belki ilginizi çeker
  1. · aşk acısı çeken arkadaşı vurmak
  2. · alt başlık
  3. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  2. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  3. · ugg
  4. · uludağ sözlük
  5. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  6. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  7. · dersim katliamı
  8. · ben dünyanın en akıllı insanıyım
  9. · yaran telefon diyalogları

aşk acısı çeken arkadaşı avutmak  

sayfa  / 2
  1. (bkz: aşk acısı çeken arkadaşı vurmak)
    (wise, 31.10.2004 21:43)
  2. kara günde belli olan dostun yapması gereken şey. bir diğer yöntemi de karşı cinsten bir kişinin yatakta yaptığı şekilidir; denemedim; bilmiyorum.
    (tuygun, 19.04.2006 01:31)
  3. herşeyde bir kısmet vardır. bak zaten benim de sevgilim yok sen de tekrar bizim aramıza katıldın diyerek teselli eden arkadaş çeşidi.
    (bonjurkes, 19.04.2006 01:42)
  4. çok riskli bir iştir aşk acısı çeken kimseyi avutmak, ve hele bunu da konuşarak yapmak durumundaysanız., acı çeken kişinin yapısına göre cümleler özenle seçilmeli, çok stratejik anlarda susmayı becerebilmelisiniz.,. zira aşk acısı çektiren kişi için söylediğiniz her söz elinizde patlama riski taşayan flu bir bombadır.., gitti ama dönecektir geri, o da seni seviyor ama kafası karışık, farkedecektir yaptığı hatayı birgün ve göreceksin gelip sana sarılacaktır sımsıkı mukabilinde sözler sarfederken, ileriki zamanlarda bu kişinin gelmeyeceği ve hatta başkasının kollarında görülebileceği ihtimali, unutulmamalıdır..ya da sana yaramaz olm o, kevaşenin/piçin tekiydi zaten, seni taşıyamazdı, zaten gözü hep dışardaydı kaltağın/piçin tarzında yaklaşımlar da olası bir geri dönmede size nasıl bir darbe vuracaktır tahayyül edin..,
    velhasıl kelam zordur aşk acısı çeken kişiyi, avutmak.. o da bilir söylediklerinizin boş şeyler olduğunu, götünüzden uydurduğunuzu ama..hiç.. yalnız bırakılmalı aslında aşk acısı çeken insanlar. çekilecek bir acı varsa, bırakın çeksinler..bazılarının yaşadığını fark etmelerinin tek yolu zaten acı çekmek..
    sevmiyorum yaralı kuşların ağzındaki ekmek kırıntılarını..
    (kuzudis, 28.04.2006 10:14)
  5. en önemli bir kaç ana başlık altında toplamaya çalışalım

yakın bir hemcins arkadaşını avutma (klasik stil): default avutma stilidir. arkadaşımızın suyuna gidilir. argümanlarımız çeşitli küfürlerle desteklenir. içmeye gidilir. uzun süre o arkadaşla takılınır. delikanlı işidir

karşı cinsten hoşlanılan kişiyi avutma (ayak stili): çok şerefsiz, amaca yönelik kullanıma açık, söyleyeceklerinizi çok iyi seçmeniz gereken avutma stilidir. öyle ki kimi durumlarda sözleriniz o arkadaşınız için (tövbe haşa) allah kelamı gibi olur. çok iyi bir arkadaş ayakçısıysanız bu işin altından zaferle çıkmanız olasıdır.

hastası olduğunuz kızdan ayrılan arkadaşı avutma (terbiyesiz stil): efendim bu stil için iyice terbiyesiz, iyice etik-dışı hareket edebiliyor olmak gerekir. niyet bellidir. arkadaşınızın kız arkadaşına hastasınızdır. arkadaşınızla o kız da ayrılmıştır. ortam oluşmuş, durum lehinize dönmüştür. şimdi yapmanız gereken bi an önce arkadaşınızı kızdan soğutup, aynı zaman da kıza yol yapabileceğinizin sinyallerini vermektir. risklidir. godoş işidir.

hiç birşey beklemediğiniz karşı cinsi avutma (hikaye stili): size ölüm gibi gelecektir. ne diyeceğinizi bilemezsiniz. çünkü kuracağınız bir cümle yanlış anlaşılmalara neden olup arkadaşınızın gönül boşluğunda olması nedeniyle size doğru akma olasılığı yüksektir. siz bunu istemiyorsunuzdur.

çok önemli uyarı: ne olursa olsun, biri sizden avutma beklemedikçe avutmaya çalışmayınız. avuturken de sert argümanlarla geliniz.
    (hepten aykırı, 28.04.2006 11:17 ~ 11:19)
  6. genelde sözle avutulmaya çalışılır kişi. hatadır. asıl yapılması gereken suratına okkalı bir tokat atmaktır. kesmezse de ikinciyi patlatmaktır. mantığı basit. beyin aynı anda iki acıyı hissedemiyor. misal eliniz kesildi. kanıyor ve acıyor. götünüze sıkı bir çimdik atın. götünüz acırken elinizin acısını hissetmezsiniz. gene benzer olarak kırdınız bacağı, alçıya aldılar. feci de kaşınıyor. alçısız olan diğer bacakta aynı bölgeyi kaşıyın. asıl kaşınan yer kaşınmış kadar olacaktır.

siz adamaı sarsıp patlatın tokadı suratına. canı yanacak afallayacaktır. düşene bir tekme vuran ibne bir arkadaşa sahip olmanın acısını tadacaktır. bu acı zihnini kapladığında aşk acısını unutacaktır. sonra öpüşür barışırsınız. etkisi geçerse tekrar tokatlarsınız. sert vurmaktan da çekinmeyin. bu arkadaşınızın iyiliği için. ne kadar sert o kadar iyi.
    (azwepsa, 28.04.2006 11:30)
  7. böyle bir durumda arkadaşı yalnız bırakmayıp derin düşüncelere dalmasını engellemek ilk koşuldur. çünkü yalnız kaldığı anda tekrar tekrar eskileri hatırlayıp kendini çok daha fazla üzmesi muhtemeldir. elden geldiğince yanında olmak, dikkatini başka konulara yönlendirmeye çalışmak ve tabii ki bir psikolog edasıyla iletişime geçmek en faydalı yöntemlerdir. kesinlikle arkadaşa çivi çiviyi söker mantığına dayalı saçma sapan telkinlerde bulunmamalıdır ki sonradan pişman olacağı olaylara vesile olmayalım. ekstra ilgi ve empati bu işin üstesinden gelmede azımsanmayacak derecede önemlidir.
    (applepie, 14.10.2006 04:43)
  8. hiç vakit kaybetmeden yeni biriyle tanıştırın. ne de olsa insan yenisini buluncaya dek eskisine sadık kalırmış. desteklemek için;
    (bkz: çivi çiviyi söker)

hönk.
    (muglak, 06.03.2007 01:29)
  9. faydasız,işe yaramayacak bir yöntemdir.avuntu sözlereri söyleyen arkadaş olayın vehametinden dolayı o an söyleyecek bisey bulamamaktadır.ve bilir ki avuntu veren arkadaş;kendiside aşk acısı yaşamış sözcüklerin kifayetsiz kaldığını,boşa söylendiğini bilir.
    (sarmalak, 06.03.2007 01:33)
  10. imkansızdır.arkadaş kendi halinde bırakılmalıdır.çünkü insanoğlu hiçbirşekilde zamanla yarışamayacaktır. nafiledir.bu gibi durumlarda reçete olarak 6 aylık bir zaman dilimi verilir. ve zaman sırayla herşeye deva olma vaadiyle ondan bir şeyler götürür. zira götürdüklerini de zaten o getirmişir ve yine getirecektir.
    (chansonnn, 06.03.2007 02:09)
  11. hiç bir avutmanın annenin avutması kadar etkili olamayacağını göz önünde bulundurursak nafile olan çabadır. aşk acısı çeken insan çok zor bir durumdadır ve kendisine bu halde destek ve güven verebilecek yegane merci onun duygularını en iyi hissetme yeteneğine sahip olan annedir. insanın kendisini en aciz, en zavallı hissettiği anlar aşk acısı çektiği anlardır, böyle zamanlarda kendisini annesinin güvenli kollarına atacak bir insan en büyük avuntuya kavuşacaktır. insanın içini en rahatlıkla açabileceği kişi de yine annedir.
    bırak kendisi kaybeder, senden iyisini mi bulacak oğlum, takma kafana gibi teselli edici laflar her ne kadar iyi niyetle söylenmiş avutucu laflar olsa da aşk acısı çeken insana zerre etki etmeyecek laflardır. yeni bir sevgili bularak aşk acısını unutmak da çok zordur, aklın bir köşesinde hep eski aşk kalır, böylece yeni sevgiliye de yazık edilir. en iyisi işi zamana bırakmasını telkin etmektir. çünkü zaman herşeyin ilacıdır. bunalımlı dönemlerde anne desteği bir insanı huzura kavuşturabilecek en etkili yöntemdir.
    (dirk nowitzki, 06.03.2007 08:47)
  12. zordur tabiki. okulu iyi gitmez, işleri iyi gitmez avutursun, en azından boşveer deyip içmeye götürürsün. ama aşk acısı başkadır. içtikçe üzülür, anlatmaya başlar, ağlar, sende ağlarsın. söylersin "zaman" dersin. inanmaz, hiç bitmeyecek bu acı der. çoğu zaman avuttuğunu zannedersin veya sana öyle hissettirir ama aslında hiçbir şey değişmez. eğlenceli aktivitelere götürmek, yalnız kalmasını önlemek yararlı olabilir.
    (gibigibi, 06.03.2007 10:16)
  13. aşk acısı terk edilme veya aldatılma acısıyla karışık kokteyl halindeyse işiniz çok zordur. yok sadece aşık ama kavuşamıyorsa işiniz çok daha kolaydır.
    birinci şıkkı ele alırsak ; arkadaşınız salya sümük ağlıyarak sizi arayıp durumu bir çırpıda hıçkırıklar arasında size anlatacaktır.yardımınızı istiyordur. ilk iş kalkıp yanına koşmalı ve neye ihtiyacı olduğunu tespit etmelisiniz.
    ya kendini hırsından yiyeceğe vermiş hertürlü abur cuburu tıkınmaktadır ya da durumu (altadılma veya terkedilme)öğrendiğinden beri hiçbirşey yememiştir.öncelikle beslenmesini düzenlemeli alkol alıyorsa bi koşu en iyi şaraplardan birkaç şişe kapıp gelmeli yok alkol almıyorsa güzel bir neskafeyle ortamı sohbet edilebilecek hale getirmelisiniz. siz gelmeden önce yeteri kadar ağladığı için artık ağlıyacak hali kalmamıştır ama omzunuzda hıçkırmaya devam ederek hikayeyi bir daha baştan anlatır. bazı sorular sorarak onu dinlediğinizi ve anladığınızı hissettirmeniz büyük önem taşır. onu anlamadığınızı hissettiği anda sizden uzaklaşacak ve içini dökmeyecektir.eğer ilişkisi gerçekten sona ermiş ise ilk iş ortak fotğraflarını yok etmektir. tüm fotoğrafları salonun orta yerine döküp imha etmelisiniz . bu arkadaşınızın canını yakacaktır ama yapılması zorunludur. çünkü; karşı taraf için olay bitmiş olmasına rağmen arkadaşınız henüz ilişkiyi ruhunda bitirememiş olabilir.fotoğrafların imhası arkadaşınız içinde ruhunda ilişkiyi bitirmesini hızlandıracaktır. fotoğraflar imha edilmezse ilerleyen günlerde bu fotolara bakıp bakıp ağlamaya devam edecektir.daha sonrasında kendini iyi hissedene kadar onu yalnız bırakmamalısınız. çektiği acı nedeniyle kendine zarar vermeye kalkabilir. iyi bir duş aldırıp onu uyuması gerektiğine ikna etmelisiniz.
    önemli olan arkadaşınızın kendi ayakları üzerinde durabildiğine ikna etmek ve hayatını onsuzda yaşayabileceğini göstermektir. hayat devam etmektedir.
    ikinci şıkkı ele alırsak: işiniz çok daha kolaydır. aşıksa ama ulaşamıyorsa; aşık olduğu kişiye ulaşabilme yöntemlerini maddeler halinde bir kağıda yazarsınız birlikte.arkadaşınız için en uygun olan yöntemleri sıralar ve gerekiyorsa bu maddeleri uygulamak konusunda yardımcı eleman olarak olaya dahil olursunuz.
    önemli olan dostluğunuzdur.unutmayın gün gelir sizde aşk acısı çekebilirsiniz.
    (jassmine, 06.03.2007 11:35 ~ 11:40)
  14. arkadaşınızı serbest bırakmak, acısını sonuna kadar yaşaması ve kendini toparlaması için yalnız kalabilmesini sağlamak lazımdır. ama ne zaman isterse yanında olacağınızın güvencesini vermişseniz onun için bundan iyi gelen bir yalnızlık olamaz. olur da canı çekerse konuşmak isterse sadece dinlemek, yorum yapmamak, hele ki "ben sana demiştim" dememek gerekir. zaten yaralıdır bir de siz vurmayın.
    (azman, 06.03.2007 11:43)
  15. imkansız olaydır hele de içiyorsa kafanızı siker hayatınızdan soğutur ama gene de avunmazlar işin daha da kötüsü şudur ki bu o arkadaşınızın allah bilir kaçıncı kız için o hale düşüşüdür ve siz hep başarısız kafası sikik bir şekilde eve dönmüşsünüzdür şanslıysanız bir de tüm geceyi o avultulması gereken arkadaşla geçirmek vardır ki zor olaydır.
    (dream endless, 06.03.2007 12:26)
  16. imkansız ve denenmesi de saçma bir harekettir.
    aşk acısı çeken şahsızaten süzekli sızlanır lâftan anlamaz.* hatta kurduğu cümlelere -misal; abi anlamıyorum neden beni terketti, daha geçen sen benim için teksin dedi- cevap vermediğinizde susmanın anlamını dahi kavrayamaz ve cümlesini başka bir şekilde tekrardan söyler.
    aşk acısı çeken şahsa yapılacak en iyi şey -evet, kabul ediyorum bu kısım hayvanlık olacak- sikerim aşkını da ızdırabını da kafamı dolama, ruhumu karartma diyip terslemektir. hatta bu şahsı 2-3 kelle adam sararsanız, keyfi yerine gelecektir. gider gece eve üzülür zaten. sızlanıp başkasının da moralini bozmasının alemi yok.
    (venom, 06.03.2007 12:44)
  17. imkansızdır. o an için arkadaşınız " evet lan çok haklısın, geçti, unuttum " dese bile bunun yalan olduğunu, aşk acısının geçmiyeceğini, sadece alışılacağını falan en geç gece uyumadan ya da uyuyamadan önce idrak edecektir. bu yüzden derdine ortak olmak, onu anladığınızı belirtmek, sevmenin güzel olduğuna inandırmak gerekir. uyuyup uyanınca daha gözlerini açamadan aklına ilk aşkı geliyorsa, durumun vahim olduğu belirtilir. " yüreğinin sesini dinle arkadaşım, zaten beynin çalışmıyordur bu aralar" gibi nasihatlar verilir. allahtan sabır dilenir.
    (karakutu, 06.03.2007 13:51)
  18. eğer karşınızdaki yüreği ile sevmesini bilen ve ayrılsa bile sevgilisinden vazgeçmeyen bir yapıdaysa, asla unutamam diyorsa, "abi sana kız mı yok, boşver" şeklinde cümleler kullanılmamalıdır. zira bu cümleler arkadaşınızı daha çok üzmekte ve yıpratmaktadır. hele hele "abi zaten sana göre değildi, şöyleydi böyleydi" gibi sözler arkadaşınızla aranızı açabilir. bazılar bu hayatta aşkın nadir bulunan bir değer olduğunu, hayatı boyunca bir insanı sevebilmenin de mümkün olduğunu kavramış olabilir. siz anlamıyor olsanız da saygı duymalısınız.
    (navalboy, 06.03.2007 13:57)
  19. acı çeken arkadaşı gördüğünde dayanamayan her insan evladının yapmak istediği, arkadaşına yardımcı olmak istediği gayet doğal olay.
    ama ben burada madalyonun öteki yüzünden biraz bahsetmek istiyorum. acı çeken arkadaş acaba avutulmak istiyor mu? insanın doğası gereği, güzel bir şey bittiği zaman üzülür, hele hele bu aşk gibi kutsal güzellikte bir hadiseyse insanın üzülmemesi imkansızdır. hemen eklemek isterim burada aşık olmuş -yani gerçekten aşık olmuş- seven kişileri ele alıyorum, günümüzde iki defa msnden konuşup hiç görüşmeden "seni seviyorum" diyenlerine değil burada ki lafım. neyse konumuza dönelim, böyle güzel bir olayın bitiminde ben üzülmüyorum, ben acı çekmiyorum diyen kişinin ben elini öper saygı duyarım, ama yoktur öle birisi. aşk acısı belki de acıların en acısıdır, insanın canını bu kadar yakan belki başka bir şey yoktur. böyle bir olayın karşısında insan bazen yalnız kalmak, acı çekmek, olanları düşünmek, belki de biraz ağlamak istiyor. bunlar olmadan bir takım şeyler unutulmuyor. öteki türlü ele alırsak, bir ayrılığın ardından dostlar yanınızdayken bir şekilde yaşananları unutabiliyor, bir anlık da olsa acıdan kurtulabiliyorsunuz. yalnız kaldığınız ilk dakikanın sonunda yine bir takım düşüncelere dalıp, tekrardan üzülmeye başlıyorsunuz. biten bir aşkın ardından üzülmeden, acı çekmeden ( süresi değişebilir) o aşkı unutmak kolay değildir. belki bir an için avutulmak değil de yalnız kalmak, veya çivi çiviyi söker hesabı oturup biten aşkı hakkında konuşmak, "abi boşver sen daha iyilerine layıksın" gibi basit ve söylenmiş olmak için söylenen bir cümleden daha iyidir.
    konuyla alakalı mıdır bilmem? ama bir takım insanlar ölen bir kişinin ardından bir yerlerde toplanıp ölen kişinin en sevdiği şeylerden konuşup, en sevdiği müzikleri dinleyip, kısmen ağlayıp kısmen gülerek acılarını paylaşırlar.
    biraz ağır bir yakıştırma olsa da biten bir aşk sizin için birinin de bitmesi anlamına da gelmez mi?
    (yako, 06.03.2007 14:24 ~ 14:28)
  20. zamanı geldiğinde aynı avuntuya bünyenin ihtiyaç duyabileceği göz önüne alınarak, kaçınılmaması ve kesinlikle uygulanası eylemdir. eylem sürecinde tanrı'dan daimi sabır dilenmesi akıldan çıkarılmamalıdır.
    (çöldeki penguen, 06.03.2007 16:48 ~ 16:50)
  21. cenk taner'in "iyidir iyi" şarkısının bir bölümünde geçen sözleri hatırlatan leş durumdur. avuntu olarak kabul etmekten öte içe sindirilmelidir. şöyle ki: üzülme, boşver desem de, kalp acısı gereklidir!..
    (gudu bet, 06.03.2007 17:13)
  22. aşk acısını tatmamış bir insanın kolay kolay yapmayacağı eylemdir. ama bilen, anlayan bir insan bir gün olmadık bir anda bir can simidi gibi çıkar karşınıza ve;

"dostum
    yıllarca yıprandın
    savruldun koynuna en acımasız ihanetlerin
    terkedildin hep kırılgan yağmurlarla
    anlaşılmayı bekledin belki de
    bir zaman dilimiydi sonsuzluk senin için
    bir sigara içimlikti
    geçecekti
    dönecekti sana elbet bir gün sevdiğin

hep içine atmıştın dostum
    biriktirmiştin kor kor olmuş yalnızlıklarını
    farkında mısın beklemekten yorulmuş artık
    bir bir silinirken umutların
    hatırlar mısın peki geçen gün bana söylediklerini:
    at ki sevdalı yürekler ağlamaya başlasın tekrar
    at ki sevenler sevdiklerini hatırlasın buğulu gözlerde
    at ki o iki kelime göklerde çınlasın kıyamete kadar

bencilleşme dostum
    saklarken duyguların en yücelerini kendine
    sen de itiraf et artık aşkını
    fısılda sevdiğinin gözlerine tüm kutsal sevdalarını efsanelerin
    ve bakarsın belki de
    tek kavuşmuş büyük aşk sizinki olur
    kıskandırır ferhatı gömüldüğü dağda
    bir damla su olur çölde ki mecnuna
    ve sonra ben
    kazırım en cesur yüreklerin tahtına
    dostumun adını umutlu alevlerle"

der. artık içinizde yeni bir umut filizlenmiştir onun yardımıyla size ise onu yeşertmek büyütmek kalmıştır.
    (ronn, 24.04.2007 01:20)
  23. aşk acısı ceken arkadası avutanlar genellıkle günlük ilişkilerin adamlarıdır çünkü onlar aşık olmaz sadece kullanır.. e onlarda genelde bu gibi cümleleri kullanır : "sktir et olm kız mı yok elini sallasan ellisi napcan onu yakısıklı adamsın çıkıp şöyle iki tur atsan on tane düşürürsün.."
    (dolapbeygiri, 17.06.2007 00:09)
  24. (bkz: kelin merhemi olsa)
    (diabetik nöropati, 17.11.2007 01:20)
  25. (bkz: beyin amcıklaması)
    (obi two kenobies, 17.11.2007 01:23)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil