belki ilginizi çeker
  1. · filmlerdeki aşka özenmek
  2. · aşkın ömrü
  3. · aşkın ömrü üç yıldır
gündem
  1. · giyotine yolladılar gitmedim
  2. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  3. · ezel
  4. · yetenek sizsiniz türkiye
  5. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  6. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  7. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  8. · deniz baykal
  9. · evden koli gelmesi

aşkın ömrü 3 yıldır  

1. güzide bilim insanları araştırmış bulmuşlardır ki aşkın ömrü 3 yılmış efendim. biz de bu magazinsel bilgiyi eş dost muhabbetlerinin vazgeçilmez geyik konusu kadın-erkek ilişkilerinde bolca sarf ederiz son noktayı koymak için.
    aklımıza, 3 yıl boyunca denekleri nasıl takip etmişler? bu süre zarfında aşklarını dolu dolu yaşayıp 1095 gün 18 saat sonunda zınk diye tüketmişler mi? soruları takılır.
    (okulluserseri, 19.11.2005 19:55)
  2. frederic beigbeder'in bir kitabının adıdır. nitekim yazar da kitabın sonunda durumun böyle olmadığını söylüyor. sanıldığının aksine bilim adamlarının araştırma sonucu değil, uzun süreli ilişki yaşayamayanların "ya ben napayım aşkın ömrü üç yılmış, valla bilim adamları öle diyo kardeşim" kisvesi atındaki uydurmasıdır derim.
    (pandoranın email kutusundan, 19.11.2005 20:14 ~ 20:16)
  3. 3 yıl bile sürmeyebilir bazen.çevre faktörü ve dış etkenler,raf süresinde etkilidir aşkın kim ne derse desin. kısalabilir,uzayabilir.

(bkz: bütün genellemeler yanlıştır)
    (müyendis, 05.02.2007 12:14)
  4. doğru bir önerme olabilir, eğer türkiye'yi baz alacak olursak ilişkiyi genelde 2 kişi değil en az 3 kişi yaşar. bu 3. kişi ya hain bir arkadaş, ya anne, ya baba ya abla ya da abidir, birbirini çok seven iki kişi 3. kişiyle birlikte en fazla 3 sene sabredebilir, o da sevginin hatırına. sonra ,örf, adet ve buna benzer enteresanlıklarla birlikte yaşayan türk halkının buduruma daha fazla göz yumamasından dolayı ilişki acı bir biçimde biter, kız, ailenin istediği oğlana veririlir, erkek 1 ay ila 1 yıl arası yasını tutar sonra o da ailesinin uygun gördüğü bir kızla evlenir, güzelce "kına" yakılır, hikaye biter.
    (hacktor, 05.02.2007 12:50 ~ 12:52)
  5. değişik durumlar için sıklıkla kullandığım bir deyimdir ''oynamasını bilmeyen gelin yerim dar dermiş'' deyimi.

aşkın ömrü 3 yıldır ve benzeri başlıkları görünce de aklıma geldi aynı deyim.

tanım olarak şeetmek gerekirse ''aşkı korumasını bilmeyen aşka ömür biçermiş'' dedirten durumdur kendileri diyeyim bari.
    (oturundiyorkendileri, 06.04.2009 14:40 ~ 14:42)
  6. bu kitabında mıydı bilmiyorum ama ı yazara ait olan şöyle de bir şey var: "aşkın imkansız olduğuna bahse giriyorum. kazanırsam hiçbir şey kazanmayacağım, kaybedersem her şeyi kaybetmiş olacağım."
    (ilişik yaşam formu, 15.07.2009 19:38)
  7. klasik öne sürmelerden birisidir. ben de bir yerlerde duymuştum ilişkide kritik olan seneler varmış 1-3 ve 7. seneleri atlatabiliyorsan ne mutlu sanaymış.
    (bsehirdebkadnwrbnaosel, 15.07.2009 19:40)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil