sahip olduğun şeylere baktın. ne kadarını senin tercih ettiğine. haksızlıkta etmemeli, kader deyip, biraz da senin payın var di mi? işim, ailem, arkadaşlarım, hepsi. mutlu muyum? ordalar işte. yaşıyorum işte. zaman hoş bi esinti gibiydi kum tepelerinin üzerinde, her şeyin üzerini örttü. hiç farketmedin. şimdi bu cesaretin sırası mı? değil evet. vazgeçtin. alıştın.
yorulmaktır. sahte sevgilerden, yalanlardan, hep gerçekten seven taraf olup kazık yemekten yorulmaktır aşkı aramaktan vazgeçmek.bu bir filmi arka arkaya defalarca izlemek ve artık sıkılmak gibidir.
aşk diye bir şey olmadığına inanmaktır.
aşkın aranarak bulunmayacağını farkeden bünyenin vereceği doğru karardır.
aramaya inanmamaktır.
* ya da sürekli karşısına salak,embesil,ne istediğini bilmeyen kız/erkek çıkandır.
şıp sevdi yazılarına örnektir. belki de öyledir. kim bilir.
*
edit: başlığı 'aşk aramaktan vazgeçmektir' diye okuyup, sazanlamasına atlayan kişilik. evet o benim.
aslında ne kadar vazgeçilse de içten içe o beni bulacak denmeye başlanmıştır. aşkın sizi bulmayacağına inandığınız vakit sanıyorum gelecektir.
(ara:
aşk)
(pütük, 28.10.2009 23:39)
belki de artık olmadığına inanmakla başlar..hep beklemişsiniz aramışsınızdır hatta bulduğunuzu sandığınız her an yanıldığınızı da görmüşsünüzdür..vazgeçmişsinizdir artık.yine de..keşke..
aşkı zaten bulmuş kişinin yapacağı şeydir bu.
sen de ne karamsarmışsın be sözlük...
ayrıca;
(bkz:
arayan mevlasını da bulur belasını da)
bulmaya yaklaşmaktır. aşk en güzelidir herkes için ve bir çok insan için en güzeli tam vazgeçtiğinde ya da vazgeçtikten sonra geleni oluyor. arayıpta bulunca bir özelliği kalmıyor sanki..
bunu genelde ilk faciasından sonra ergen kızlar yapar. yüzyılın başından itibaren erkeklerde de görülmeye başlanmıştır. genel olarak tasvip ettiğimiz bir şey bu. ben ve müritlerim evet, tasvip ediyoruz. kişisel gelişim için bir dönem aşkı aramaktan vazgeçmek ve akabinde sıçarım lan deyip bu kararımızdan dönmek yaptığımız araştırmalarda ilerisi için daha verimli ilişkiler kurmanın zeminini hazırladığını ispatladı bize. aslında 100 kişiye sorduk, büyütülecek bir şey yok.
artık hayal kurmaktan vazgeçmektir.kendini ikinci bir üniversite okumaya vermek , aileye adamaktır,içinde aşk olmayan dünya turu hayalleri kurmaktır.35 yaşına geldiğimde mantıklı bi evlilik yaparım demektir.
beyhude bir çaba içerisinde koşmaktan vazgeçip hayata,yalnızlığa tekrardan merhaba demektir.kariyer,hayata dair yapılması ertelenen işlerin tekrar yürürlüğe girmesine onlar ile oyalanmasına imkan verebilir.ta ki tekrar aramaya inana kadar...
aşk, bulunmayı bekleyen bir kayıp olmadığı için akıllıca bir tavır. evet sevgili sözlük gençleri; doğru adam, doğru kadın diye bir şey yok. aşk sizin içinizdedir. anlayamadığınız bir biçimde içinizden çıkarır, evet aşığım dersiniz. sebepsizdir aşk, birden dudak uçuğu gibi pörtleyiverir. üzerine düşünülecek, hesaba kitaba gelecek, ölçülüp biçilecek bir şey olsaydı, arayın derdim. ama değil. bu güne kadar gönlünüz kaç kez boka kondu düşünün. mühendis insanlarsınız, araya araya boku bulacak haliniz yok. demek ki sebepsiz bir biçimde boka da aşık olabiliyorsunuz, içinizden geliyor yani. işte aşk bu. atlantis’ten gelen adam gibi. ya da hiç alakası yok, bilemedim şimdi. saçma. bi daha böyle aşkı arıyorum, yok aşkı aramaktan vazgeçtim gibi yengeç burcu klişelerine düştüğünüzü görmeyeyim.
aşkı bulduğunuz anda aramaktan vazgeçersiniz. budur.
aşk nasıl aranır bilmem ki. karşılaşığınız her güzel gözlü adama/ tatlı dilli kıza " ona aşık olabilir miyim acaba?" gözüyle bakmak mıdır? böyle baktığınızda kaçınılmazdır ki zaten. zira herkesin aşık olunabilecek bir özelliği mutlaka vardır. o gözle baktığınızda da bunu yakalamamanız imkansızdır. o zaman da adınız
şıpsevdi olur. karışık işler bunlar işte. bulaşmıyorum o yüzden.
aşkı aramaktan vazgeçmek, bulunduğunda görmezden gelmekten kolay olandır tanım mahiyetinde ve kanımca.
bir aşık olunca bi de aşık olamayınca gerçekleşen hadise.
(theme, 29.10.2009 00:49)
yıllar önce yaşadıklarınızı ve çektiğiniz acıları hatırladığınızda akla gelen durumdur.daha önce arayıpta bulduklarınızın size neler katıp neler çalıp gittiğini düşünmeye başlar ve artık aramaktan vazgeçer ,hayatınızı biraz daha umutsuz ve yavaş kılmaya karar verirsiniz.hele bir de bu kararı aldıktan sonra eski günleri rüyanızda birebir görürseniz bilinki siz karar vermeden çok daha önce aşkı aramaktan vazgeçmişinizdir.
gerçek aşkınızı , sevdiğinizi unutamadığımız anlarda da bu gibi düşüncelere dalabiliriz.birini severken başka sevecek biri aramak hem kalbinize hem de mantığınıza ters düşecektir.aşkı aramaktan vazgeçmek aşkınızı içinizde ve yalnız yaşamaya karar verdiğiniz anlamına da gelebilir.
(bkz:
platonik aşk)
size gelmek üzere olduğunun bir sinyali olabilir.
ara ara bulamayınca ümitsizliğe kapılan bünyenin serzenişidir
"tam ümidi kesmişken onu gördüm karşımda"
*