tuna kiremitçi'nin yeni kitabı.
bir ünlü, iki ünsüz ve iki salağın kısaltması şeklinde cevaplanabilesi soru.
şu an rafımda duruyor henüz okumadım 1. ve 2. kitabı gibi güzel olmasını ümit ediyorum 3. kitabında beni hayal kırıklığına uğratmıştı tuna kiremitçi..
"ansızın şifayı kapmak" şeklinde cevaplandırılabilecek soru.
"ikimizin de gamzeleri var ve boşanmış edebiyatçılarız" diyen sevgilisi olan adamın kitabı.
çok fazla duymaktan bıkkınlık veren söz öbeği.
(bkz:
göt neyin kısaltması)
(camel, 07.02.2006 15:59 ~ 16:41)
tuna kiremitçi'nin aşk ile ilgili güzel tespitlerini içeren kendisi ve görüşleri hakkında daha çok fikir sahibi olmamızı sağlayan kitabı.
tuna kiremitçi'nin 'erkekler çiçektir' diyerek bayanlara mesaj verdiği kitabın adıdır. okuduktan sonra erkekler neymiş be dedim...
" bakmayın, yufkadır biz erkeklerin yürekleri. hassas, kırılgan, pamuk kıvamındadır. içlerinde hem sevmeye hem de duygulanmaya yetecek yer vardır. ama göstermeye fırsat bulamayız pek. çünkü geneneklerden oluşan gaz ve toz bulutu doğduğumuz an bizi çevreleyip emdiğimiz sütü burnumuzdan fitil fitil getirmiştir. ..............
bir kadın bizi anlayıp su ve ışık verdiğinde hemen açıp birer botanik harikasına dönüşüveririz..........
dilimizin altında söylenmemiş sözler vardır.ruhumuzun diplerinde saklı bir sevda bekler. söylenmemiş şeylerin güzelliği ile sepilir, uzun süre solmadan durabiliriz. isteriz ki akdenizli bir kadın çıksın, sorsun halimizi. sıcak güneşiyle bizi ısıtsın ve kurtarsın delikanlı ruhumuzu, içimizdeki bitmek bilmeyen sonbahardan....
beyefendidir erguvan erkekleri. kadınları anlamayı, onlarla konuşurken her sözcüğü bir şölene çevirmeyi gayet iyi bilirler.aşiyan'a gidip boğaz kıyılarını gerdanlık gibi süsleyen erguvanlara bakar, orada inci gerdanlığın süslediği bir kadın boynunun hayalini görürler. bir kadın için böyle bir erkekle birlikte olmak erguvan ömrünü yaşamaya benzer. pembeden eflatuna doğrui sevişe sevişe gidersiniz. siz sevişirken aylardan hep nisan olur, hiç bitmez. içindeki doğanın coşmasını, kadınlığının çiçek açmasını isteyenler bilsin : erguvan erkekleri tam onlara göredir. ............
biz erkekler, çiçeğizdir. solmaya hazır taçyapraklarımız, kolayca bükülen birer boynumuz vardır. iyi bakılırsak çok iyi sevgili olur bizden. ...... ama hayat fırtınası dört yandan eserken zorlanırız bazen. o zaman isteriz ki çiçek adlarını bilen bir kadın girsin rüzgarla aramıza. her şeyi göze alıp korusun bizi.
korusun ki açalım, onun güzel bahçesinde."
bu denemeden çıkaracağımız sonuçlar:
1- devir değişti artık. çiçek olanlar bayanlar değil, erkeklerdir.( ben de bayanım ama yazar öyle diyor.)
2- ey sevgilisiz bayan arkadaş! erkeklerin yüreği taş değildir, yufkadır.sevgiye, ilgiye ihtiyaçları vardır.
3- biz bayanlar da bahçeyiz sözde ama çiçekleri tanımıyoruz bile...(yazarın cümlelerinden çıkardığım)
bu kitapta bulunan " bağıra çağıra " adlı yazıda seks üzerine o kadar saf ,enteresan ve neşelendirici bi yorum yapmış ki insan gülerek okuyor. o kadar temiz bir şekilde değişik bakış açıları gösteriyor ,daha ne olduğunu anlamadan bayaa fikir edindiğinizi farkediyorsunuz.kitabın fiyatı 6 ytl.
bir demet tiyatro'daki
saldıray abi'yi hatırlatır bir şekilde sürekli "
sevişmek"ten bahsedilen, ergenlik çağında yazılan denemelerden daha kapsamlı olmayan, neredeyse her denemenin iki buçuk sayfa sürmesi sebebiyle insanda kitabın ticari kaygılar gözetilerek yazıldığı izlenimini uyandıran, okuyucuya pek fazla bir katkısı olduğuna inanmadığım, bir mecburiyet olmadığı müddetçe okunmaması gereken kitap.
konusu kesinlikle sadece sevişmek olmayan içinde oğluna mektup , erkekler çicektir gibi ilginç yazılarda bulunan bir kitaptır.çoğu insan hayata sadece tek pencereden bakarken bu kitapta cok değişik hayat görüşleri bulunmakta ve bence bu kitaba zaman kaybı demek başka insanların düşünce tarzlarını öğrenmenin de zaman kaybı olduğunu öne sürmektir.bence aşk neyin kısaltması
kemal sunalın filmelerine çok benziyor izlerken farketmiyorsun ama eğlenirken bir bakmışsın gülerken aynı zamanda bazı olaylarla dalga geçmişsin ,toplu bir tepkiyi özümsemişsin,başka renk bir güneş gözlüğü takmışsın. bu kitap hakkında olumsuz düşünenler bence bu yanı gözden kaçırmışlar.
(edım, 04.01.2007 02:32 ~ 02:37)
(bkz:
ebenin)
aşk, aşk işte yahu! kesinlikle artık saçmalamaya başlamış edebiyatçı zırvası.
(siyah, 04.01.2007 02:36)
hiçbir şeyin kısaltması, tanımını hakeden cümledir.aşk ;kabına sığmaz yaramaz bir çocuk gibi davranan yoğun duyguların hapsedildiği 3 harfli bir kelimedir...
kısaltmasının ne olduğunu bulursak ne olacak,gör ki var...aşk tanımında kişiden kişiye bambaşka anlamlar ifade ederken,birde ortak açılım arama işgüzarlığı.
adamı şad kılar gibi abuk bir seçenek sunmama sebebiyet verebilecek kadar abuk soru. tuna kiremitçi nin enteresan kitap ismi bulayım diye anlamsız bir çabaya girişmesinin de hazin sonucudur ayrıca.
attila ilhanın öümüyle ilgili yazdığı bir denemede bulunmaktadır kitapta
hayatın akışıyla ilgili güzel tespitler vardır içinde, oldukça içten bir anlatım dili vardır
hoş bir kitaptır, ara ara açılıp okunulasıdır, bir nefeste bitirilecek sürükleyiciliği olmasada, insanın zihninde güzel yer eder...
(mayıs, 07.07.2008 09:48)