uyurken belli müzikler dinleyince, belli şeyler düşünerek uykuya dalıp belli saatlerde yatılınca görüldüğü gibi çoğu batıl itikatlar geliştirilir bu fenomen hakkında. hepsi tek tek tören havasında gerçekleştirilerek yatağa girilir, gözyaşlarıyla uyanılır, uyanmamaya çalışılır, rüya sonsuza dek sürsün istenir, sabah uyandıran güneşe ve her yeni başlayan güne lanet edilerek yaşama devam etmeye çalışılır. ama kainatın en güzel şeyidir.
eğer görülen kişi eski sevgiliyse, akabinde bir mesaj atılıp hayırdır seni gördüm rüyamda, bana söyleyeceğin bir şey mi var diyerek durumdan fayda sağlanabilir.
karşınızda hazırcevap ve geyik bir kız varsa, ve sizin durumunuzu da biliyorsa, rüyanızda gördüğünüzü söylediğinizde, "sen beni ancak rüyanda görürsün" lafını işitebileceğiniz durum
özellikle artık geri dönülmeyecek bir durumdaysanız göz yaşlarıyla uyanıp yeniden uyumak istersiniz ama bilinçaltı umursamaz ne kadar acı çektiğinizi yada onu ne kadar özlediğiniz kalkarsınız yataktan bir başka rüyaya dek gerçekler vardır artık önünüzde bir başka deyişle özlemektir o saat itibariyle göreviniz.
cennette bir gün geçirmiş gibi bir his vardır uyandığında içinde...sonsuz bir huzur..sebebi olan rüya hatırlandığında ise cehenneme yüreğin düşmüş gibidir; içinde garip bir burukluk...ruyanda; hiç olmadığın olmasını hep istediğin gibi yakınsındır ona...ellerini hissedersin... sıcaklığını...ruyanda o an düşünürsün bu rüya mı diye imkansızdır çünkü hele de sen onu sınırsız severken o seni sevmiyorsa...rüyalar gerçek olsa diye iç geçirirsin şurası bir gerçektir ki o gün leyla misali dolaşırsın ortalıkta herkese gülümsersin düşünürsün "bir rüya beni bu hale getiriyorsa gerçekte olsa ne olurdu diye" ve yine hüzünlenirsin;için burkulur...offffffff aşk kotu bişi beee
eğer beraber ve mutluysanız uyandığında gördüğünün gerçek, gerçek hayatın da aslında rüya olduğu düşünür sevinirsin. bir süre sonra acı gerçekle yüzyüze gelmek ise kaçınılmazdır.