gündem
  1. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  2. · zongul ducks
  3. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  4. · yaran diyaloglar
  5. · dünyanın en seksi şarkısı
  6. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · mayo giymek ahlaksızlıktır
  9. · bok böceği

aşk uğruna din değiştirmek  

1. (togisama, 06.02.2009 00:51)
  2. musevi bir sevgili için gerçekleştirilemeyecek olan eylem.
    (kubelik, 06.02.2009 00:59 ~ 00:59)
  3. din uğruna aşk değiştirmeye kıyasla tercih edeceğim eylem. nasıl tercih ediyorum, neden tercih ediyorum, ben kimim, napıyorum bunlar başka konular.
    (barfly, 06.02.2009 01:20)
  4. aşk / sevgili uğruna din değiştirebilen kişinin, başka bir aşka kapıldığında, o anki sevgilisini de hiç düşünmeden değiştirebilme ihtimali çok yüksek olabilir.

ayrıca, acaba "din", "değiştirdim" demekle gerçekten değiştirilebilinecek bir şey midir?
    (eltaeb, 06.02.2009 01:58)
  5. aşkı bitince eski dinine geri dönmektir bazen.
    (bkz: tuğçe kazaz)
    oyuncak çünkü. al dinini ver dinimi. cık cık.
    (depressive polyanna, 06.02.2009 11:20)
  6. kişiliksizlik alameti. "dininden vazgeçebiliyorsa aşkından da vazgeçer bu" derim ben ve güvenmem.
    (beyazleblebi, 06.02.2009 11:31)
  7. adiyattandır.

yalnız, böyle zırvalıklar için insanları yargılamak yerine dinimize bir dönüp bakalım. insanlar siklerinin keyfine bu tir eksantrik hareketlere, az veya çok travmatik fantezilere kalkışmıyorlar. din böyle istiyor.

misal yüce, süblim dinimizde:

- ateistle, deistle filan evlenemezsin. nikah düşmez.
    - ehli kitap dışından biriyle evlenemezsin. olmaz. hindu sevme yanarsın.
    - ehli kitaptan kız alabilirsin. erkek alamazsın.

falan fişman. dolayısıyla ya ihtida edecek partnerin ya da sen dinini terkedeceksin. en azından öyleymiş gibi yapacaksınız. sizin işiniz de zor billahi. bre zındık, bir hinduyla, hıristiyanla vs. sevişecen diye yüce yaradanın masterplan'ını bozmaya ne hakkın var? ehe
    (est non, 06.02.2009 11:40 ~ 11:42)
  8. tasavvufa dalan bir gayrimüslimin "ilim denizinde öldür beni" nidalarıyla gerçekleştirebileceği bir eylemdir.
    (balliborek, 06.02.2009 11:46 ~ 11:46)
  9. eğer bir hristiyan aşkı içi dinini değiştirip müslüman olmuşsa müslümanlar tarafından helal olsun çocuğa bak akıllı çocukmuş gibi övgülerle yere göğe sığdırılamaz ama bir müslüman aşkı için dinini değiştirip hristiyan olursa kimse helal olsun çocuğa demez. böyle bir çelişkidir işte...
    (cosidetto, 06.02.2009 15:21)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil