünlüler
  4. · türkçeye saçma çevrilmiş film isimleri
  5. · yabancı filmlerin ismini türkçeye çevirme ekibi
  6. · john cusack
  7. · maria bello
  8. · viggo mortensen
  9. · en etkileyici finale sahip 40 film
  10. · david cronenberg
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  3. · new moon
  4. · 100 opera
  5. · annelerin yakışıklı anlayışı
  6. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  7. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  8. · cive pakistan
  9. · özlü sözler

a history of violence  

1. david cronenberg üstadın aynı adı taşıyan,john wagner'ın yazdığı çizgi roman uyarlaması.viggo mortensen,maria bello,william hurt,ed harris gibi isimlerin oynayacağı filmde bir babanın restoranda işlediği cinayetten sonra değişen hayatı irdeleniyor.merakla bekliyorum bakalım cronenberg üstad nasıl bir kurgu yapacak bu filme diye.
    (man on the moon, 29.01.2005 13:38)
  2. yaklaşık 1,5 senedir beklediğim 2 film vardı.the brothers grimm ve a history of violence.sebebi ise duruşları ve farklılıklarıyla diğer yönetmenlerden ayrılan iki isme sahip olmasıydı.iki film de bugün vizyona girdi ve henüz izlemedim.içlerinden özellikle bu film gayet olumlu eleştiriler almakta ve kaliteli bir kadroya sahiptir.zaten şu bir gerçektir ki bu iki yönetmenin filmleri 10 üzerinden 2 alsın,en kötü eleştirileri toplasın,yine de izlenmelidir.bu adamlar gerçekten eleştirmenlere değil,uç-bucak tanımayan hayallere,aşırılıklara film yapmaktadırlar.
    (floydzede, 09.12.2005 23:07 ~ 23:18)
  3. sonunda "ee ne oldu şimdi?" dedirten saf şiddet içeren film.
    (melodis, 10.12.2005 12:12 ~ 19.05.2007 22:53)
  4. ayrıca başrolünde viggo mortensenin alıştığımız aragorn dan çok farklı bir rol aldığı film.

(bkz: yüzüklerin efendisi)
    (melodis, 10.12.2005 12:13 ~ 19.05.2007 22:53)
  5. 1.5 sene bekleyip bugün izlediğim ama tatmin olamadığım cronenberg filmi.fragmanını izleyen bir insanın bile yakın tahminlerde bulunacağı bir film ayrıca.favori yönetmenim cronenberg e yakışmamış açıkçası.bu filmin kalitesizliğinden ziyade cronenberg den beklentilerimden ötürüdür.nerede o naked lunch ta daktilodan yarak çıkmasından bile anlam üreten,nerede o videodrome da karından kaset çıkmasına bile anlam yükleyen cronenberg.insan içindeki şiddet eğilimi,aile bağlarının önemi gibi konular iyi işlenmiş,oyunculuklar gayet doyurucu olmasına rağmen cronenberg in köklerine dönmesini farz kıldıran,vizyondaki belki en kaliteli filmlerden ama cronenberg in en zayıf halkalarından olan film.
    (floydzede, 12.12.2005 02:14 ~ 20.12.2005 13:27)
  6. yönetmen cronenberg olunca ister istemez insan büyük beklenti içinde gidiyor filme. şimdi burada ali atıf bir gibi "hakkında çok şey okudum, sonra filmi izledim ama bir nane yok" demek yerine ben filmde olan kendimce gördüğüm nanelerden bahsedeyim.

filmi izlemeden önce kafamda iki şık vardı. cronenberg ya kurguyla bizi ters köşeye yatıracaktı, oha falan olacaktık*. ya da kendine has üslubuyla değinmek istediği birtakım noktalara değinecek, yani filmi açık bırakacaktı. nitekim izleyenler bilir, ikincisi oldu.

filmin konusu adından da anlaşılacağı üzere: şiddet. şiddetin çıkış noktası, şiddetin uygulanması, şiddetin eğilimi, şiddetin neden ve sonuçları şeklinde alt kollara ayrılabilir (abartmayalım). filmin ilerleyen o ağır temposunda karakterlerin yavaş yavaş şiddet eğilimi göstermesi, berserk geçirirken ki halleri çok hoşuma gitti ve bu ağır tempo içinde şiddetin yumruktur, tokattır, sekstir şeklinde gösterilmesi de ayrı bir haz verdi bana. sonuçta şiddet gibi bir unsuru 8 ayrı koldan görmemi sağladı cronenberg. bu nedenle şimdi ben bu filme kötü mü desem, iyi mi desem yoksa ali atıf bir gibi "bir nane yok" mu desem bilemedim. her filmde verilen mesajın aksine önemli olan alınan mesaj olduğu için ben alacağımı aldım, mutluyum.

peki beklentilerimi karşıladı mı? hayır.
    kötü mü olmuş? hayır.
    daha iyisi olabilir miydi? evet.
    (man on the moon, 18.12.2005 16:10)
  7. su sıralar vizyonda olan psikolojik gerilim kategorisine sokuşturulmuş olan film, yine amerikanın bize kazık atmış olduğu iki saatlik bomboş filmlerinden biri olmakla birlikte filmin sonunda "bu kadar da kötü olmamalıydı" dedirten, ne komiktirki üstüne bir de oscara aday olmuş film..
    ama aferin filmin adını güzel seçmişler.ona aldanıp filme girmenize sebep olabiliyo.
    gitmeden önce son bir kez daha düşünün derim ben..
    (kokulu battaniye, 24.12.2005 17:58 ~ 18:00)
  8. hiçbir şeye yanmam da ed harris gibi bir oyuncunun şu filmde heba edilmesine yanarım. ayrıca madem adamın (filmdeki ana karakterin yani) hayatı joey ve tom olarak ikiye ayrılıyor, adamın yaşadığı dönüşümü, iç dünyasındaki çatışmaları, çölde geçirdiği yeniden doğuş dakikalarını birazcık anlatsalardı bari de, filmin derinliği diyebileceğimiz bir ölçü biriminden söz edebilseydik.
    (amorph, 01.01.2006 15:59 ~ 16:05)
  9. başrol oyuncusu şiddettir bu filmin, viggo mortensen değil. konvansiyonel holywood filmi gibi yorumlarsanız bi bok anlamamanız gayet doğal. şiddeti tetikleyen duyguları, şiddetin tetiklediği duyguları, "iyi" şiddet-"kötü" şiddet ikilemini, kimlik kavramını, toplumun ve toplumu oluşturan ailenin değer yargılarını sorgulamaya iten bi film. holywoodun majestik fakat bir o kadar da yapmacık sinematografisine başkaldırı bir bakıma. bütün bunlar bi kenara, cronenbergin hatrına izlenmesi gerekir.
    (soulforged, 08.02.2006 23:01)
  10. yönetmeninin david cronenberg olduğunu duyunca hafızaya alınan, viggo mortensen'in etkileyici oyunculuğu ile taçlanan film. tamamlayıcı olarak yönetmenin eastern promises adlı filminin izlenmesi önerilir.
    (chillout, 01.05.2008 15:55)
  11. jedi mind tricks'in yeni albümü.. parça listesi:

parça listesi:

1) intro
    2) deathbed doctrine
    3) deadly melody(feat. block mc cloud & demoz)
    4) monolith
    5) those with no eyes(interlude)
    6) trail of lies
    7) heavy artillery
    8) seance of shamans(feat. outerspace & doap nixon)
    9) geometry in static(interlude)
    10) godflesh(feat. king magnetic & block mc cloud)
    11) terror(feat. demoz)
    12) butcher knife bloodbath
    13) the sixth gate shines no more (interlude)
    14) death messiah
    (damned, 20.11.2008 22:31 ~ 22:31)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil