aşk gözlerde başlar   

adana çık aradan

1. .."g.tte biter" diye tamamlanması gayet hoş olan cümle.
    (bkz: ukteydim doldum)
    (tuesflagellumdei, 19.05.2006 21:06 ~ 21:33)
  2. nerede bitteceği ilişkinin niteliğine göre değişebilecek olan ama sonunda mutlaka biten eylem.bi de şöyle birşey vardır iyi aşklar kavgayla başlar
    (ubi, 19.05.2006 22:24)
  3. "başka gözler araya girince biter" diye devam eden romantik cümle.
    (pembe cekirge, 19.05.2006 22:34)
  4. insanların birbirini görüp aşık olabileceklerini anlatır cümle. aşkın görünüşle çok ilgili hatta hayati bir bağı olduğunu dile getirir. biraz hak vermek mümkün bu cümleye. ilk görüşte aşk, olağanüstü güzellik, kör eden şahanelik falan filan gibi özellikler aşık olmak için birer bonus gibi gözüküyor.

aşkın gözlerde başlamasını da sadece karşıdakinin fiziksel görünümüyle sınırlandıramayız. gözle görülen bazı diğer özellikler de birinin sizi etkilemesi için yeterli etkenler olabilir. karşınızdaki kişinin duruşu, hareketleri, duygularını vucüt diline dökmesi gibi şeyler de ondan hoşlanmanızı sağlayabilir.

ama biraz düşündüm de aklıma doğuştan kör oldukları halde birbirini seven insanlar geldi. acaba o aşk değil midir dedim ama sonuçta gözleri olmayan iki insan da birbirine sökülmez bir düğümle bağlanabiliyor. birbirlerinin hayatlarını tamamlıyorlar. aşk bir anlamda da bağlılık olsa gerek.
    (i see mal people, 03.12.2007 14:17)