|
|
- farisa adında bir bayan..
iran'ın en gözde ailelerinden birinin kızı..
kültürlü,alımlı ve cezbedici..günün birinde internetten hiç görmediği bir adama aşık olur..
adam dünya çapında bir fotoğrafçıdır..
bunu öğrenen farisa ona fotoğraflarını gönderir..
arkasından da ekler..
..'nasıl güzelmiyim diye'..
adam o an aşık olur bu büyüleyici kadına..
ve hikaye böyle başlar...
aradan zaman geçer ve kız fotoğrafçıdan sıkılır,başka birini bulur..
fotoğrafçı bu durum karşısında şaşkın biraz da kin doludur..yediremez bunu kendine..
aklına kendi sonunu hazırlayan fikir gelir..
birlikteyken sevişmelerini kaydetmiş ve çıplak fotoğraflar çekmişlerdir..
evet..evet.bu iyi bir fikirdir..şantaj yapılacak ve kız bu riski alamayarak geri dönecektir kendisine..
iran'ın baskıcı toplum yapısında böyle bir durum söz konusu olduğunda ölüm fermanını imzalayacak olan genç kadınsa bunu göze alacak kadar cesaretli değildir...
ama başka bir şeye cesareti yeter..öldürmeye...
cinayeti işleyip de sevgilisinin evine saklanan farisa'yı polis çok geçmeden bulur ve kapıya dayanır..
geldiklerinde farisa nette chat yapmaktadır..
kadın sanki eski bir sevgilisiyle tüm ilişkisini kesmiş ve artık görüşmemeye karar vermiş gibi bir sıradanlıkta belki de yeni internet kurbanını seçmek için yola koyulmuştur bile...
asıl acıtan ise budur..
ölümden de soğuk olan tek şey..
acıyı görmezden gelmek...
- (bkz: love hurts)
- söz müzik sezen aksuya ait.. yaşar gaga betanova albümünde söylemiştir.
birileri erken yol alır
acı çeker bu yüzden birileri
biri tüketir mutlaka, biri yanar
ne kitabı var, ne defteri
bülbülün kafesi gibi
ölümün adresi gibi
hani dil yaresi gibi
aşk acıtır
bir vapur düdüğü öter
bir veda dansına başlar mendiller
denize dökülür yüzler
aşk acıtır
dayanabilirsen dayan
gönül yükünü tutmuş
dayanabilirsen dayan
yüreğin yolları yokuş
dayanabilirsen
dayan dayan dayan(sezenehir, 11.07.2007 21:21 ~ 31.10.2007 05:41)
- bir yandan ezan sesleri çınlıyor kulağımda bir yandan boğazımdaki kesif bira tadı.kafam mı sallayan beni böyle sağa sola yoksa sallanan sadece kafam mı kestiremiyorum.yenmiş fıstık kabukları önümdeki tabakta, önümde her yerde.neden böyle oldum yine? yoksa radiohead'i gereğinden fazla mı seviyorum.yaz esintisi var istanbul akşamında.ama içimi üşüten bu olamamlı.yaralıyım mı demek lazım kendime hasar tespiti yapmak için.aslında buna da gerek yok.kanıyorum içten içe ve o kadar güzel oynuyorum ki rolümü benden başka kimse bilmiyor bunu.ne garip, oysa bana bunları kendisiyle paylaşabileceğimi söyleyen o kadar çok insan var ki çevremde.sağ tarafımda kablo karmaşası içinde gitarım duruyor.alıp çalmak beni mutlu etmiyor onu da.o zaman durum bayağı vahim benim için.ama içimde zerre cesaret yok, bir adım daha atmaya.çünkü bir diğer adım büyük bir ihtimalle son olacak benim için.gözlerimi ışığa dikip tavan doğru başımı kaldırıyorum , çok güzel bir duygu bu.içim ürperiyor istemeden sanki her an bir boşluğa düşücekmişim ama yine de vücudum salınmadan aşağı kendimi tutuyormuşum gibi.sanki dik bir yokuşta arabasını kaydırmamaya çalışan acemi şöförüm duygu dünyamda-ya da öyle bir yer varsa işte.ensem terden yapış yapış; kendimden iğrenmek için bir sebep daha.oysa ergenlikte kalmalıydı bütün bu aptal yakınmalar bana öyle öğretilmişti bugüne kadar.insan hayatında her şey yolunda giderken asla durup düşünmüyor, "acaba hayatım hep böyle mi sürecek" diye.ve bu adi hayat öyle acayip yol ayrımlarıyla dolu ki verdiğim bir karar o mutlu insanı alıp götürüyor bir anda,hem de çok uzaklara.garip aşk şiirleri buldum internetten.eskiden asla ve asla okumayacağım ama şimdi ortamın verdiği yoğunlukla neredeyse okurken ağlayacağım şeyler.hepsinde aynı şey yazıyor: "aşk acıtır..."
(aeolus, 11.07.2007 21:23 ~ 14.07.2007 22:23)
- aşk acı mı?
acıtır mı?
incitir mi?
aşk bunu bana yapmaya mecbur mu?!
şarkısındaki sözlere verilebilecek cevap.
-evet,aşk acıtır!
hem de nasıl acıtır...
sabahlara kadar o acıyla boğuşturur aşk.
paslı bir hançer gibi göğsünüze saplanmıştır aşk.
yalnızlığınızı daha bir acı hale getirir aşk.
sol yanınız durmadan acır,darmadağan eder yüreğinizi aşk.
aşk acıtır mı?
hem de nasıl acıtır,ölümüne...
|