aşk bu gece şehri terk etti 

adana çık aradan

1. cem adrian'ın eylül ayında çıkacak,ikinci ama ilk profesyonel stüdyo albümü.içinde söz müziği cem adrian'a ait 10 yeni şarkı ve düetlerden oluşan 4 yeni kayıt bulunmaktadır.sanırım albümün kapak tasarımı falan da cem adrian ait ama ondan pek emin değilim.

tracklistte şu şarkılar yer almaktaymış;

1) aşktan korkma
    2) aşk bu gece şehri terk etti
    3) yağmur
    4) sessizce
    5) vazgeçme
    6) ben geldim
    7) düğüm
    8) yalnız da ayağa kalkabilirim
    9) sonbahar
    10) kar

11) ben bu şarkıyı sana yazdım (babylon konseri canlı kaydı)
    12) bana özel (umay umay'la düet)
    13) yağmur (denizhan'la düet)
    14) merdivenler (suicide versiyonu)
    (gaia, 13.07.2006 23:44)

2. cem adrian'ın aynı isimli albümündeki şarkı sözlerine sığmayanları içeren ve albümdeki şarkıların hikayeleriyle ilgili sırlar veren resimli deneysel öykü kitabı.kendi deyimiyle, albüm kitabın 'soundtrack'iymiş.
    (gaia, 14.07.2006 00:02)
  3. şöyle demiş adrian ilk nefesin de albümün:

"ya kendin dikebilirsin ya da hiç kimse...

eline sadece bir iğne bir iplik verebilirim."

...dedi tanrı.
    (ximxili, 25.12.2006 23:45)
  4. cem adrian ın 133 farklı kanaldaki sesi okuyarak, harika enstrüman tınıları duymamızı sağladığı ama tamamen akapella olan, insanı hüzüne boğan şarkı.

yaz çocuk bu gece ismimi yolarına bu kente
    anlat ne demekmiş kazı caddelere

aşk bu gece şehri terketti

çal çocuk bu gece şehrin tüm kapılarını hüzünle
    ıslak kelebekler bırak ellerine, söyle;

aşk bu gece şehri terk etti

"kal" duymayı bekledi
    "git" duymayı değiil de...

sadece sevilmeyi istedi
    bu onun suçu değil de...

döküldü bu gece yağmur gözlerine, eline, yüzüne
    al ısıt, elleri çok soğuk kapa göğsüne
    çarpıyr yüzene rüzgar ellerine saçına tenine
    sev onu, kalbi çok çok soğuk ısıt göğsünde

...
    (ximxili, 25.12.2006 23:53)
  5. "kal duymayı bekledi, git duymayı değil... diyerek ortalığı kasıp kavurmuş.. abi ne biçim bir aşk yaşamış bu herif.. aynından bende istiyorum cinsinden replikler atmamıza neden olan şarkıyı söyleyen şahıs (bkz: cem adrian)'ın ikinci ve ilk profesyonle albümü "(bkz: aşk bu gece şehri terk etti)" nin isim babası şarkının yıkan sözleri....
    (secretisfreedom, 06.01.2007 12:13)
  6. 23 ocak salı günü hayal kahvesi konserinde "aşk bu gece şehri terk etti" şarkısını akustik olarak yorumlamış ve izleyenleri şaşırtmış bir şarkıcıdır cem adrian. gitar'da denizhan (yağmur şarkısını beraber yorumlamışlardı albümde de) viyola da anıl vardı.
    (secretisfreedom, 25.01.2007 12:07)
  7. bir zamanlar aşk diye nitelendirilmiş olan şahsiyetin şehri terkettiği gece tesadüfen dinleyip dumura uğradığım şarkının adıdır.
    (aphross, 25.01.2007 13:29)
  8. "sadece sevilmeyi istedi,bu onun suçu değil de.."sözleriyle beni benden alan,defalarca dinlenesi cem adrianın ikinci albümüne mührünü basmış sarkının adı
    (konchuy, 05.02.2007 16:50 ~ 06.02.2007 17:06)
  9. yaz çocuk bu gece
    ismini yollarına bu kente
    anlat ne demekmiş kazı caddelere
    aşk bu gece şehri terk etti
    çal çocuk bu gece
    şehrin tüm kapılarını hüzünle
    ıslak kelebekler bırak ellerine söyle
    aşk bu gece sehri terk etti

kal duymayı bekledi
    git duymayı değil de
    sadece sevilmeyi istedi
    bu onun suçu değil de
    döküldü bu gece
    yağmur gözlerine eline yüzüne
    al ısıt elleri çok soğuk
    kapa göğsüne
    çarpıyor yüzüne
    rüzgar ellerine saçına tenine
    sev onu kalbi çok çok soğuk
    ısıt göğsünde
    (maymunherif, 25.03.2007 19:19)
  10. (bkz: içimden şehirler geçiyor)
    (soldier in the army, 25.03.2007 21:31)
  11. (bkz: sonbahar)
    (ellisande, 25.03.2007 21:37)
  12. yalnızlık, gece ve korku temalı, dinlemeye kıyamadığım muhteşem bir cem adrian albümü.
    (zarpandit, 04.06.2007 09:41)
  13. (bkz: selametle)
    (cheetosyiyenpenguen, 20.06.2007 18:20)
  14. (bkz: iyi insanlar iyi atlara binip gitti)
    (nothing, 20.06.2007 18:25)
  15. aşk bu gece şehri terk etti...

kalbi de...

acı sözler, başka başka insanlar girdi aşkın içine... yapıştırılan kalplerin açıklıklarından akıp gitti aşk eriyerek... gitarların eşlik ettiği pis çingeneler, kırmızı dudaklı vampir kadınlar, ateşten elleriyle yaşlı büyücüler ve çirkin cüceler kahkahalarla güldüler...

aşk, bu gece çok uzaklara gitti...

şehri ve kalbi terk etti....

göçebe bir acı yerleşti bu şehre... sessizliğin içinde şarkısı duyuldu... kulakları acıtan bir ağıt gibi, hiç susmadı... acı da göçüp gidecek bir gün ve duyumsayamaz olacağız...

aşk gider, acı kalır...
    hayat biter, izler kalır....
    (mjoranda, 20.06.2007 18:25)
  16. girişi çok kötü olsa da kendisi çok güzel olan, albümle aynı ismi taşıyan cem adrian şarkısıdır.
    (hothead, 13.08.2007 13:43)
  17. (bkz: gitme kal bu şehirde)
    (izmirli, 20.12.2007 10:55)
  18. kulağımda çalan şarkıydı bu aşk ilk bittiğinde. yağmur da yağıyordu. yürümüştüm yağmura karışıp karanlığa alışık sokaklarda. bitti dedik de bitemedi uzun süre. yıllar geçti üstünden. bitmez gibiydi hiç. ilahi bir şeydi aramızdaki, tanımlayamadığımız. nasılsa bağlıydı acılarımız, geçmişlerimiz. eski acılar sakladık birbirimize. güvendik. alıştık. önce kelimelerimiz gelmişti şairin mısralarındaki gibi.kelimelerimiz birdi, benzerdi. anlardık neden bahsediyor diğeri. gidiyorum dediğimde kal diyememiştin. sonra şehirler girdi aramıza,kimi zaman ülkeler,zaman.. eksilmedi hiç. 'ilahi bir şeydi' inandık.
    dün ilk defa rüyamda gördüm seni. yağmur yağıyordu ve son eşyalarımı topluyordum evinden. tenekeye vuran yağmur sesleri doluydu içim.
    uyandım.. içimde yağmur seslerine karışık melodiler 'aşk bu gece bu şehri terk etti..'
    (volshebnik, 16.05.2008 02:18 ~ 24.05.2008 19:34)