aşkın insana yaptırdıkları 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. aşık bir insanın anlatımıyla "kişiliğini kaybetmek"olarak örneklenmiştir.
    (bkz: ben söyleyenin yalancısıyım)
    (arinna, 08.07.2006 02:19)

2. normal bir zamanda asla dinlenmeyecek rezillikte türkçe aşk şarkıları dinleyip, utanmadan bir de bu şarkılarda kendini bulmak; aşkın yaptırdıkları şeyler arasında en ilginç olanlardan biridir şüphesiz.

bu aşk dedikleri, insana burak kut dinletir, mansur ark dinletir, ebru yaşar dinletir; bizzat gözlemlenmiş durumlardır bunlar. düşman başına. .

ha tabi ben dinlemedim, bir arkadaşım anlattı. *

ayrıca; böyle bir başlığın altında illa ki lazım bkz'ı verelim: (bkz. anket)
    (otomatik kapı, 08.07.2006 19:13 ~ 19:13)
  3. yeni bir mekana girildiğinde ilk olarak kızlara bakmamak, çünkü o sırada sadece onu düşünüyor olmak

eskiden orası senin burası benim her yeri gezerken akşamları çıkışta direk eve gitmek

eskiden bütün güzel hatunları kesip pas verenlere asılırken birden hepsine boşvermek

gitarı eline aldığında distortion değil de clean tonda çalmak

her ne kadar sigara kokusunu sevmeyip gitmeye üşensen de her tenefüste kantine inmek

hiçbir dersi dinleyememek

en ufak fırsatta hepsi mutlu sona giden birçok hayal kurmak

hergün fast food yerken yemekhaneden yemek yemeye başlamak

birayı daha yavaş içmek, hatta yarım bırakmak

biyokimyayı daha sıkıcı hale getirmek (mümkün değil gibi görünse de gerçekten yapıyor)

sıradan şeylerin bile(camdan gelen rüzgar vb.) aslında ne kadar güzel olduğunu farketmek

göz göze gelinen anın bitmemesini istemek.

evet, işte bunların hepsini yaptırabiliyor. (bkz: ben bunu gördüm)
    (scorpeo, 23.02.2007 19:44 ~ 19:45)
  4. +abi orhan velinin şu şiirini biliyor musun?
    +ne hasta bekler sabahı ne taze ölüyü mezar...
    -yok be olm ben anlamam şiirden hem o necip fazılın değil miydi.
    +abi baksana her taraf ne güzel börtü böcek uçuşuyorlar
    -olm necati bi daha böcek dersen seni de tikecem böcüğü de

2 dakka sonra

-sen aşk nedir bilmessin? ağla ağlayabildiğin kadar? bütün güzellikler bendedir...
    +olm necati sen böyle değildin ne oldu sana
    -beni böyle havalar mahvetti abi
    +olm bana bak bir daha şiirle cevap veririsen seni öldürürüm
    -artık demir almak günü gelmişse zamandan...
    +ziktim olm seni kaçma dur...
    (genius kusagami, 23.02.2007 19:59)
  5. (bkz: rejim)
    (magicpie, 09.05.2007 21:31)
  6. kitlenmek
    saçmalamak
    histerik bir şekilde gülmek
    yerinde rahat oturamamak olabilir.
    (evangeline, 09.05.2007 21:55)
  7. her gelen havadisi o'na yormak, yürüdüğün tüm yolların o'na çıkmasını ummak, her çağrı alışta o'ndandır diyerek telefona koşar adımlarla bakmak, ve bir gün durumlar öyle gerektirip de o'ndan ayrıldığında o'na dair o'nu anımsatacak her ne kadar isim ve nesne varsa önce zihninden sonra ortalıktan men etmek, etmeye uğraşmak, olmamak.
    (selam kelamı, 09.05.2007 22:03)
  8. ülkeni, arkadaşlarını, sosyal çeveni, alıştığın hayatı bırakıp kültürünü, dilini bilmediğin bir ülkede yaşamaya başlamak,
    hatta,

(bkz: din değiştirmek)
    (epilofs, 09.05.2007 22:09)
  9. unutulamayan aşkınızdan ayrılmışsınızdır. doğumgününde öğrenirsiniz ki evinde, yeni sevgilisi tarafından kutlama düzenleniyor.
    içiniz yanar ama yapacak bişey yoktur. atlar arabaya gidersiniz evin önüne. eski aşkın arabası kapıda durmaktadır. bi süre kapıya, içeride yanan ışığa baka kalır, sorasında;
    - böyle bir günde, yapmak isteyip te yapamadıklarım, söylemek isteyip te söyleyemediklerimin yerine.. herşeye rağmen, iyiki doğdun, iyiki varsın. ss.
    yazılı notu yanına iliştirdiğiniz bir gülle arabasının camına bırakıp gözü yaşlı terk edersiniz olay mahallini.
    (poivy, 12.05.2007 03:15 ~ 25.12.2007 19:03)
  10. vakitli vakitsiz sıçana kadar içtirir, sözlüğe ağlak giri girdirtir, sonra editlettirir..

(bkz: @1427952)
    (babysmurf, 12.05.2007 03:24 ~ 03:25)
  11. deliler gibi ağlayabilmek,paranoyaklığa varacak derecede kıskanmak,başka hiç kimseye yan gözle bakmamak gibi şeylerdir.
    (kaplumbağa, 12.05.2007 12:35)
  12. çok feci saçmalatır. *
    (heliad, 12.05.2007 14:50)
  13. (bkz: seks)
    (7 insan b50 eder, 12.05.2007 14:54)
  14. yolcu gemisinde kaptan olup, sevgiliden başkasına bakmamak.
    (nuage, 12.05.2007 16:41)
  15. insanın kendine olan saygısını, özgüvenini, sevgisini yitirmesine neden olabilecek eylemlerdir. yeri gelir nasıl oldu da bu kadar basitleşebildim, diye hayıflandırır. bazen de, nasıl olur da bunca emeğimin kıymetini bilemez, diye küfrettirir. yani sınır tanımaz, halden anlamaz ve ancak hep sonradan fark edilir!
    (toganus, 12.05.2007 21:18 ~ 22:12)
  16. bildiğin her şeyi ona öğretmek istemek..
    (floydrose, 21.06.2007 01:46)
  17. içip içip sabaha karşı sahildeki büfenin önüne çakıl taşlarıyla "özür dilerim" yazıp öğlene kalmadan toptancıların alay konusu olmak..gidene mi yanarsın düştüğün duruma mı!neyse ki zamanla utanç yerini buruk bir gülümsemeye bırakabiliyor..ya da kendimizi böyle avutuyoruz..kader,kısmet..

vazgeçtim..ne utanıyoruz saçmaladıysak da sevgiden yaptık..gurur duymak lazım..insanız ya..
    (dasein, 21.06.2007 02:47)
  18. gecenin tam üçünde yan odada anne-baba uyurken bir şişe şarabı şahsa bitirtebilir.
    (pis mındar, 21.06.2007 03:14)
  19. önce hiç fark etmeden tek başına yaşamayı unutturur, sonra kalan herşeyi ele geçirir..zamanla ilerler, bu kez acı çekmeyi öğretir.düşüncelerin uymamasının nasıl bir şey olduğunu anlamayı sağlar.gecelerce uykusuz bırakır, alkolün bütün çeşitlerini arkadaş yapar. gündüzü bırakıp geceyi seçtirir. kahve dumanında hayal etmeyi öğretir.
    (fts, 21.06.2007 03:25)
  20. aşk, sevdiğin kızın sevgilisine her fırsatta sprite, cola kutusu vb... maddeler atmaktır.
    (edudracena, 21.06.2007 09:12)
  21. "düşüncelere garkeder;derin derin."
    (bkz: vurgun yemek)
    (darmaduman, 21.06.2007 12:33)
  22. bir konserde sen bağlama çalarken gözlerine bakan o esmer'e aşık olunuyorsa eğer ve de adı bile bilinmiyorsa bu bayanın; tebrikleri savıp yalnız kalındığında papyonu ve ceketi çıkartıp yağan yağmurun altına koşmak, denizlinin en güzel yeri çınardaki dev ışığın altında o yağmura rağmen oturan tek insan olup gökyüzüne bakmak, düşünmeye başlamak, yapabileeğin hiç bir şey olmadığının farkındalığıyla biranın son yudumlarına doğru gözlerindeki yaşı silmek...
    (one more cup of coffee, 21.06.2007 12:39)
  23. içmeden sarhoş olmak en başta geliyor.
    (uzayi kurtaran dunyali, 10.05.2008 11:03)
  24. bir başkasını kendinden fazla sevmek, kendinden fazla düşünmek; başkası için kendinden ödün vermek, kendini feda etmek...
    (pinkpillsandblueshots, 10.05.2008 15:03)
  25. bazen gururunu kırar insanın, ve en önemlisi asla yapmam dediği çoğu şeyi yaptırır.
    (kırmızıdenizyıldızı, 13.08.2008 20:41 ~ 20:41)
 sayfa  / 2