|
|
- sözleri:
"aşk yeniden
akdeniz'in tuzu gibi
aşk yeniden
rüzgârlı bir akşam vakti
aşk yeniden
karanlıkta bir gül açarken...
aşk yeniden
ürperen sahiller gibi
aşk yeniden
kumsalların deliliği
aşk yeniden
bir masal gibi gülümserken
gözlerim doluyor aşkımın şiddetinden
ağlamak istiyorum
yıldızlar tutuşurken gecelerin şehvetinden
kendimden taşıyorum
aşk yeniden
akdeniz'in tuzu gibi
aşk yeniden
rüzgârlı bir akşam vakti
aşk yeniden
karanlıkta bir gül açarken...
aşk yeniden
bitti artık, bu son derken
aşk yeniden
aynı sularda yüzerken
aşk yeniden
rüya gibi bir yaz geçerken...
gözlerim doluyor aşkımın şiddetinden
ağlamak istiyorum
yıldızlar tutuşurken gecelerin şehvetinden
kendimden taşıyorum
aşk yeniden
unutulmuş yemin gibi
aşk yeniden
hem tanıdık hem yepyeni
aşk yeniden
kendini yarattı kendinden"
olan, insana akdenizi hiç görmese bile o iklimi hissettiren enfes şarkı.
- biten asklardan sonra insani acaip rahatlatacak ve ona mutluluk verecek vaka
(salça, 21.03.2004 02:01)
- akdenizin tuzu gibi bişe.acidir.yakar degdigi yeri
- yeniden mi; sittiirr dedirten şaka
- yeni türkü'nün aynı adı taşıyan albümünde yer alan bir şarkı
- "bitti artık bu son derken" dizesi ile insanı umuda sürükleyen yeni türkü şarkısıdır. zira içinden çıkılmış olan ve aşka lanet ettirmiş, "hay sevmez olaydım, nasıl bir hata bu!" şeklinde serzenişlerde bulundurtmuş ilişkiden sonra insan "bitti artık, bu son!" der. ama sonra da bi bakar ki karşısında yepyeni bi insan ve gözleri doluyor aşkının şiddetinden!..
hem tanıdık hem yepyeni..
- henüz taze bir ilişkiye sahip olduğunuz sevgiliyle yaz tatili planları yaparken hafifçe mırıldandığınız ve akdenizin kuytu bir koyunda çadır mı kursak acaba diye düşünmenize sebebiyet veren insana heyecan ve ümitle yeniden başlama gücü veren muhteşem şarkı.
- umudun başlaması,sevincin geri dönmesi, anlamsız gülüşler ...
- sözleri murathan mungan'a aittir... murathan mungan'ın söz vermiş şarkılar albümünde nükhet duru yorumlamıştır bu şarkıyı...
- gözlerin yaşama karşı sarhoş olmuş; hiçbir zaman gerçeyi göremiyorsun yanında o var birden kulaklarında bir melodi çınlıyor; havanın olabildiğince güzel olduğunu, yaşamanın istediğin gibi olduğunu ve aşkın ve bu duygunun sadece sen ve o gibi olduğunu düşünüyorsun.gözlerini açtığında devam ediyor o melodi aşk yeniden bitti artık bu son derken..
- bahar şarkısıdır.
aşkın coşkusuyla zıplaya zıplaya, bazen de yarin gözü içine bakılarak söylense de, mevsim sonbahar/kışa dönerken yerini "unutmak", "geldin mi sürüne sürüne" gibi içeriklere sahip şarkılara bırakır.
- belkide en güzel şarkıdır yeniden aşk, devam filmi gibi değildir sıkmaz insanı güzel şeydir, aşk yeniden...
- aşık olduktan sonra "gözlerim doluyor/aşkımın şiddetinden/ağlamak istiyorum" kısmının daha bir anlam kazandığını fark etmiştim. insan cidden aşkın şiddetinden ağlayabiliyormuş, evet...
- güzeldir, hoştur, canandır. bir yaz şarkısıdır ama sadece bir yazlık çıkarılıp sonra kaybolan kalitesiz, iğrenç, kuskunç eller havaya şarkılarıyla arasında dağlar vardır. her yaz için geçerli hoş şarkıdır
(bkz: aşk yeniden rüya gibi bir yaz geçerken)
- (bkz: hele otur bi soluklan yiğenim)
- yeni türkü'nün selim atakan'ın ayrılması ile birlikte müzikalitesini bozmaya başladığı albümüdür.
|