|
|
- türkçesi silahlara veda olan ernest hemingway'in eseri olan novel. etkileyici bir anlatıma ve akıcı bir usluba sahip bir kitap olup okumaya başlayınca elden bırakamama etkisi bırakmaktadır
- büyük yazarın ernest hemingway 1. dünya savaşında gördükleri üzerine kurduğu bu roman birçok bakımdan tolstoy'un eseri harp ve sulh'a benzetilir. ayrıca hemingway'in buromanda ulaştığı üslup özelliği dünya edebiyatında çığır açmıştır.
- birinci dünya savaşında italya'da ambulans şöforlüğü yapan kahramanımızın savaş sırasında başına gelenleri çarpıcı bir dilde anlatan kitap. aşk ve savaşı ustaca karıştırıp sürükleyici bi hale getirerek bazı bölümleriyle çok zevk veren ve hüznü yaşatan bir hikaye yaratmış hemingway amcamız. fakat konuşmalara daha az verseymiş dahada iyi olurmuş.
- ernest hemingway isimli aşmış amerikan yazarın, 1954 nobel ödüllü kitabının ismidir. roman, 1. dünya savaşı döneminde italya'da geçer ve ambulans şoförlüğü yapan bir amerikalı ile gönüllü bir ingiliz hemşire arasında geçen aşkı anlatır. savaş zamanlarını ve kişileri mükemmel bir şekilde anlatan kitap sonunda beni ağlatmayı da başarmıştır. yamulmuyorsam kitabın ismiyle aynı ismi taşıyan iki de film çekilmiştir ama benim aklımda kalan yine silahlara veda'dan ilham alan ve sandra bullock ile chris o'donnell'ın başrollerinde oynadıkları "aşkta ve savaşta (in love and war)" filmidir.
- varoluşçu edebiyatın kalelerinden ernest hemingway'in muhteşem kitabı... özellikle son bölümdeki "ya ölürse... ölmez,ölmez...ama ya ölürse? hayır ölmez,ama ya ölürse?" kısmıyla beni benden almıştır.
- okuyanı tır çarpmışa çeviren bir kitaptır. çanlar kimin için çalıyor'a benzeyen bir kitaptır aynı zamanda fakat çanlar kimin için çalıyor'a göre daha pasifisttir hemingway bu kitapta.
- kadir inanır'ın bir filmi, şöyleki; ali duran, senelerce suça karışmış, can yakmış bir adamdır. artık bu alemi terk edip, güzel bir yuva kurmak düşüncesindedir. ancak, kardeşinin intikam hırsı yüzünden kendini yine çatışmanın içinde bulur. kadir inanırdan silahlara veda etmek isteyen bir adamın müthiş dramı. yönetmen: fuat özlüler oyuncular: kadir inanır, perihan savaş, hikmet taşdemir.
- ernest hemingway'in tamamen kendi yaşadığı tecrübelerden yola çıkıp yazdığı ve 1954 yılında nobel ödülünü aldığı romanı.
|