belki ilginizi çeker
  1. · the thin line between love and hate
  2. · eski sevgiliden nefret etmek
  3. · aşık olunan kişiden nefret etmek
  4. · alexi laiho ya hayran olmak
  5. · sevilen kızdan nefret etmek
  6. · ben senin bana verebilme ihtimalini sevdim
  7. · nefret edilen kişiye sonradan aşık olmak
gündem
  1. · disko kralı
  2. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  3. · bir kadının bilmesi gerekenler
  4. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  5. · apertura 2009
  6. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  7. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  8. · al gore
  9. · ülkemi pazarlamakla mükellefim

aşkla nefret arasındaki ince çizgi  

sayfa  / 2
  1. bir iron maiden şarkısı öte yandan
    (bkz. the thin line between love and hate)
    (togisama, 11.07.2004 13:37)
  2. ince olarak düşünülsede gayet kalındır, vardır ortası, nötr olmak gibi mesela.
    (dydm, 11.07.2004 14:38)
  3. (endoterm, 04.09.2004 21:59)
  4. aşk kaygan bir duygu olduğu için geçiş mümkündür
    (marooned, 04.01.2005 16:44)
  5. ayrıldıktan sonra başlayan süreç.
    (yalnızlık senfonisi, 04.01.2005 16:48 ~ 16:49)
  6. çok enteresan hislere neden olan andır.bir insan sadece aşık olduğu için nefret edebilir.bu da büyük olasılıkla bencilliğinden( ben çok seviyorum o neden sevmiyor,ben özlüyorum o neden özlemiyor,ayrıldık ben arıyorum o neden aramıyor) ya da çok daha kötü olaylardan dolayı olabilir.ama sanırsam bu şarkı sözü karşısındaki ile birşeyler yaşama tableti çok önce suda erimiş insanlar için idealdir i hate everything about you, why do i love you?
    (pudra, 31.03.2005 16:50)
  7. (tutkuyakar, 21.04.2006 07:51)
  8. hangi taraftan karşıya geçtiğinize göre çok çeşitli anlamlar yüklenebilecek çizgi. bilinen bir genelleme olarak, büyük aşklar nefretle başlar. bu açıdan bakıldığında aslında nefret duyduğunuz kişiyi detaylı olarak incelemeniz gerekmiştir ki onda nefret edecek özellikler bulmuşsunuzdur; fakat bu arada sizin gönlünüzü fetheden özellikleri olduğunun farkına varırsınız. bu durumda ona karşı hissedilen duygular, inatlaşmanın da verdiği bir hayranlık duygusudur. diğer taraftan, büyük nefretler aşkla başlar önermesinde ise, bir zamanlar aşık olduğunuz kişinin size çektirdiği eziyetler sonucunda*** karşı cinse duyulan öfke söz konusudur. aslında bu öfke, bu nefret, sizin onu her an düşünmenize ve unutmanın gecikmesine, belki de unutamamaya sürükleyecektir. bu yüzden en iyisi, mümkünse o çizgiyi hiç aşmamak, canbaz gibi ip üstünde yürümek dolayısıyla aşık olmamak ve nefret etmemektir.

(bkz: sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer)
    (misuf, 13.10.2006 00:02)
  9. neresinde olduğumu bilmediğim çizgi. üstünden atlıyıp diğer yanına geçmek istediğim, artık ne tarafında olduğumu kesinlikle bilmek istediğim, inceymiş, yalandır dediğim, yürü yürü bitmeyen, bir ömür çürütebilicek kadar kalın, öyle hemen üstünden atlanılamayan çizgi.

çizgi...
    (ximxili, 13.10.2006 01:19)
  10. freuda göre bir kişiye aynı anda duylması son derece doğal olan duygular arasında olduğu iddia edilen anlamsız çizgi.
    (quaver, 13.10.2006 01:21 ~ 01:21)
  11. (kharmian, 13.10.2006 01:22 ~ 01:28)
  12. nasıl ki aşık olduğunuz insanın hep yanında olmak istiyorsanız nefret ettiğiniz insanında hep uzağında olmak istersiniz. işte bu aradaki ince çizginin bir bölümüdür sadece.
    (dna, 13.10.2006 03:10)
  13. aşkına karşılık bulma ile bulmama arasındaki çizgidir genellikle
    (dawsan, 13.10.2006 03:15)
  14. hangi tarafına geçileceği insanın kontrolü altında olmayan / olamayan çizgidir. aşk gelirken nefreti de peşine takar. onlar bir elin parmakları gibidir, birbirlerinden ayrılmazlar. aşkın varolduğu yerde nefret de mutlaka varolur. ikisi de çok yoğun duygulardır, ikisi de acı verir. ancak tek bir farkları vardır, aşk hissedilirken nefret bir köşeye saklanır, kendini göstermez. çıkacağı zamanı bekler, sabırla. aynı şekilde, aşk köşesine çekilince nefret çıkar su yüzüne. iki duygu da aynı yoğunlukta yaşanır, ancak sırayla. insan karar veremez o çizgiyi aşıp aşmayacağına, onlar kendileri belirler ne zaman görünüp ne zaman kaybolacaklarına.
    (chicaloca, 13.10.2006 14:04)
  15. aşk n* nefret = sevgi
    (dedi ki normal, 06.03.2007 01:23 ~ 01:31)
  16. eğer bir kadının gerçek erkeği olmayı başarabilmişseniz,yani hem kalbinde hem beyninde,o duyguyu tattırmışsanız ona artık yapacağınız her yutulur olumsuz hareket size nefret dünyasının kapısını da aralar.va kolay kolay çıkamayacağınız bir dönengenin içindesinizdir artık,derler ya tanrı göz yaşlarını sayar.
    (smuredfath, 22.04.2007 20:21)
  17. niyeyse bana çok kalın gelen çizgidir bu.
    aşkla nefret yanyana yazılmamalıdır bence. bir insan aşık olacağı zaman içinin çürüyeceğini bilir çünkü, ama bu zevktir. aşk bir zevktir.. nefret değil..
    ha azab olabilir hani.. zaten lezzetle aynı kökten gelmiyor muydu azab da..
    (possible dreams, 22.04.2007 20:39)
  18. şu an hissettiğimdir... içinden küfürler yağdırmak gelir, açıp telefonda saydırıyım ulenn denir, ah ulan keşkeler sıralanır bir bir ardı sıra... insanı deli eder, siz kıyamazsınız yine de tüm haklı nefretinize rağmen ama o kıymıştır bile! kalbiniz bir çizik daha alır, yenen kazıktan sonra çok da koymaz ama sizi iyiliğinizden, kendinizden de soğutur.
    (madalyonun güzel yüzü, 22.04.2007 20:40)
  19. aşk yada aşık olduğun kişi seni bırakmasının hemen ardından hissedilen duygu..
    (düşsokağısakinesi, 12.04.2008 23:31)
  20. o kadar inceki üstünden geçtiğiniz anı göremezsiniz, hangi ara değiştiğini anlamazsınız. bir bakmışsınız deli gibi aşık olduğunuz kişi nefret ettiğiniz insan oluvermiş...
    (dedim ve noktayı koydum, 27.08.2008 20:04)
  21. birinin dediği gibi: "aslında gayet kalındır ve dönüp göte girer"
    (eksiksizuyum, 27.08.2008 20:05)
  22. "there's a fine line between love and hate and i don't mind" diye giden bir şarkıya sahip breaking benjaminadlı güzide grubun bahsettiği şey.

(bkz: the diary of jane)
    (laein, 15.02.2009 02:52 ~ 02:53)
  23. seversin kavuşamazsin adı aşk olur derken aşık veysel, yıllar geçtikce seversin elde edemezsin nefret olur' a dönmüş olayın arasındaki ince çizgidir. gerçekten sevmek, kendini kandırmamak da biter herşey tüm bu aşk olaylarını kişilik tatminine döndürmemekte. ''seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli'' , '' eglenecek yer bulmazdın gönlümdeki taht olmasa'' diyebilmekte. nefret etmeden gönlündeki tahtta oturtabilmekte.
    (izmarit, 20.04.2009 03:35 ~ 03:41)
  24. çizgi 'kalınlaşmadığı' sürece problem yoktur.bir kalınlaşsa ya hep aşık kalır insan ya da bir daha asla aşık olamaz.
    (arha, 20.04.2009 03:40)
  25. düzlem küre şeklindeyse, ekvatorun üzerinde kabul edersek ikisini de; çapı belirten çizgidir. (böyle tanımı sikeyim)

bir portakal düşünün, tam ortasından bir şiş geçirin portakala. girdiği yer aşk, çıktığı yer nefret. şiş de, ince çizgi işte. ne kadar ince bir şiş bulursanız, o kadar ince çizgi olur. bir ara gelin, iğne oyası tarifi de vereyim.
    (anladım bozukluğu, 07.10.2009 07:03)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil