aşti 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. kıs. ankara şehirlerarası terminal işletmesi.
    istanbul esenler otogarı'ndan çok daha düzenli,güzel ve moderndir. gelen ve giden otobüslerin tıpkı havaalanlarında olduğu gibi panolarda belirtilmesi,kapalı alanda ferah ferah beklemenin mümkün olması sebebiyle çok güzel bir otogardır.
    not: muhtemelen yazmaya üşenmiş olan ukteciye selam olsun.
    (battal boy cekirge, 14.06.2005 11:44 ~ 11:45)

2. bir tüpün içinden geçerek ankaray istasyonuna ulaşmak insanda biraz uzay çağı hissi yaratabilir.
    (azwepsa, 14.06.2005 12:21)
  3. feci karanlık, yer yer pislikten geçilmeyen otobüs terminali. yine de esenlere göre çok daha iyi olduğu ve hemen dibinde bulunan ankaray sayesinde işlevselliği artan otobüs terminali.
    (creepingdeath, 15.06.2005 14:08)
  4. bazen kötü hatırlanacak zamanlara da sahne olur bu mekan. bir de değnekçi ve yazıhaneci profili cudi dağı tadını yakalamıştır. esenler+harem/2 gibi bir şeydir.
    (palanthaser, 15.06.2005 16:23)
  5. akla ankara'nın soğuğunu bir kere daha getiren terminal.
    (gülümsün, 15.06.2005 16:24)
  6. içinde ne ske derman olduğunu çözemediğim bir de rollercoaster simülatörü bulunan mekan. işin daha da garibi bu simülatör aktif ve başında adam bekliyor. yani merak içerisindeyim kim otobüs yolculuğu öncesi veya sonrası öyle bir simülatöre binmek ister ?
    (twinkle, 10.07.2006 21:05)
  7. ankara'ya ilk defa gidenler için dönüşte aşti diye bir yer yoktur, aştinön diye bir yer vardır.

- amca otogara nasıl giderim (hehe yeniyim bi defa geldim hatırlamıyorum)
    + yigenim arabaya bin (dolmuş herhalde) aştinönde in...
    - saol amca (kaççç)
    + never mind, yegenim.. (kim bilir ne)
    (gelirsemkal, 10.07.2006 21:13 ~ 21:14)
  8. duyurular için kullanılması gereken hoparlörlerinden bangır bangır ezan yayını yapan insanların yönettiği işletme.

(bkz: i melih gökçek)
    (ağ kablosu, 04.08.2006 21:06 ~ 07.12.2007 00:33)
  9. taksicilerin "taksi lazım mı?" sorularına sürekli maruz kalınan, birilerinin sırf tabelalarının önünden geçiyorsunuz diye önünüze atlayarak sizi şiddetle kars'a veya samsun'a göndermeye çalıştığı, özellikle kışın bekleme yerindeki oturaklara oturmanın tavsiye edilmediği-bunun evsizi var uykusu geleni var köşede kıvrılıp yatacak olanı var- nadide işletme.ankaray'ın son durağı.
    (gaia, 04.08.2006 21:36)
  10. i.melih despotizminin şehir içi servisleri kaldırışıyla vatandaşın sarhoş, it kopuk, korsan taksicilerin insafına bırakıldığı değnekçi cenneti iğrenç mekan.
    (nicomedes, 31.03.2007 01:09 ~ 01:27)
  11. taksicilerin dışında orda bulunan,mevcut hamallar tarafından da aptal yerine konmaya çalışılacağınız,otobüslerin hiç bi zaman tam vaktinde kalktığını görmediğim,büfecilerinin insanı çileden çıkardığı ankara otobüs terminali.
    tek iyi yanı ankaray bağlantısı olması,dolayısıyla kolay ulaşılabilirliğidir.
    (rhododendronluteum, 31.03.2007 01:17)
  12. halen öyle midir bilinmez ama yapıldığı tarihte yamulmuyorsam "avrupa'nın en büyük otobüs terminali"ydi. çok büyük başarı ya böyle bir yapıya sahip olmak, ondan tanıtmışlardı sanırım.

japonlara alıştık zaten de elin fransızı hızlı treniyle sürat rekoru denemesi yapıyor, biz büyük otogar yapmakla övünüyoruz.
    (tazmanya canavarı, 08.04.2007 23:42)
  13. emeke yakın olması nedeniyle, emek semtindeki emlakların fiyatının ciddi miktarda düşmesine neden olmuş, otobüs terminali.
    (azerichild, 25.08.2007 22:57)
  14. uzaktan bakınca hiç de fena gözükmeyen terminal.

(bkz: http://www.panoramio.com/...)
    (fen liselim, 27.08.2007 02:16)
  15. (bkz: maşti)
    (emrahman, 23.12.2007 01:34)
  16. ankara'ya her dönüşte beni karşılayan soğuk, kalabalık ve itici mekan.
    (hayri potur, 23.12.2007 01:48)
  17. (bkz: çankırı çankırı çankırı çankırı mı abi)
    (jemand, 23.12.2007 01:51)
  18. cebinizde istanbul bileti olmasına rağmen, bir anda arkadaşların yönlendirmesiyle kendinizi çorum'a giderken bulabileceğiniz müessese.
    (batan gemiden hesap sorulmaz, 23.12.2007 02:00)
  19. yersiz, yurtsuz, aç insanlara kalacak yer. ayrıca evden kovulduğunuzda size kucak açar.
    (metalkorsan, 31.12.2007 00:25)
  20. tatillerden ankara'ya dönüşte gözüme daha da itici görünen,bugün yürüyen bantın sonundaki asansörün bozuk olduğu ne hikmetse,her adımınızda önünüze eşyalarınızı taşımmı abla,taşıycı isteyenn var mı taşıycı diye bağıran acayip insanların olduğu,korsan taksiciye denk geldiyseniz kavga etmenizin kaçınılmaz olduğu kendimden biliyorum, her daim hareket saati geçmiş otobüs kaptanlarının dikkatine diye uyarının yayınlandığı,soğuk,sevimsiz terminal işletmesi..
    (kemancı cerenimo, 08.02.2008 17:42)
  21. ticari zekamı açan yer. yastık, sıcak çay yerine küçük vakumlar satılmalı. zira ne zaman azıcık oturayım desem oturamıyorum, kayıyorum şu bank bozması koltuk çakması nesnelere. gözlemlediğim kadarıyla bu dertten muzdarip olan bi ben de değilim. küçük vakumlar işi görür diye tahmin etmekteyim.
    (mor kulaklı mavi kurbağa, 08.02.2008 18:14 ~ 18:39)
  22. "abla havaş mı
    havaş mı abla
    abla uçak kaçta
    kaçta abla"

aşti..
    (elmyra, 01.03.2008 15:09)
  23. her yolcu uğurladığımda beni buruklaştıran giden yolcu peronunda buruk, gelen yolcu peronunda nispeten mutlu insanlarla karşılaşılan, taksicileri lanet ötesi ankaray tüp geçidiyle ulaşımı kolay ankaranın şehirler arası otobüs terminalidir.
    (speleofizik, 05.04.2008 01:38)
  24. antalya samsun istikametindeki otobüslerle ankara ya ilk (ve muhtemelen bu yolla son) gidişimde gece yarısı 3 te karşısındaki anayolda piç gibi bırakıldığım yerdir. karşımdaki koca aşti yazısını görünce bir yandan 'aşti ne demek lan ?' diye çemkirirken, bir yandan napçam ben şimdi nasıl oraya ulaşacağım diye kendi kendime söylenmişimdir. hemen akabinde koca ana yola bavullarımla beraber kendimi attım efendim. arkadan taksici bir amca 'ordan geçilmez alt geçite inecen' diye feryat kopardı. haliyle o saatte alt geçide inmeyen ben, alınmayı beklediğim süre zarfında şunu öğrendim ki,
    -eğer bir şehre karayolu ilk kez gidiyorsanız ve firma, ama efendim dışarıda bırakıyoruz otogara girmiyoruz diyorsa, eyvallah abi, ne demek demeyiniz.
    -ankara gece çok soğuk oluyor, boynunuza bir t-shirt dolamak zorunda kalabilirsiniz hazırlıksız iseniz. iklim değişikliğini hesaba katınız.

bunun haricinde istanbul a otobüsle dönerken tekrar buraya uğradığımda da çok güzel pizza yapan bir kafe olduğunu keşfettim içinde. bir tane ısmarlatmadan kendinizi uğurlatmayınız.
    (inthepainofsalvation, 14.04.2008 21:00)
  25. her terminal kadar ruh yığınıdır. oturursun, gidilecek yer neresi olursa olsun gitmek kavramının yarattığı hüzün karışımı buruklukla bir efkar yapayım dersin, kullanıyor olsan bir sigara yakıp öylece "git"mek ortak noktasında buluşmuş hikayelere üfleyesin istersin dumanını, ama sigara içmek yasaktır tabi içeride, hevesin kursağında kalır."hareket saati geçen otobüs kaptanlarının dikkatine. bir an önce peronları boşaltınız, aksi takdirde cezai işlem uygulanacaktır" diyen hanım ablanın 'uygulanacaktır'daki abuk vurgusuna takılırsın. düşünürsün, yol boyunca düşünecek bir şeyin olur. en asil takıntıların mekanı bir yerde.
    (merkep, 14.04.2008 21:21)
 sayfa  / 2