|
|
- okan murat öztürk'ün "anadolu sevda türküleri" temalı yeni albümü. vedat sakman, ismail hakkı demircioğlu, bircan pullukçuoğlu, nazlı öksüz, nida ateş, mustafa özarslan, ahmet özgül, bilal ercan, derya türkan gibi isimlerin katkısı ile hazırlanmış tez elden edinilesi, dinlenilesi, mest olunası bir albüm. hararetle tavsiye edilir. (bkz: hararetle tavsiye etmek)
1 - şemsiyemin ucu kare
2 - fırın üstünde fırın
3 - çubuğum yok
4 - evlerinin önü marul
5 - gel benim gelin yarim
6 - giderim yolum dağdır
7 - dersini almış da ediyor ezber
8 - düz mahalle içinde
9 - aşk elinden
10 - sürüler içinde sürmeli koyun
11 - aşağıdan bir yel esti
12 - iki keklik
13 - testi doldurdum çaydan
14 - oduncular dağda odun indirir
15 - dağlar dağımdır benim / hürünü
kartonetten:
anadolu insanı, evrensel ve insanı macerasının bir unsuru olarak, her anlamda zengin ve değerli türküler, maniler dile getirmiş. istedim ki aşk, sevda, sevgi, aşık, sevgili, can, canan (ve onların doğal olarak çağrıştırdığı mutluluk, ayrılık, hasret, kavuşma...) kavramlarını, anadolu'nun söz ve ezgi evreninden yapmaya çalıştığım şu kısacık seçkiyle bir albümde toplayabileyim...yıllardır anadolu'yla ve türkülerle haşır neşir olan biri olarak diyebilirim ki türkülerde dile getirilen bu dünya ve ilişkilere baktığımızda, insanların neredeyse tamamının "aşık" olduğunu görürüz. çekinmeden söyleyebiliriz: biz aşık bir milletiz! yanıp kül olmayı seviyoruz, pervane misali...
|