aşkı bulmanın ve korumanın yolları   

adana çık aradan

1. ''hayat biriktirmek demek. herkes bir şeyler biriktiriyor, dostluklar, sevgiler, para, eşyalar hep biriktiriliyor. günün birinde hepsi bir araya gelip bir fotoğraf oluştursun diye.''
    insan karasız kalır aslı mıdır kötü durumda olan yoksa nevit mi ya da selin mi en çok kimin canı acımıştır?
    (sorunsal, 21.02.2007 23:38)

2. aşkı bulmanın yolları var mıdır bilemiyorum ama aşktan korunmanın hiçbir yolu yok!
    (heliad, 21.02.2007 23:41 ~ 23:41)
  3. aşkı bulmanında korumanında yolu yoktur..bazen bir anda gelir aşk altüst olursun..bazen herşey çok güzel giderken senin için bir bakmışsın yok olmuş gimiş..bunun bir yolu yok..
    (kızıldem, 22.02.2007 00:16)
  4. kitabın isminden dolayı objektif yaklaşımları engelleyebilecek bir kürşat başar romanı.
    (mabel, 22.02.2007 00:17)
  5. aşk öyle birşeydir ki arandığını hissederse bulunmak istemez.apansız çıkar insanın karşısına.süpriz yapmayı sever yani.korunmasına gelınce;nasıl ki civayı elınızde sabıt bırsekılde tutamazsınız, kayar gider.yerçekimine karşı koyamaz, aşkta böyledir.
    (miaow, 22.02.2007 00:55)
  6. (bkz: ateşi çalan prometheus) ve (bkz: zincire vurulmuş prometheus)
    (ozguradam, 22.02.2007 01:03 ~ 01:49)
  7. insanı bulur, bazen hiç beklemez bazen de ömür boyu kalır.
    (akarui, 22.02.2007 01:28)
  8. romanda nevit'in gelgitlerini,hayatında büyük yer tutmuş kadınları düşündüğü zamanları,arkadaşı cem'i ve onun uzaklardaki garip hayatını düşünmesini,aslı'nın nevit'e sürekli taviz verse de ondan aldığı her darbede kamburu çıksa da sırtını dik tutma çabalarını,selin'in bir prens olan nevit'in günün birinde kurbağaya dönüşmesinden korkutuğu için onu terk ettiğini okuyoruz.kitaptan altı çizilmiş satırlar için:

-geçmiş zaman nedense ilk kez böylesi ağır geliyor,hatırladığım en sıradan şeyler bile içimde garip anlatılmaz bir burukluk yaratıyor.ona neden öyle söylemiştim,o zaman neden o telefonu kapamıştım,işte hepimizin günün birinde durup düşünmek zorunda kaldığımız türden şeyler...(nevit)

-yıllar boyu tüm yaşamı,beklenmeidk ayrıntıları paylaştığınız sevgilinizden ayrıldıktan sonra bir anda ona asla dokunamayacağınızı anlamanın getirdiği o tuhaf inanmazlığa benziyor duyduğum.(nevit)

-annem diyor ki,'her şey seninle gelir,nereye gidersen git,kaç yaşına gelirsen gel,yaşadığın her şey seninle gelir.'(nevit'in annesi)

-vatanın uzak,soğuk ve unutulmuş bir köşesine gidiyorum,fakat hiç bir soğuk senden uzak olmanın hasretiyle karşılaştırılamaz.acaba bu unutulmuş yerde ben de unutulur muyum diye düşünmeden edemiyorum.tek tesellim son görüşmemizde benim sana karşı duyduğum hislerin karşılıksız olmadığını öğrenmektir.beni bu kutsal vazifede senin hatıran ayakta tutacak (nevit'in babasının,annesine yazdığı mektuptan)

-senin yanında yatarken ne zamandır görüdüğüm karabasanlar siliniyor.sanki hayatımın bir parçasıydılar ve onlardan kurtulacağımı hiç sanmıyordum.yıllardır ilk kez,derin bir uyku uyuyorum ve düş görüyorum,sakin,güzel düşler.sıcaklığını duyduğumda bana söylediklerini unutuyorum,kendi kendime,seni istemiyor,bırak onu git,istenmediğin yerde hiç kalmadın diyorum ama bana sarıldığın zaman unutuyorum,hem güzel derin bir uykuya dalmak istiyorum hem de dokunuşlarını izlemek,ikisi arasında bocalıyorum,uyurken yalnız benimsin çünkü,küçük bir bebek gibisin.(aslı'nın nevit'e yazdığı nottan)

-'biliyor musun,' diyorum,'uçak kullanırken bir buluta girersen yapman gereken en iyi şey,geriye dönmektir.çünkü gideceğin yolu göremezsin ama geldiğin yolu bilirsin.' (nevit)

-insanlara ne yaptığını biliyor musun sevgili nevit? onları sakız gibi çiğniyorsun,şekerleri bitince de tükürüyorsun.(aslı'nın nevit'e yazdığı mektuptan)

-belki de tek istediğim birlikte bir şarkı söylemekti,benim şarkımı,basit,sıradan,sevimli bir şarkı ama söyleyemedin(aslı'nın nevit'e veda ettiği cümle)

-yıllardır birlikte olduğun ve seni delicesine seven o kadınların hepsini aldatıyorsun,başkalarıyla mektubunda pek şiirsel anlattığın anlar yaşıyorsun,sonra kimi zaman onlardan birine aşık oluyorsun ve günün birinde bir seçim yapmak zorunda kalıyorsun.ama bir türlü yapamıyorsunçünkü seni hala çok seven birini bırakmak istemiyorsun,evet inanıyorum,onu çok sevdiğini,onu üzmek istemediğini,onun senden ayrıldıktan sonra bir gün bile olsa evinde tek başına kalıp üzüleceğini düşündüğünü biliyorum.insanları nasıl sahiplendiğini ve bir süre sonra birlikte olduğun kadınları çocuk gibi sevdiğini biliyorum.

peki sevgili nevit ne istiyorsun,bir haremin olmasını mı?belki bir haremden bir kaç yüz kilometre batıda,ya da bir kaç yüzyıl geç doğduğun için mutsuzsun(cem'den nevit'e öğütleri)

-yanında başkalarından sakladığım her şeyi ortaya çıkarabildiğim birini sevmeyi istiyorum.(cem)

-olduğun yerde bir an için bile olsa aklından geçmeyi umuyorum.(nevit'in selin'e yazdığı mektuptan)

-doğruymuş,diye düşündü,insan geceleri sarılmaktan heyecan duymadığı biriyle mutlu olamıyormuş.(selin'in kocası murat hakkındaki düşüncesi)

-ve hepimiz biliriz ki yanımızda kalan bütün prensler sonunda bir kurbağaya dönüşür.
    (hürrem, 06.11.2007 15:44)
  9. altını çizerek okunası kitaplardan, güzel sözler seçkisi...

" "tam kapıdan çıkıyordum," dedi.
    kapatmaya hazırlandım,
    "yarın akşam ne yapıyorsun?" diye sordu.
    "hiç," dedim, "hiçbirşey." (telefonla konuşurken görülmediğim için şükrediyordum)
    "baleye gelir misin?"
    ne balesi olduğunu bile sormadım. telefonu kapattığımda inanamıyordum. acı, mutsuzluk, heyecan, sevinç, gelgitler… hepsi aynı akşamdı.
    onun neden hoşlandığını hiç bilmeyerek, aynanın karşısında heyecanlı, mutlu, öfkeli, umutsuz geçen saatlerden sonra küçük bir lolitaya benzediğim –tabii şimdi farkındayım bunun– beni çocuk sanmaması için elimden geleni yaptığım, asla görmeyecek bile olsa ipek çamaşırlar giydiğim, yatağın üstünün giysilerle dolduğu, karmakarışık çekmeceler, buluşacağımız cafe'nin camlarından onu gördüğüm, görür görmez ve sonra bütün bir gece soluğumun kesildiği, onun gülümseyişi, onun gözleri, onun bakışı, sonunda ışıkların söndüğü, yanımda yan gözle bile bakmaya çekindiğim halde, hiç dokunmasam da bütün bedeniyle hissettiğim bu yabancının oturduğu, koyu kırmızı ve beyaz uçuşan giysilerle kızların yumuşacık bir esinti gibi müzikle dönüp durduğu, sonra mavimsi bir ışıkta herşeyin ansızın sessizleştiği, soluk alıp verişinizin duyulacağından korktuğunuz görkemli bir ayine dönüştüğü, kulağıma eğilip bir şeyler söylediğinde, söylediklerini değil, ‘pek belli olmuyor, ama aslında bir savaş anlatılıyor,' sıcak soluğunu duyduğum, ‘öyle mi, ben bir aşk öyküsü sanıyordum,' herşeyin büyülü bir âna, bambaşka bir dünyaya, baş döndürücü bir serüvene dönüştüğü o geceyi sonuna dek yaşamak istiyordum. o güne dek hiçbir duamı kabul etmeyen tanrı bu kez benimleydi.
    geçişleri, rastladığı birileriyle konuşmasını, alkışları, değişen ışıkları, değişen dönüşleri, değişen müziği; bana söylediklerini pek hatırlamıyorum. ama oradan çıkıp, parketaşı sokaklardan geçip onun evine girer girmez ona sarılmak, ona anlatmak, onu sevdiğimi söylemek istediğimi çok iyi hatırlıyorum. tabii yapmadım. ayaklarım yerden kesilmişti, ama yine de yapmadım."
    (heidi, 06.11.2007 15:54)
  10. aşkı bulmanın korumanın belirli bir yolumu var diye insana sorduran cümle hayır eğer varsa taktik veren de olur heralde.
    (cruella, 06.11.2007 16:01)
  11. aşkın bir pusulası, bir yol haritası ya da sıklıkla görüldüğü bir yer gibi kavramlar olmadığından dolayı aşkı bulmak isteyen birinin tek yapabileceği şey hiçbir şey yapamamaktır. tabi karşı cinse sıradan yavşamaları aşk olarak kabul etmeyenler tarafından gerçekliği onaylanabilir bunun. bir şekilde aşk karşınıza çıkarsa onu korumanın tek yolu sevmek daha da çok sevmektir. tabi bu eğer aşk karşılıklı, iki tarafta aynı duyguları yaşıyorsa doğrudur. eğer aşkınız oalrak tabir ettiğiniz kişi sizinle aynı seviyede bir duygu yaşamıyorsa ne kadar çok severseniz sevin en sonunda 4s kuralının hegemonyası altına girersiniz.
    (horasco, 06.11.2007 16:05)
  12. bulmaya çalışan korumaya gayret eden ama sonunda bir şey yapamadıklarını anlayıp da kendini kandıran insan zekasının çıkartması gerekli bir kitap olma özelliğine sahip
    tı-kanmalardır.
    (demesterizasyon, 06.11.2007 16:26 ~ 16:27)
  13. önce aşkı bulmanın yolları:

gerekli aygıtlar tespit ediyip sağlanmalıdır. aygıtı muhtemel aşk bulma muhidinde dolaştırarak arama- bulma işlemi yapılır.

makina, aşk tespit ettiğinde sesle ve analog ekranda ibre hareketiyle sinyal verir. aşık olunan kişinin yakınında veya üzerinde olunduğu süre boyunca ses sinyali ve ibre hareketi devam eder. aşık olunan kişiden uzaklaşınca sinyaller kesilir. bu sayede aşkın tam noktasal tespiti yapılır.

buldunuz, tebrikler. şimdi de korumanın yolları:

sıcak tüketilecek aşklar sıcak, soğuk tüketilecek aşklar soğuk ortamda saklanmalıdır. üzerindeki hastalık yapıcı bakterilerin yerleşmesine olanak sağlayabilecek çürük yada hasarlı bölgeler korumaya alınmadan önce kesilip atılmalıdır. paketlenip kaldırılmalıdır. güneş ışığına maruz bırakmayınız.

(bkz: gıda saklama koşulları)
    (bkz: maden bulma yolları)
    @2095643
    (hayvanat bahçesinde kuş olsam, 14.12.2007 15:01)