yeni nesil aşk sözcüğü.
(bkz:
bizim zamanımızda yoktu bunlar)
(misty, 25.09.2007 23:42)
kişinin sahip olduğu aşk miktarının birinci tekil şahıs kıvamında dile gelişi.
(bkz:
aşkito)
bana çok gereksiz gelen sevgi sözcüğü (!)
aşkitom diyerek daha yaratıcı bir şey söylediklerini mi sanıyorlar anlamış değilim ama eğer öyleyse klasik de olsa aşkım demeyi ve aşkım denmesini tercih ederim.
yapmayın bunları, yapmayın arkadaşım.
nedense bana "mosquito"yu çağrıştıran kelime.
aşkı yerlere düşüren cümle, sevgiden uzak, tikican kızların birbirlerine seslenmeleri de olabilir, olmamalı.
hızlı söylendiği zaman uzakdoğu dövüş sanatlarının bir çeşidi gibi gelen ama normal okunduğunda ve söylendiğinde hiçbir anlam ifade etmeyen tuhaf birşey.
aşk'la uzaktan yakından alakası olmayan sözcük kılıklı..
hani bunu icat edeni de bununla "aynı potada eritmek" lazım, reel manada..
duyduğum kişinin ağzının ortasına sağlam bi yumruk vurma isteği uyandıran söz.
hayır kimsenin sevgilisine nasıl seslendiği umrumda değil ancak bunu diyen yavşak ve görmemiş tipler genelde arkadaş ortamında sözüm ona çevresindekileri aklı sıra kıskandırmak istemektedir. bir çok defa şahit olduğum için biliyorum. bunu diyen kişi şu mesajı veriyor aklı sıra :" bak bu benim sevgilim, o benim aşkitom, çok mutluyuz senin yok işte, çatla."
hassiktir ordan, böyle konuştuğun için yavşaksın işte, he bi de salaksın o kısma zaten hiç girmiyorum.
hadi şimdi devam et aşkitom demeye.
aşkısından türeme birazda uzak doğu özentisi gibi bişeler ve iğrenç sonucu çıkan iğrenç bir sevgiliye hitab cümlesi kelimesi her neyiyse..
(idiot, 20.07.2008 01:33 ~ 01:34)
geniş aile adlı dizide, "sevim" isimli karakterle şahane performans gösteren
yeşim ceren bozoğlu dışında, hiç bir dünya insanına yakışmayan itici, iğrenç, gıcık, fena, kötü bir kelime.
aşk sözcüğü gibi değil aslında bu kelime.
kızların genelde birbirine hitap şekli de olabilir.
aşkitom,aşkom,aşkit ...
ister uzaktan, isterse yakından duymuş olayım, her haliyle, içinde bolca yapaylık bulunduran bir tür sevgi(!) gösterme için kullanılan hitap, sevgiliye ithafen dillendirilmiş kelime.
son yıllarda epey kullanılıyor olması normal, zira oralara hiç girmeyeceğim, ahkam kesmenin gereksiz olduğunu düşünüyorum. ama gel gelelim, bir ilişkinin ne denli laçkalaştığını bizlere gösteren bir hitap şeklidir ki bu, anlat anlat bitmez. hayır, duyunca insandaki sinir katsayılarını arttırıyor, ki belki de bazılarının elinin ayağının titremesine, geçici birtakım krizler geçirmesine bile yol açabilir, aramızda da sinir hastaları da var çünkü. sanki başka bir hitap şekli yokmuş gibi, bu içi boş ergen laflarını kullanmak ne denli doğrudur ? gerçi bu hitap şekillerini de, genelde geçici bir takım ilişkilere mensup ergen vatandaşlar kullanıyor ya, neyse. facebook, yonja gibi arkadaşlık sitelerini kullanmıyorum, ama tahmin ediyorum ki, oralarda epey kullanıyorlardır, elde cep telefonu, baş bilmem kaç derecelik bir açıyla arş'a bakarken çekilmiş fotoğrafların yorum kısımlarında...
yazdıkça sinirleniyor insan. bazıları, ''canım'' şeklinde hitap edebileceği bir sevgili bile bulamazken, bazılarının böyle içi boş hitap şekillerini kullanmaları zoruna gidiyor insanın !
sevimlilik olsun diye söylenebilir bir hitap şeklidir. bence hoşturda bir mazuru yoktur. aşkten türeyen hitaplarımız; aşkım, aşkitom, aşkısı, aşkom, aşkımcan'a kadar uzayıp gider.
sevdicek demek kadar yapay ve itici olan bir çeşit hitap şekli, kelimemsi.