|
|
- anathema'nin the silent enigma albümünden bir parça daha girişindeki!:bir grup bir akustik gitarı bu kadar mı iyi kullanabilir!: inceden keman sesleri hüznü yaşatır insana sonra gelen atakla kininizi vurursunuz öfkeniz doruk olur vokal oturur yüreğinize*sonra yavaşlar bir ara acı çekersiniz içkinizden yudumlarsınız ağlar gibi..silence silence silence!! sonrasını dinlemek için dertsiz ve dayanıklı olmak lazım..acı ve öfke..
where echonia wept*
sözleri:
i bear the seed of ruin
a golden age turned to stone
elysium... to dust
for this, a tragic journey
a vision of a dying embrace
scattered earth
silence...
where echonia wept
i sank into the silent desert
fallen am i,
in solitude of a broken promise
...i cried alone
my empyrean is a scar
from the memory of her beautiful life
forever was her name
fulfilment lost in a lifetime of regret
ornate peace would cover me
as i would die now...
for one last wish
- albümün genelindeki karamsarlık ve saldırganlık yerini bu şarkıda ölümün gerçekliğinin verdiği korkuya ve hafif bir ürpertiye bırakır ki bu hislerin ruhtan bu denli hızlı akışı insanın başına ancak boğaz köprüsünün tepesinde gelir herelde..
- çayır çimen üzerinde geçen bir klibi vardır bu şarkının.
- anathema'nın anathema olduğu şarkılardan biri. konserde çalarak bizi şaşırttılar. onca clubber arasında şaşkınlığa sebep olan harika kin ve nefret şarkısı. bir vokal ancak bu kadar iyi aktarır duyguları.. bir haykırış ancak bu denli dokunur insana ve kendine eşlik ettirir insanı. arada okunan dini tınılı sözler de tüylerinizi ürpertip o denli tedirgin eder sizi..
- sonlarına doğru arapça sesler de olan en şaaane anathema şarkılarından biri..belki de en şaanesi...
- her türlü metal öğesini bünyesinde barındıran şarkı. doom diyip geçemezsin. öldürücü özelliği vardır. başındaki vokalle direkt olarak nefrete dönüş olur. sonrasında dağıtış gelir. öfkeyle çırpınırsın. sonrasında yavaşlar ve içine dönüp (tragic journey) sorular sorup cevaplar alırsın. tekrar coşar ve tepkilerini dile getirirsin seslice, haykırarak. ağlarsın yalnız kendin, ve sadece kendin için. gene dayanamaz ve tepkiler verirsin herşeye. bitmez tükenmez bu işte. my empyrean is a scar, from the memory of a beautiful life. en son ise en son isteğin olan ölüme yaklaşırsın. one last wish..
- içinde sela sesi dahil her türlü tınıyı barındıran,brutal vokallerin en güzellerinden birinin seslendirildiği,doom metal öğeleri içeren anathema klasiği.
- nicki adyingwish olan yazar dostumuz bu şarkıyı çok sevmektedir. fakat nicki alırken boşluk kullanabileceğini bilmediği için bu şekilde alamaz.
ayrıca çok da unutkan bir şahsiyet olması muhtemeldir, çünkü zamanında bu açıklamayı yaptığını hatırlamamaktadır.(venom, 15.05.2005 23:07 ~ 13.08.2005 11:39)
- - 1-2 ekim 2004 anathema istanbul konseri'nde fişüüüüv fuşuuuuuv efektleriyle amına koyulmuş olan anathema eseri.
- çayır çimen üzerinde geçen bir klibi yoktur, hiç bir zaman da olmamıştır. ama yer aldığı albüme adını veren the silent enigma isimli şarkının çayır çimen üzerinde geçen klibi izlenesidir.
- adyingwish rumuzlu dallamanın boşluk bırakmadan yazmasının amacı; şarkı yorumlarıyla nickaltıların birbirine karışmasının önüne geçmektir. daha sözlüğe giri girmeden sözlüğün ebesiyle yakınlaşmak istememiştir. **
- planescape torment atmosferi bir frp sever için ne ise bu şarkı da doom alemlerinde odur. the silent enigma gibi muazzam bir albümde, darren white yerinde vincent'ın duygulu sesi ile yıkar geçer.
silence.
- "as i would die now... for one last wish" ile anlatmak istediğini vermis olan anathema eseridir, yerden göğe kadar metal nedir hissetmek için idealdir.
- ölmeden önceki son istek.vincent'ın vokalinin doruğa ulaştığı parçalardandır.son anathema konserinde de gayet güzel icra edilmiştir.
- diğer onlarca anathema şarkısı içinde grubun yapmak istediği müziği,grup elemanlarının içlerinde bulundukları ruh halini en iyi yansıttığını düşündüğüm klasik.girişinin insanı ağlatabilitesi çok yüksektir.
- içimdeki tüm yaraların kabuğunu kaldırarak, kanatan, kanattıkça da haz duymama sebep olan, ruhsal yolculuk aracı bir eser.
- gece olmuş herkes yatmıştır.. evde uyanık bi tek sen kalırsın.. sen de bu boş ve sıkıcı zamanını bilgisayar başında geçirirsin.. saat ilerleyince düşünürsün ki millet rahatsız olmasın diye kulaklıklarını takarsın bilgisayarın.. aradan biraz zaman geçer.. ve winamp, kahpelik katsayısının verdiği yetenekten dolayı sana en koyacak şarkıyı yine şıp diye bulmuştur.. a dying wish çalmaya başlar bir anda.. o ilk notalardan anlarsın zaten şarkının seni seyahat ettireceğini.. gözlerini kapatırsın şarkıya kendini öyle bir kaptırırsın ki birden öldüğünü görürsün ve senin selanın verildiğini duymaya başlarsın.. sonra yeniden vincent şarkıya girer.. birden irkilirsin.. beklemiyorsundur.. hafif gözlerini açarsın hayal olduğunu farkedip sonra şarkı bitsin diyerek kapatırsın yine gözlerini.. o kadar kısacık sürede tekrar kaptırırsın kendini şarkıya.. daha sonra o notaları yeniden duyarsın.. yavaş yavaş ayaklarının yere bastığını hissedersin.. her şeyin bittiğini farkedersin.. ve suratında ufak bir gülümseme belirir..
- şarkının güzelliğini, yarattığı endikasyonları ve advers etkilerini bir kenara alırsak benim için şarkının özeti:
"elysium... to dust."
05.35 itibariyle daha da mükemmelleşir. ayrıca vincent cavanagh kişisinin de söylerken kendini aştığı parçalardan biri kesinlikle. canlısı dinlenmediyse "hayattan istekler" listesine girmeli elbette.
"for one last wish."(iao, 29.12.2006 21:46 ~ 22:36)
- vincent cavanagh ın brutal vokalinin ne kadar iyi olduğunu gösteren parçadır, anathema nın en iyi şarkılarındandır, tadından yenmez cinstendir, şaheserdir.
- "elysium...to dust" mısrası zaman zaman her şeyi özetleyebilir bu şarkının.
(ayqch, 09.01.2007 05:42)
- 27 mayıs 2006 anathema ankara konserinde güzelim seyircinin isteğini kıramayıp grup üyelerinin birbirine bakışından sonra çalınan mükemmel ötesi, buram buram doom kokan ve beni anathema fanı yapan tek şarkı. bu şarkının ne kadar güzel olduğunu anlatmaya ne benim ne de orhan pamuğun türkçesi yeter.
türkçe mealinide koyayım:
dyıng wısh
ölen dileği (son dilek)
ı bear the seed of ruin
yıkımın tohumunu taşıyorum
a golden age turned to stone
altın bir çağ, taşa dönüşmüş
elysium... to dust
(elysium toza donustu )
for this, a tragic journey
bunun için, trajik bir yolculuk
a vision of a dying embrace
ölen bir birleşmenin görüntüsü
scattered earth
serpilmiş toprak
silence...
sessizlik...
where echonia wept
echonia'nın ağladığı yerde
ı sank into the silent desert
sessiz çölün içine gömüldüm
fallen am ı,
battım ben
ın solitude of a broken promise
bozulmuş bir yeminin yalnızlığında
...ı cried alone
...tek başıma ağladım
my empyrean is a scar
empyreanım yara olmuş
from the memory of her beautiful life
onun güzel hayatının anısından
forever was her name
sonsuzluktu onun adı
fulfillment lost in a lifetime of regret
pişmanlık dolu bir hayatta, başarı kaybolmuş
ornate peace would cover me
muhteşem huzur beni kaplardı
as ı would die now...
çünkü şimdi ölürdüm...
for one last wish
tek bir dilek için
- anathema'nın içinde tanıdık ezgiler bulunduran *,insanı bir anda umutsuzlukla çevreleyen aşmış şarkısı.gerçekten düşündürüyor ölmeye değer son istekleri...
- sky and earth silence kısmı öldürür adamı.
- vincent cavanagh 'nın silence dediği anda, tüylerin şahlanmasına sebebiyet veren anathema eseri.
- orta yerinde sela verilen anathema şarkısı. dark tranquillity'nin lethe isimli parçasının ekürisi olarak dinlenesi şarkıdır.
- harika anathema şarkısı..
(bkz: yok böyle bir şey)
- maalesef bizim anathema konserlerinde izleme şerefine ulaştığımız klasik değildir gerçek a dying wish. anathema'nın en sevdiğim konseri olan 96 krakow'a bir bakınız;
http://www.youtube.com/...
the silent enigma çıktıktan sonra verilen konserlerden biridir. bugün izlediğimiz anathema'yla pek alakası yoktur maalesef. oha vinny böyle miydi? dedirtir.
izleyip izleyip bunalım yapılası bir konserdir. tamamını izlemeniz tavsiye olunur.
|