aşık olduğunu gizlemek 

adana çık aradan

1. aşkın, gerçek anlamda aşk olabilmesi için gerekli olan durumlardan biri. mahallenin ağzına düşmüş aşktan ne hayır gelir ki.
    (respectful, 09.11.2005 17:17)
  2. zaten aşk vardır aşk vardır, maşuku ararken aşıksa insan aşık olmak ne utanılacak ne de sıkılacak bi olgudur -ki budur aşk-
    oysa o yaratılmış nesnelerin içine sığdırmışsa insan aşkını ve karşısındaki insanlar eğer kalıplaştırmışlarsa düşüncelerini -ki ayıptır aşk onlara göre-gizler insan aşık olduğunu. istemeden.
    oysa leylayı ararken mevlayı bulmamış mı şair?
    nedendir o zaman aynaya bakınca pişmanlıklar?
    (possible dreams, 16.11.2005 18:37 ~ 09.04.2006 13:51)
  3. (bkz: gözlerine bakmamak) çünkü baktığın anda herşeyin anlaşılacağını ona deliler gibi aşık olduğunu anlayacağını düşünürsünüz.
    (bkz: unuttuğunu yüksek sesle söylemek) eğer bunu çevrenizdekilere inandırırsanız gerçekten unuttuğunuzu düşünürsünüz.
    evet belki bunları yaparak aşık olduğunuzu ondan ya da çevrenizden gizleyebilirsiniz ama gizlenen aşk daha da büyür, içiniz daha da acır...çünkü aşık olduğunuzu kendinizden gizleyemezsiniz, kalp daha da şiddetli çarpmaya devam eder...
    (toshiba, 08.04.2006 20:27)
  4. (bkz: yok bir şey abi)
    (finch, 08.04.2006 20:35)
  5. genellikle aşık kişi tarafından gizlendiği sanılsa da göz göze gelindiğinde ister istemez kaçan bakışlar herşeyi ortaya çıkarır.
    (bkz: duygularını belli etmemek)
    (pati, 15.04.2006 14:27)
  6. belki imkansız olduğu için,daha fazla yaralanmamak için,umutlanmamak ve yanlış olacağı hissedildiğinden umutlandırmamak için kişiyi içten içe hergün yavaş yavaş öldüren eylem.aşk beraberinde keder ve gözyaşı getirir böle durumlarda...iki tarafta birbirini isterken içten içe nefret ediyordur geçmişten dolayı belki. belki de tek taraflı olduğuna kesin olarak inanmıştır kişi.ya da gururun kölesi olunmuştur.sonuçta gizlenir aşk...
    (ıgetbored, 04.08.2006 15:50)
  7. başlarda her daim uğraşılır.çevre saçma sapan sorular ve yorumlarla üstünüze gelir,salak aşık insan birden kendini deli gibi savunurken bulur ve zaten bu şekilde davrandığı için kat be kat belli eder olayı:

-sen biraz fazla bakıyosun galiba bizim x'e..
    +yok canım..aa..

-bugünlerde çok süslenip püsleniyosun,ne o,anlayalım..
    +ne alaka..yoo..hiç de değil.yani fark etmemişim,yani aslında yok zaten öyle birşey..nerden çıktı ya..

-aa,çaykur-rize'nin maçlarını mı takip ediosun,oha..kıızz,niye bakiim,seni gidi seniii..
    +(skorlar kağıda yazılmış,futbolcu isimleri ezberlenmiş..)yuh artık..niye ediyim canım ben o takımı bilmem etmem,bu kağıt da benim değil zaten,aha şurda buldum..

ebru gündeş'den alev alev dinlenirken basılınır,artık yuh derecesinde kızarılır..

-oha oha,noluyo kızım sana,bu ne leyn,neler dinliyosun sen öle sabahın bu saati..aaa,vay be,obaa..
    +ya noluyo ya,şarkı işte çıkmış radyoda ben özellikle dinlemiyorum,ayy bayık bayık böyle arabesk,sözlere bak,alev alev yandığımı gördünmüymüş de filan,korkunç,vıcık vıcık eziklik yani.

-oo,radyoda çıkmış ama sözler de ezbere bilinmekte hani..keh keh..

+şey,bizim bi şey vardı paso dinler ondan ben duymuşum aa girivermiş aklıma,bak eski camel paketinin arkasındaki yazıyı da böle ezberlemiştim ben,bi gün bi baktım,camel filters contain a blend choice of turkish an american..diye saydırıp gidiyorum,halbuki hiç alakam yok,bu da o hesap gibi yani şe..

-tamam tamam,battın batacağın kadar..aaşıık aaaşıık,ehe ehe ehe,aaşııkk ehe..

aşık olma hali bazen birçok nedenle bir süre gizlenmeye kalkılır.iyi de kardeşim bok mu var aşıksak, salaklaşmışsak, işte böle hunhar arkadaşlar adamı böyle rezil olup durmaya iterler.bi de bunların "sen aşıksııın arrgaadaşş aşııııksııın nırını nırınırını.." diye hemen ötmeye başlayanları mevcuttu eskiden.
    (tebetha, 24.08.2006 16:39 ~ 21:23)
  8. imkansıza yakındır, aşk her daim açığa çıkmak ister.siz ne kadar istemesenizde küçük bir bakış, bir gülüş sizi ele verecektir
    (malibumsu, 07.02.2007 00:47)
  9. hâl ve hareketlerinden durumu açıkça belli etmek
    (zucchini, 07.02.2007 10:39)
  10. büyük sırrınızı açıklamada geciktiğinizde sonu pişmanlıkla bitecek olan iç sıkıcı durum...
    (gallant, 07.02.2007 17:32)
  11. eğer karşınızdaki insanın sevgilisi varsa yapmanız gereken şeydir.hatta yalnız bu koşulda mantıklıdır.ve belki tarafsızsa olabilir ama konuşmadığınız müddetçe tarafsız olup olmadığı hakkında kesin bir yargı nasıl edinilebilir?aynı şeyi sizin için düşünmediğini ve bu yüzden kayıp bir ilişki olmadığını nereden bilebilirsiniz ki??kısacası şansınızı deneyin...
    (sevgimiz kısıtlandı, 18.05.2007 19:48 ~ 04.08.2007 12:44)
  12. aşkın imkansız gibi görülen ve insanların en yakınlarınızın kabullenemeyeceği kadar sıradışı olduğu durumlarda bu yapılır.
    (mothman, 13.09.2007 16:49)
  13. (bkz: aşıklar kaçamaz)
    (semestersami, 13.09.2007 17:15)
  14. korkunun tetiklediği bir olaydır korkunun ecele faydası yoktur nasıl olsa bir gün patlak verir.
    (alchera, 13.09.2007 19:21)
  15. eğer aşık olunan dostunuzsa, belli edip de dostluğunu kaybetme riskini göze alamamaktır. tabii dostluğu geçip bir üst seviyeye çıkılan durumlar da olabilir.
    (bkz: risk budur)
    (külbastı yiyen at, 13.09.2007 20:04)
  16. aşık olduğunu gizleyememekten daha akıllıca olan davranış.
    (lindorie, 13.09.2007 23:12)
  17. "sen beni tanımazsın severim de söylemem" modunda olan insandır.ya götü yemiyodur itiraf etmeye ya da gururuna yediremiyodur.
    (ağır hasarlı, 13.09.2007 23:41)
  18. karşı tarafın vereceği tepkiyi kestirememek durumunda ortaya çıkabilen durum.sonunda sevdiğiniz insan 'işte yeni sevgilim' diye karşınıza birini çıkartıp sizinle tanıştırmaya kalkarsa şaşırmayın.
    (the crestfallen, 13.09.2007 23:56)
  19. dünyanın,olmadı evrenin en antika davranışlarından biridir.hem daha fazla geçmiş zamanların davranışında yer etmesiyle,hem de aşkı daha fazla değerli kılışıyla;karşılık beklemeden bekleyişi ile.
    duygularımızı,düşüncelerimizi saklamak,çoğu zaman utanmak,utandığımızı değerli kılarak kendi içimizdeki onaya sunmak...kısır döngü.
    bari sağlam bir yere gizleyince de, olayın açığa çıkma ihtimali sıfırlansın.iki üç kat beze sarmalayın.
    gizi ile beslenmesi, kanlanması artacak,iyice büyüyecek ve tam bir patoloji halini alacaktır.ne sevgiyi, ne yaşamı karşılayamayan ama vazdageçilemeyen.
    (biyolojiksaat, 14.09.2007 21:51 ~ 13.10.2007 10:13)
  20. seviyor olup da söyleyememek durumunun paralelinde gerçekleşen olaydır.
    maksat kendinden bile gizlemektir...
    bunu yaptığınız an amacınız ulaştığınız gibi,aklınızı başınıza alma zamanının da geldiğini anlamanız gerekmektedir.
    geçmiş olsun!
    (rhododendronluteum, 14.09.2007 21:56)
  21. (bkz: seviyorum de)
    (bkz: kadir inanır)
    (funusual nme, 14.09.2007 21:59)