obsesif kompulsifin tabirini mazur görün, daha önce aşık olup ebesinin bilmemneresini tersten görmüş kişi.
erkektir.
aşk olgusunu hiç bilmemiş veya öğrenememiş olan kişidir. yalancıdır da.
gün gelip de aşık olduğunda, en fazla
agd olacak insandır...
harbi delikanlıdır kız erkek farketmez.
bünyesi, "
uzaylıya borç vermem" diyen insanla benzer prensipte çalışır.
gereksiz bir söz öbeğini kullanan ve kullanma nedenide büyük ihtimalle aşık olmasından ve bunu yedirememesinden kaynaklanan insandır. niye yediremediğide bilinmez tabii.
alimin bir tanesi bir cuma vaazında aşktan bahseder.adamın biri konuşmayı böler ve der ki: sen ki alim bir zatsın, ben eşşeğimi kaybettim,ararım ama bulamam günlerdir, bulur musun benim için der.
alim: otur sen babalık, sözüm bitince eşeğin kendiliğinden gelir der.ve sonra alim aşk üzerine yaptığı sohbeti bitirince adamın biri kalkar der ki:
ey alim sen anlatırsın sabahtan beri aşkın ne olduğunu ne kadar güzel olduğunu, ama ben hayatım boyunca hiç aşık olmadım.aşk nedir bilmem der. ve alim dönüp yaşlı amcaya der ki: işte eşeğini aramana gerek yoktur, eşşeğin kendiliğinden gelmiştir.
hayatta aşkın ne olduğunu bilmeyen ve aşık olmayan-olamam diyen insan:eşektir.
göt olma kapasitesi çok yüksektir.
sözlerin boş olduğunu bilen insandır, olurum dese zaten kime ne fayda?
(heidi, 23.01.2009 16:33)
düşünmeden konuşan insandır yada birinin kendisi ile inatlaşmasını sağlamaya çalışmaktadır vardır böle tipler sakın bana aşık olma , yada ben zaten aşık olamıyorum , ben aşık olamam diyen karşıdan bir atak bekliyodur bakalım benle inatlaşıp beni kendine aşık edebilecek mi diye bazen saçma sapan bir kur yapma tekniğide olabilir.
kısa bi' süre önce sıcak süt içmiş insandır.
(fular, 23.01.2009 17:05)
en azından aşık olmanın bir musibet olduğuna dair önkabulu idrak edebilmiş, entelekt sahibi yiğit.
ha aşık olur olmaz o ayrı; ama aşıklık halinde dahi "ulan beni bu hale sokan maşuğun da, zamanın da, ziyanın da, benliğin de...." demesi muhtemeldir. bu anlamda gelişmiş canlıdır.
ve fakat evvelden de söylediğim gibi asıl yetkinlik başkadır: beşeri aşk hakkında bir kelime dahi yazmadığın, bir an dahi düşünmediğin o müthiş boyut var ya. işte orada bulunabilmektir kendini gerçekleştirmek. yoksa istersen (benim çokça yaptığım gibi) binlerce küfür düz aşk hakkında; hala eksiksin. çünkü hala aşk'ı konuşuyorsun:
insan konuştuğu hiçbir şeye, tam olarak kayıtsız değildir/insan tam olarak kayıtsız kaldığı hiçbir şey hakkında konuşmaz.
bir daha aşık olmam, olmamalıyım diyen insandır. zira aşık olmam dediği an aşık olanları mevcuttur. ters pisikoloji hayata endekslenmiş bir çark gibi çalışmaktadır, kesin yapmayacağını düşündüğün bişeyi mutlaka yaparsın vakti gelince. büyük konuşmamak tek ilacıdır.
yoğurtla ilgili tek isteği yemektir. yanmış reseptörlerin artık lezzet alamıyacağını iyi bilir.
düşünmeden konuşuyordur.
hayatında hiç aşık olmadıysa, yalan söylediğinin kendisi bile farkında olmayan insandır.
daha önce aşık olduysa, insan aşık olduğunda mantığının nasıl da devreden çıktığını ve kendisine harika bir hayat sağlamak için sarf etmesi gereken enerjiyi bir gün siktir olup gidecek birine harcamanın ne kadar mantıksız olduğunu anlamış kişidir. o nedenle tamamen bilinçli konuşuyordur. bu kişi günlük ilişkiler yaşamaktadır, ya da kendisine aşık olan sevgililerine karşı hisleri cinsel dürtülerden öteye gitmemektedir. aşka yer yoktur o kişinin hayatında, tamamen mantık insanıdır artık. aşk çocukluktur, engeldir, ayakbağıdır.
bir gün kalbini pır pır ettirecek bir karşı cins çıkar karşısına; yeniden aşk belirtileri hissetmeye başladığında çok şaşırır. kızsa "amanin aşık da olurmuuuşşş" diye kalbini sevip okşayası gelir, erkekse "hasiktir noluyo lan bana?!" diye triplere girer. sonuçta o aşk tohumu bir kaç gün canlı kalır, sonra o kalbin içinde su ve mineral bulamayıp ölür.
(janny, 23.01.2009 18:09)
ilerde her türlü g.t olacak insandır. lan yok! olur mu öyle şey? en ruhsuz adam bile olur. vallahi.
(nilay, 23.01.2009 18:28)
aşk yüzünden çok kırılmış, çok üzülmüş, çok yıpranmış vs. insan.. sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş..
hayatında hiç aşık olmamış, olmuş da çaktırmamış, çaktırmış da sırtından hançerlenmiş insanlar olarak da görebiliriz bu cümleyi kullananları.. genelde, erkeklerin "ben kızların hepsiyle takılırım, ama hayatımda aşık olmadım.. olmam da.." gibi bir düşünce tarzıyla dolaşmaları, ve bunu feryat figan bütün çevrelerine ilan etmeleri de, nasıl oluyorsa, kızları daha bir çekmektedir... bunun sonucunu da ben kesinlikle şuna bağlıyorum: "bu adam aşık olmam diyor.. ben mutlaka kendime aşık ederim!!!" gibi bir gaz durumu söz konusu olabilir. fakat sonuç itibariyle, popolarının üzerine oturan, kullanılıp atılan kızlar sarmıştır dört bir yanımızı...
tabii bir de, bunu söyleyip de, bir gün bir hatunla tanışıp, neye uğradığını şaşıran erkek cinsleri de yok değildir..
not: bu lafı söyleyen bayan'a ben rastlamadım. o yüzden hep "erkekler" diye konuştum.. kimse alınmasın.
(begooo, 23.01.2009 18:33 ~ 18:35)
: tuvalete gitmeyen adam.
ilerde ya da yakın gelecekte mutlaka kör kütük aşık olucak insandır
(bkz:
murphy kanunları)