yaşayan bilir, yaşamayan anlamaz, anca büyük konuşur, sonra da konuştuğu güm güm içinde patlar, cevap affeder de affetmez de olsa diye düşündüğüm soru. sorulduğuyla kalınacağı kanaatindeyim.
özlem tekin in yeni grubu ozz tarafından coverlanmış güzel parça, şarkının sözleri önemli ölçüde değiştir, tekin aşk her şeyi affeder mi dedikten sonra affetmez diye böğürür bu yeni versiyonda
kişi bir tarafa aşk içindekiliğine sorarsanız'' dünya pek güzel,acı çekmekte şahane,affederim tabi;o kusursuzdur,yapmışsada bir nedeni vardır,gözüm görmez,onsuzluk ölümdür bana...''
ama aşkının ele geçiremediği kişiye ait diğer kaleler buna sonuna kadar karşı çıkar,aşkın ötesinde de değerler vardır ve bu değerlere karşı bir saldırı ise affedilmezdir.çok çetrefilli bir savaş başlar,aşk kendi kozlarını,diğer kalelerde kendi kozlarını oynar...sonunda kazananın cümeleleri hayat bulur...
eğer aşk galip gelirse ,bu savaşın yaralarıyla daha ne kadar ayakta kalabilir,sürdürebilir? o da ayrı bir soru,meseledir...ama affetmiştir.
aşkın neleri affedip neleri affetmeyeceğini bilemeyen kafası karışık insanların sorduğu bi sorudur.
çözülemeyecek bi muammadır.
belki de bunun cevabı herkesin kendi içinde ve de kendi aşkındadır.
an itibarı ile dream tv de canlı versiyonunu yakaladığım şarkı...alıp beni nerelere götürdüğünü değil de yaylıların güzel olduğunu belirtmek istedim...
saygılar özlem tekin yeni yaylılar süper olmuş
çok üzgünüm istemeden
seni dün gece aldattım
kim olduğu mühim değil
sana bağlanmaktan kaçtım
çok üzgünüm istemeden
bir bakışa aldandım
inan bana bütün sabah
pişmanlıktan ağladım
aşk her şeyi affeder mi?
dersin zamanla geçer mi?
güzel günlerin hatrına
aşk her şeyi affeder mi?
hafıza, popüler kültürün ve sıradan algının emrindeyse eğer, aldırmazlıkla hümanizm karıştırılıyorsa, aşk dezenfekte eder elbette hayatı; bütün kayıtları siler ve siz herşeyi sıfırlamış bir aptal olarak uyanırsınız. aşk, başkalarının yediği haltları temizlemeye mecburmuş gibi sanki..