belki ilginizi çeker
  1. · çiçek abbas
  2. · sıkışan trafiğin açıldığını fark etme anı
  3. · aşık olduğunu anlamak
  4. · dolmuş yazıları
  5. · solcuysan chp ye sağcıysan mhp ye
  6. · bana da basar mısınız parası neyse veririm
gündem
  1. · her yerinden öpüyorum rüştü
  2. · dünyanın en seksi şarkısı
  3. · sözlük yazarlarının itirafları
  4. · fotoğraf makinası olmayan japon
  5. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  6. · yetenek sizsiniz türkiye
  7. · demokratik sol halk partisi
  8. · tuvalette sigara içmek
  9. · wondrous un monitörü

aşıksan vur saza şoförsen bas gaza  

1. genelde şöförleri gaza getirmek için söylenen laf.
    (guenhwyvar, 29.10.2004 01:54)
  2. ikisini birden yapabilen tek kişi liselim yazısını camına asan şöfördür.
    (guenhwyvar, 29.10.2004 01:54)
  3. (aqua, 29.10.2004 02:11)
  4. herkes kendi işini bilip, onu yapsın anlamındadır. yani aşıksanız,gaza basmak sizin göreviniz değildir...
    (endoterm, 29.10.2004 06:11)
  5. kadıköy beşiktaş vapurlarından birinde "aşıksan vur saza kaptansan tam yola" şeklinde değiştirilmiş olan yaratıcılık mucizesi söz.
    (tori, 03.11.2005 04:26)
  6. aşkı,ihtirası,tutkuyu,çaresizliği ve tüm bu duyguların insanın ruhuna derin iğne darbeleri ile ağır ağır ,kanatarak işlendiğini içtenlikle,dürüstçe,delikanlıca haykıran yegane söz. aşkın umarsızlığı her ne kadar sınırlarımızı zorlasada melodiler ardına saklanarak gizlice ağladığımız,içimize akıttığımız gözyaşlarından bahseder "vur saza" derken. akabinde gelen "bas gaza" ise gene içimize akıttığımız göz yaşlarımızın dayanılmaz bir hal alması,içilen rakının bizi pilot (şöför) kıvanıma getirmesinden dolayı anlamsızlığı,kararsızlığa doğru haykırarak koşşuşumuzu vurgular. edebi açıdan uç noktadır benim için bu söz.

mahallede dostlar,kardeşlerle bu söz üzerinden beyin fırtınaları yaratmıştık vakt-i zamanında anmısıyorumda. ta ki karaktersiz,yancı kıvamında 1. tekil şahıs kılıklı bir elemanın "aşıksan vur mala şöförsen gir gara" espirisini yaptığı ana dek. ona öyle bir bakış attım ki kalmadı taş taş üstüne.derin düşünemeyen insanlara karşı sadist duygular besliyorum,yapım kurusun
    (yaqui, 15.11.2007 13:20)
  7. - sevene canım feda sevmeyene elveda. çiçek abbas
    (deniz büyücüsü, 15.11.2007 13:35)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil