belki ilginizi çeker
  1. · aşkito
  2. · aşkocum
  3. · sevgilinin burnunda sümük görmek
  4. · arki
  5. · dışkısı
  6. · bir erkeğin duymaktan nefret ettiği şeyler
  7. · aşkısı
  8. · aşkitom
gündem
  1. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  2. · google wave
  3. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  4. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  5. · prison brake
  6. · yeşim salkım
  7. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  8. · karı
  9. · kinder sürprizin boş çıkması

aşkısı  

1. salak sevgililerin birbirine hitap şekli volume 2. duyduğum yerden koşar adım uzaklaşmamı sağlayan kelimelerden biridir, bunlar birine hitap edildiğinde daha mı çok sevgi uyandırıyor, bir insana kendi adıyla hitap etmekten daha öte ne vardır bre efendiler? bir diğeri için,
    (bkz: aşkito) ve postmodern seslenişler için de (bkz: dışkısı).
    (neverwinter nights, 17.01.2006 18:07 ~ 22.01.2006 04:12)
  2. (bkz: aşkocum)
    (bkz: canısı)
    vb. gibi türevleri de sözkonusudur.
    (possible dreams, 17.01.2006 18:39)
  3. sevgiliden direkt ayrılma nedenidir. ne canısı kadar samimi, ne aşkım kadar doğaldır. tamamen zorlama, kıtipiyoz bir hitap şeklidir. rutine binmiş ilişkilerde acayip sıklıkla kullanılır. bana sorarsan, gelsin, "taramalı tüfeğim", "dinazor taşşaklım", "kesme şekerim" felan desin mesela, içimin yağları erir, yavşayıveririm oracıkta.
    (ben bilmem beyim bilir, 17.01.2006 19:30)
  4. gelmiş geçmiş en kötü hitap şekillerinden biri.
    bir de şöyle bir şey var: http://www.askisi.net/
    (tabudeviren, 14.09.2006 17:59 ~ 18:01)
  5. en aptal "sevgiliye seslenme biçimleri"nden biri. "üçüncü şahsın aşkısın sen sevgilim, ondan aşkısı diyorum sana. sakın yanlış anlama, benimle alakan yok. sadece yatıyoruz." mesajı bile içerebilir.
    (dirtypain, 12.02.2007 17:46)
  6. bir salağın ortaya attığı ve kafası çalışmayan insanların sevgililerine hitap şekli olarak kullandıkları iğrenç ötesi kusturası sözcük
    (pismanie, 27.10.2007 15:54)
  7. yapısında iki tane iyelik tekil üçüncü kişi ekini (ı + sı) üst üste bulundurmasından ötürü türkçe'nin söz varlığına uymayan sözcüktür.
    (bkz: ek yığılması)
    (aytok, 28.10.2007 13:28 ~ 13:30)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil