|
|
- güzide bilim insanları araştırmış bulmuşlardır ki aşkın ömrü 3 yılmış efendim. biz de bu magazinsel bilgiyi eş dost muhabbetlerinin vazgeçilmez geyik konusu kadın-erkek ilişkilerinde bolca sarf ederiz son noktayı koymak için.
aklımıza, 3 yıl boyunca denekleri nasıl takip etmişler? bu süre zarfında aşklarını dolu dolu yaşayıp 1095 gün 18 saat sonunda zınk diye tüketmişler mi? soruları takılır.
- frederic beigbeder'in bir kitabının adıdır. nitekim yazar da kitabın sonunda durumun böyle olmadığını söylüyor. sanıldığının aksine bilim adamlarının araştırma sonucu değil, uzun süreli ilişki yaşayamayanların "ya ben napayım aşkın ömrü üç yılmış, valla bilim adamları öle diyo kardeşim" kisvesi atındaki uydurmasıdır derim.
- saçma gibi gelse de biraz mantık aranması gereken önermedir, araştırma sonucudur. hormonlar veya enzimler artık ne salgılanmıyorsa 3 sene sonra aynı kişiye karşı aynı ilgi duyulamıyormuş. 3 sene sonra aşk bitince artık geriye sevgi, sadakat, bağlılık bu gibi şeyler kalabilir, normaldir.
vay efendim ben aşkımı ömür boyu severim, benim aşkım 3 senede falan bitmez diyenler de vardır, saygı duyulması gerekir ki insan eğer gerçekten aşıksa bunu da kontrol etmesini bilir.
- 3 yıl bile sürmeyebilir bazen.çevre faktörü ve dış etkenler,raf süresinde etkilidir aşkın kim ne derse desin. kısalabilir,uzayabilir.
(bkz: bütün genellemeler yanlıştır)
- doğru bir önerme olabilir, eğer türkiye'yi baz alacak olursak ilişkiyi genelde 2 kişi değil en az 3 kişi yaşar. bu 3. kişi ya hain bir arkadaş, ya anne, ya baba ya abla ya da abidir, birbirini çok seven iki kişi 3. kişiyle birlikte en fazla 3 sene sabredebilir, o da sevginin hatırına. sonra ,örf, adet ve buna benzer enteresanlıklarla birlikte yaşayan türk halkının buduruma daha fazla göz yumamasından dolayı ilişki acı bir biçimde biter, kız, ailenin istediği oğlana veririlir, erkek 1 ay ila 1 yıl arası yasını tutar sonra o da ailesinin uygun gördüğü bir kızla evlenir, güzelce "kına" yakılır, hikaye biter.
(hacktor, 05.02.2007 12:50 ~ 12:52)
|